Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Alumínium redőny – minőség és megbízhatóság felsőfokon.

 

Az alumínium redőny egy kimagaslóan jó minőségű és tulajdonságú termék aminek az összes lényeges alkatrésze alumíniumból készül, ennek eredményeként egy rendkívül tartós, jó időjárásálló tulajdonságokkal rendelkező minőségi redőny.
Az alumínium redőnyök készítéséhez és szereléséhez felhasznált alapanyagok egy kulturált megjelenésű, precíz és megbízható működésű redőnyt eredményeznek.
A kimagasló minősége és rendkívüli megbízhatósága miatt ezt a redőnytípust úgy is jellemezhetnénk, hogy az alumínium redőny a redőnyök redőnye!

Ha Ön egy kiváló minőségű, jó ár-értékű redőnyt szeretne, ami hosszú évekig, akár évtizedekig is gondtalanul és megbízhatóan működik, akkor az alumínium redőny az ajánlott választás.

Alumínium redőny típusai.

A forgalomban lévő összes redőnytípus elkészíthető alumíniumból is, így a külső tokos, a vakolható tokos és a belső tokos redőny is.
Ezekről a redőnytípusokról bővebb információ a Redőny oldalon találhatók, külső megjelenésük pedig az alábbi képeken látható.

 

Az előbb említett három redőnytípuson kívül mód van arra is, hogy a régi tönkrement vagy tekintélyes súlya miatt kezelhetetlenné vált belső tokos faredőnyöket hőszigetelt alumínium redőnyökre cseréljük. Ilyenkor a faredőny összes alkatrésze kiszerelésre kerül és a helyükre az alumínium redőnyök alkatrészei lesznek beszerelve.

 

Alumínium redőnyök készítése, szerelése.

Az alumínium redőnyök készítésével és szerelésével eltöltött több mint két évtizedes tapasztalatunk alapján kijelenthető, hogy az európai gyártók többségének (például Alulux, Alukon, Aluprof, Heroal, Roma, stb.) alapanyag minősége nem kérdőjelezhető meg, azok kiválóak, ezért ezekből az anyagokból készített alumínium redőnyök akár több évtizedre is biztosítják a lakások nyílászáróinak árnyékolását és szigetelését.

Az alumínium redőnyök kiváló minőségét a kifinomult gyártási technológiával előállított alapanyagok, míg a hosszútávú megbízható és hibamentes működést, a felhasznált alkatrészek mellett, a redőny készítési és szerelési munkálatok precizitása határozza meg.
Ez a precizitás vállalkozásunknál biztosított, mivel az alumínium redőnyök készítését és szerelését nagy gyakorlattal és szakértelemmel rendelkező vizsgázott szerelők végzik, ezzel is garantálva a minőségi alumínium redőnyök hosszú éveken át történő problémamentes használatát.

A hőszigetelt alumínium redőnyök minden típusa golyóscsapággyal van szerelve, ami könnyű felhúzást, illetve leengedést eredményez, függetlenül attól, hogy a mozgatás gurtnival, zsinórral vagy motoros hajtással történik.
Az alumínium redőnylécek belseje környezetbarát hőszigetelőhabbal vannak kitöltve, ami tovább javítja a redőnyök hang és hőszigetelő tulajdonságát, valamint növeli a redőnylécek merevségét is.
Az alumínium redőnylécek színe bőséges színmintából választható, ezáltal szinte minden egyedi elképzelés és színkombináció megvalósítható az épülőfélben lévő, valamint a már készre színezett házak esetében is.

 • Külső tokos alumínium redőny.

  Az alumínium redőnyök közül hazánkban a legelterjedtebb típus a külső tokos, melyből két típust is gyártunk. Az egyik az eredeti gyári megoldású szerviznyílásos alu tokos alumínium redőny, míg a másik egy Lindab tokos költségkímélő kivitel aminek nincs szerviznyílása.
  Míg a Lindab tok hátulja nyitott, addig a szerviznyílásos alumínium redőnyök tokjának hátsó része zárt, ami meggátolja a tokon keresztül történő fénybeszűrődést a lakásba, valamint a redőnypalásttal közösen növeli a lakás hőszigetelését.

  A külső tokos alumínium redőny egy jól átgondolt, kifinomult tervezés eredménye.
  Hogy ez mennyire így van azt jól példázza az az apró, de nem elhanyagolható megoldás is, hogy a redőnytok alsó sarkánál egy 45°-os ferde részt alakítottak ki. Ez a 45°-os “letörés” nem csak a külső tokos alumínium redőnyök esztétikus megjelenését növeli hanem, a felhúzott redőnynél, nagyobb mennyiségű fény beáramlását is biztosítja a lakásba.
  A halk működést az alumínium lefutósínek belső oldalain lévő szőrkefés vagy gumi csendesítők biztosítják.

 • Vakolható tokos alumínium redőnyök.

  A vakolható tokos alumínium redőnyök alkatrészei szinte teljes egészében megegyeznek a külső tokos alumínium redőnyök alkatrészeivel, egyedüli eltérés a vakolható redőnytok kialakításában van.
  Ennek a redőnytoknak is van szerviznyílása csak nem elől mint a külső tokos redőnyöknél hanem a tok alján. A másik eltérés az, hogy itt az alumínium tokvégek, és ezzel együtt maga a redőnytok is, itt nem 45°-s hanem 20°-s., de ez nem gátolja meg a fény beáramlását a lakásba, mert a vakolható alumínium redőny 12 cm-el magasabban van felszerelve mint a nyílászáró teteje.
  A vakolható alumínium redőnyök manuális vagy motoros mozgatásúak is lehetnek, valamint szúnyoghálóval is kombinálhatók (egybeépíthetők).
  Mint az összes alumínium redőnyről így a vakolható alumínium redőnyről is elmondható, hogy egy megbízható tartós kivitel ami kellő védelmet nyújt a váltakozó időjárással szemben.

 • Modern belső tokos alumínium redőny.

  A modern műanyagból készült tokszerkezetű belső tokos redőny is készülhet alumínium redőnypalásttal.
  A beépített redőnytok és a redőnysínek továbbra is az eredeti műanyagok, míg a redőnytokban lévő mechanika megegyezik az alumínium redőnyével.
  A redőny palástja a jól bevált és kiváló tulajdonságokkal rendelkező 37 vagy 39 mm-es hőszigetelt alumínium redőnylécekből áll.
  Az alumínium redőnylécek színe bőséges színválasztékból kiválasztható.

 • Belső tokos faredőnyök alumínium redőnyre történő cseréje.

  Napjainkban egyre gyakoribb amikor a meghibásodott, javíthatatlanná vált vagy túl nehéz faredőnyöket alumínium redőnyre cseréltetik. Ezzel nem csak könnyebbé válik a redőny mozgatása, hanem egy korszerű, hosszú élettartamú és megbízható redőny kerül beépítésre amely a lakás hőszigetelését is nagymértékben javítja.
  A faredőny alumínium redőnyre történő cseréjekor a faredőny összes alkatrésze kiszerelésre kerül és a helyükre az alumínium redőnyök alkatrészei kerülnek beépítésre.
  A redőny egyik leglényegesebb részének a redőnytokban lévő, az évtizedek alatt elvetemedett fahengert, valamint a végeiben lévő a csapágy szerepét helyettesítő csapszegekkel és a vas U profilú tartóval együtt kiszereljük és az alumínium redőny horganyzott acéltengelyét és valódi golyóscsapágyakat szerelünk be a meglévő fatokba.
  Már ennek eredményeként is nagymértékben csökken a redőny felhúzásához szükséges erőkifejtés, mert a golyóscsapágyaknak sokkal kisebb a súrlódása mint a régi U profilon csúszó csapszegeknek, de tovább könnyíti a redőnymozgatást az is, hogy maga a redőnypalást sokkal könnyebb mint a régi faredőny.

  Mivel a faredőnynek hőszigetelt alumínium redőnyökre történő cseréje kevésbé közismert, ezért a fontosabb alkatrészekről és magáról a megvalósításról képeket is mutatunk.

  A régi fatokban lévő mechanika cseréje, az alumínium redőnypalást (alumínium redőnylécek) beépítése, valamint az alumínium redőnysínek felszerelését követően egy korszerű nagyon jó minőségű redőnyt kapunk, ami gondozás és karbantartás nélkül (megspórolva a faredőny évente esedékes festését) is hosszú évekig megbízhatóan fog működni.

 

Alumínium redőnyök szúnyoghálóval szerelve.

Az alumínium redőnyök összes típusa készülhet szúnyoghálóval kombinált kivitelben is, ilyenkor a redőnytoknak két mérettel nagyobbnak kell, hogy legyen, mivel csak ebben az esetben fér el egymás mellett a redőny és a szúnyogháló, ami a szerkezetek egymástól független hibátlan működését biztosítja.
Ahol valamilyen ok miatt nem lehet szúnyoghálóval kombinált alumínium redőnyt felszerelni, ott a különálló alu tokos rolós szúnyogháló szerelhető fel. Ilyenkor a már felszerelt redőnytok alá, a lefutósínekre lesz felszerelve a szúnyoghálót.

 

Alumínium redőnyök főbb alkatrészei.

 

Alumínium redőny színek

Alumínium redőny színei (nagyításhoz kattintson a képre)

 

Alumínium redőny árak.

Érdemes néhány szót ejteni az alumínium redőnyök áráról is.
Mint a “Redőny árak” oldalon lévő árakból is látható, való igaz, hogy az alumínium redőnyök ára magasabb a műanyag redőnyök áránál. Viszont ha azt vesszük figyelembe, hogy az alumínium redőnyök élettartama akár két vagy háromszorosa is lehet a műanyagénál, valamint, hogy az alumínium redőnyök hang és hőszigetelő képessége révén, télen és nyáron is jelentős összeget lehet megspórolni a fűtésre és a hűtésre fordított költségekből, akkor könnyen belátható, hogy az egyik legjobb befektetés a lakások nyílászáróira történő alumínium redőny szerelés, mert az évek múlásával visszahozhatja a beszerzéskori árát.

A különböző típusú (külső tokos, vakolható tokos és belső tokos) alumínium redőny árak a linkre kattintva megtekinthetők.

 

 

Amennyiben további információra van szüksége vagy szeretné megrendelni termékünket,  kérem hívjon
minket  a 06-30 / 924-5323 számon, illetve ide vagy ide kattintva írhat egy e-mailt és mi segítünk
Önnek kiválasztani a helyi adottságoknak leginkább megfelelő redőnyt.

 

Minőségi alumínium redőnyök, kedvező redőny árak!

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, közel 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!