Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Az alu tokos és a Lindab tokos alumínium redőnyök különbségei

Napjainkban egyre többen szeretnének korszerű hőszigetelt alumínium redőnyt készíttetni, de nem mindig tudnak dönteni, hogy melyik típust válasszák, a Lindab tokos alumínium redőnyt vagy a legkorszerűbb, nem sokkal drágább, szerviznyílásos alu tokos alumínium redőnyt.
Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mi a különbség az olcsóbb Lindab tokos és a szerviznyilasos alumínium redőnyök között.
Ebben az ismertetőben erre adunk választ.

Tulajdonképp semmi más különbség nincs a két külső tokos típus között csak a tokok milyensége. Az alumínium redőnyök többi alkatrésze teljes mértékben megegyezik.
Alapvető különbség a két redőnytok típusa között az, hogy míg a szerviznyílásos alumínium redőny tokja alumíniumból van és a tok hátsó része zárt, addig a Lindab toknak nincs szerviznyílása és hátsó része sincs, azaz nyitott, valamint a tok anyaga felületkezelt acél.

És akkor nézzük egy kicsit részletesebben a redőnytokok közötti különbségeket, valamint előnyeiket, illetve hátrányaikat.

Alumínium redőny szerviznyílásos alumínium redőnytokja.

Szerviznyílásos alumínium redőnytok oldalnézete

Szerviznyílásos alumínium redőnytok

A szerviznyílásos alumínium redőny tokjának egyik nagy előnye, hogy egy levehető fedlap mögött szerviznyílással vagy másként nevezve szerelőnyílással rendelkezik, amin keresztül az esetleges javítások egy része elvégezhető. Ennek a szerviznyílásnak a megléte anyagi előnnyel is járhat, mert esetleges javítások alkalmával nem kell a redőnyt le majd a javítás elvégzését követően visszaszerelni, így a le és visszaszerelés költsége megspórolható.

Az is nagy előnye ennek a toktípusnak, hogy a motoros redőnyöknél a redőnyök végállásai ezen a nyíláson keresztül könnyen elvégezhető.
A szerviznyílásos alumínium redőny, a tokjának kialakításának köszönhetően, bárhová akadály nélkül felszerelhető.

 

Alumínium redőny Lindab tokja.

Lindab anyagból készült redőnytok

Lindab anyagból készült redőnytok

A Lindab tokos alumínium redőny tokja acél ami nagyon tartós és jó minőségű felületkezeléssel van ellátva. (Megjegyzés: ebből az anyagból készülnek az épületek esőcsatornái is amik hosszú évek után sem rozsdásodnak.)

Mint ahogy már fentebb említve volt, ennek a toknak nincs sem szerviznyílása sem pedig hátlapja, amik olykor hátrányt is jelenthetnek.
A hátlap hiánya akkor jelenthet problémát amikor az alumínium redőnyt olyan nyílászáróra kell felszerelni aminek a tokjára nagyon rá lett vakolva és nem lett a nyílászáró tetejére toktoldó beépítve.
Ez azért jelenthet gondot, mert amikor a laprugós akasztó (az ami a redőnyléceket a tengelyhez csatlakoztatja) a leengedett redőnypalást tetejét hátranyomva az első redőnyléc vagy az akasztó beakadhat a nyílászáró peremébe vagy a redőnytok hátsó részébe, ami gátolná a redőny rendeltetésszerű működését. Ez főleg a motoros hajtású alumínium redőnyöknél veszélyes, mivel egy komolyabb akadáskor a motor nem érzékelvén azt könnyen roncsolódhatna a redőnypalást.

A szerviznyílás hiánya viszont főleg akkor jelenthet gondot amikor esetleg javítani kell a redőnyt (a jelentkező hibák többségénél), mert ilyenkor a javítás elvégzéséhez le kell szerelni a redőnyt. Az így történő javítás hosszadalmasabb, ráadásul nem csak magát a hibaelhárítást hanem a redőny le és visszaszerelésének költségét is meg kell fizetni.

A fentiekből jól látható, hogy a Lindab tokos alumínium redőny olcsóbb mint a valamivel drágább szerviznyílással is rendelkező alu tokos alumínium redőny, de ha azt is fontolóra vesszük, hogy ez az arány a későbbiekben könnyen megfordulhat belátható, hogy érdemesebb a nem sokkal drágább alu tokos alumínium redőnyt megrendelni.

Lindab acél alapanyagból készült redőnytok

Lindab redőnytokba szerelt redőny, különálló szúnyoghálóval

 

 

Ha a redőnyöket megszeretné rendelni, vagy árajánlatot szeretne kérni. akkor
a 06-30-924-5323 mobilszámon vagy a Kapcsolat oldalon és az info@szaboredony.hu e-mailon várjuk jelentkezését. Kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai több évtizedes tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére!

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!