Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Alumínium redőny, egy jó választás

Az alumínium redőny egy nagyon népszerű és elterjedt árnyékolótípus Európában.
Megjelenésre ugyanolyan, mint a hagyományos műanyag redőnyöké, ám anyaga és kialakítása miatt sokkal masszívabb ezáltal sokkal tartósabb is.
Az alumínium redőny kiemelkedően jó minőségű szerkezet, melynek legtöbb alkatrésze alumíniumból készült, így az időjárás viszontagságainak hosszú távon ellenáll.

Nem kell attól sem tartani, hogy fém alapanyaga miatt nem lesz esztétikus, mert a fémes felületet, színterezéssel, a légkülönbözőbb színű műanyag bázisú festékkel majd lakkal vonják be (gyárilag ráégetik). A közkedvelt fehér, famintás és barna színeken túl bőséges színválaszték közül lehet a megfelelő színt  kiválasztani.

Alumínium redőny színek

Alumínium redőny színei

 

Mivel az alumínium redőnyök anyagát gyárilag műanyagbázisú festékkel vonják be, ezért első ránézésre a különbséget nem is lehet észrevenni a műanyag redőnyhöz képest, ám az idő múlásával láthatóvá válik, hogy nem egy és ugyanazon dologról van szó, mert a műanyag redőnnyel szemben az alumínium redőnyök anyaga nem fog elöregedni, rideggé, ezáltal sérülékennyé válni.

A hagyományos műanyag redőnyök is jó minőségű és hosszú élettartamú szerkezetek, ám egyértelmű, hogy az alumínium szívósabb, strapabíróbb anyag. Az alumínium redőnyök ugyanúgy lehetnek külső tokos, belső tokos vagy beépíthető tokos árnyékolók, így a választék nem szűkül le, ha alumínium redőnyt választ valaki. Sőt, a redőnytok megjelenésében több lehetőséget kínál az alumínium kivitel, mert a műanyag redőnyök külső tokos típusánál csak a szögletes redőnytok választható, míg az alumínium redőnyök külső tokja lehet szögletes, de félköríves is.

Alumínium redőny

Alumínium redőny – akár motoros hajtású is lehet

 

Az alumínium redőnyök megbízhatósága és minősége megkérdőjelezhetetlen. Bár az alumínium a legpuhább fém, de mégiscsak fém, ezáltal a környezeti viszontagságokkal szemben nagyobb az ellenállása.

Az alumínium nagy előnye, hogy nem rozsdásodik, így nem kell a korróziótól félni. Nyilvánvalóan minden kopik, romlik, használódik, ám a megfelelő bevonat, kialakítás miatt az alumínium redőnyök amúgy is kiemelkedően hosszú élettartama és esztétikus megjelenése hosszú évekre biztosítható.

Az alumínium redőnyök alkatrészei megfelelő felületi védelemmel vannak ellátva, így a napsugárzás, az eső, a hó vagy a fagy nem tud kárt tenni bennük.
A műanyag redőnyökkel szemben az alumínium redőnyöknek annyi előnye is van, hogy míg a jégeső a műanyag redőnyöket könnyen kilyukasztja, addig az alumínium redőnyöket nem tudja kilyukasztani, azaz itt is érvényesül a sokkal nagyobb ellenálló képessége, megbízhatósága.

A fentebb leírtakat összegezve nyugodtan kijelenthető, hogy ha megbízható és jó minőségű redőnyt szeretne szereltetni nyílászáróira, akkor a legjobb választás az alumínium redőny, még akkor is ha a megrendelésnél/vásárlásnál valamivel többe kerül mint a műanyag redőny, mert ha csak a megbízhatóságát valamint az élettartamát nézzük könnyen belátható, hogy hosszútávon az alumínium redőny lesz az olcsóbb megoldás.

 

 

Az alumínium redőnyökről bővebb információ az Alumínium redőny oldalon, míg az árai a Redőny árak oldalon található.

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!