Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982,   (1) 360-3268, valamint   info@szaboredony.hu

Akadozó redőnyök hibáinak okai és azok megszüntetése

Ez a hiba főleg a műanyag redőnyöknél szokott előfordulni, de természetesen előfordulhat az alumínium redőnyöknél is.

 

Műanyag redőnyök esetében a hibát az alábbiak okozhatják.

 • A redőnylécek oldalirányba elcsúsztak.
  Ez a hiba főképp akkor jelentkezik, ha a leengedett redőnypalást tisztítása nem függőlegesen hanem vízszintesen történik.
  Mivel a műanyag redőnyök többnyire nincsenek elcsúszásgátlóval szerelve (arriterezve) ezért ajánlatos a redőnypalást tisztítását mindig függőlegesen végezni.
  A hiba javítása: Az elcsúszott redőnyléceket vissza kell igazítani a normál lefutását biztosító síkba. Ezt, kisméretű redőnyök esetén, olykor „házilagosan” is meglehet csinálni, de többnyire érdemes szakembert hívni.
 • Olykor találkozunk olyan hibásan működő redőnyökkel amiknél ez a hiba a helytelen szerelés miatt következett be, azaz nem vízszintesen lett a redőnytokja felszerelve, emiatt a mindennapos normál használat során, a redőny felhúzása és leengedéskor, mindig egy kicsit abba az irányba csúsznak a redőnylécek amerre a redőnytok lejt. Ilyenkor az akadás nem azonnal vagy rövid időn belül jelentkezik, hanem a lejtés mértékétől függő időn belül. Azaz kismértékű vízszinttől való eltérés esetén hosszabb idő elteltével míg nagyobb eltérés esetén előbb.
  A hiba javítása: Mivel ebben az esetben a hibás redőnyszerelés okozza, ezért azt le kell szerelni majd a beállításokat követően vissza kell szerelni, amit egyértelműen csak szakember végezhet el. A hiba elhárításához hívni kell egy redőnyszerelő szakembert.
 • A falba épített tokos faredőnyök műanyagra való cseréjét követően gyakran előfordulhat a redőnylécek akadása. Ezt többnyire az szokta okozni, hogy a redőnysínek felső végei nincsenek ívesen kihajtva ami redőnylécek elcsúszása esetén helyére „rendezné” az elcsúszott redőnyléceket.
  A hiba javítása: Ha a síntartó fa (az oldalkáván lévő falapok amire a sínek fel vannak erősítve) benyúlnak a redőnytokba és emiatt nem lehet a sínek végeit kihajlítani, akkor a hiba javítása meglehetősen hosszadalmas művelet, amihez némi szerszámozottság is szükséges.
  Talán le se kellene írnom, hogy ezt a hibát többnyire csak képzett redőnyszerelő képes elvégezni.
  Ha ez a hiba áll fent, akkor azt mindenféleképpen érdemes szakemberrel megcsináltatni, mert ha a hiba nem lenne megszüntetve, akkor a rendszeres akadások következtében a redőnylécek végei előbb-utóbb berepednének, letöredeznének ami használhatatlanná tenné a redőnyt.

 

Alumínium redőnyök akadásának okai.

Az alumínium redőnyöknél jelentkező akadásokat a műanyag redőnyöknél ismertetett hibaokok is kiválthatják, de nem jellemző rájuk.

 • Az alumínium redőnylécek szétcsúszása akkor válhat igazán veszélyessé ha a redőnyt motor mozgatja, mert az nem tudja érzékelni az akadást ebből adódóan szétszakítaná az alumínium redőny palástját.
  A hiba javítása: Ez a hiba csak akkor fordulhat elő ha a redőnylécek szétcsúszását megakadályozó úgynevezett arriter (szétcsúszásgátló) megsérül vagy valami ok miatt kiesne a redőnylécből.
  Ezt a hibát csak megfelelő szerszámozottsággal rendelkező redőnyszerelő tudja megszüntetni.

 

 

A Redőny javítás oldalunk a linkre kattintva érhető el.

 

 

Amennyiben hibásan működő redőnyeit nem tudja önállóan megjavítani és korrekt redőnyszerelőre lenne szüksége, kérem hívjon minket a 06-30-924-5323 mobilszámon, és a Szabó Árnyékolástechnika nagy tapasztalattal rendelkező munkatársai megjavítják a hibásan működő redőnyeit.

 

 

 Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások EgyesületeSzabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 25 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!