Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Amit a motorosredőnyökről érdemes tudni.

Mivel egyre többen igénylik a korszerű csőmotorral hajtott redőnyöket, ezért ezzel az ismertetővel szeretnénk segíteni azoknak akik motoros redőnyöket szeretnének készíteni, felszereltetni.

Elöljáróban annyit érdemes megjegyezni, hogy napjainkban a motoros mozgatású redőnyök egyáltalán nem számítanak „luxusnak”, mert belátható, hogy egy nagyméretű redőnynek súlya van aminek a mozgatása olykor még a férfiaknak is nehézséget okoz, hát még a nőknek, gyerekeknek. Ők talán meg sem tudnák azt mozdítani.
Természetesen a motoros redőny a legnagyobb segítséget az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak nyújtja, mert motor nélkül képtelenek lennének még a kisméretű redőnyöket is felhúzni vagy leengedni.

 

Milyen redőnyt lehet motorizálni?

Tulajdonképp minden olyan redőny alkalmas motorral történő mozgatásra aminek a redőnylécei oldalirányban nem tudnak elcsúszni/szétcsúszni.
A redőnylécek szétcsúszásának megakadályozása azért lényeges, mert egy jó minőségű, de egyszerűbb csőmotor nem tudja érzékelni az elcsúszott és beakadt redőnyléc által okozott hirtelen fellépő nyomatékváltozást és ilyenkor a motor akár szét is szakíthatja a redőnytestet.

A redőnylécek szétcsúszásának megakadályozása legjobban a hőszigetelt alumínium redőnyöknél és a faredőnyöknél van megoldva, ezeket a redőnytípusokat bátran lehet motorizálni.
Az utóbbi időben egyre több különböző megoldás lát napvilágot a műanyag redőnylécek szétcsúszásának megakadályozására, de sajnos ezek még nem annyira tökéletes megoldások mint az előző két redőnytípusnál alkalmazott szétcsúszásgátlók.

Redőnylécek szétcsúszásgátlása arriterrel.

Hőszigetelt alumínium redőny léceinek szétcsúszásgátlói (arriterek)

 

Motoros redőnyök hajtásához szükséges elektromos feszültség biztosítása.

A motoros redőnyök 230V-os feszültséggel vannak vezérelve, ezért új építkezéseknél, ha tervbe van véve redőnyszerelés, akkor már a tervezésnél figyelembe kell venni a motorok elektromos hálózatának kiépítését is.
Azoknál az épületeknél és lakásoknál ahol utólagosan merül fel az igény motoros redőnyök készítésére és szerelésére ott szükség van utólagos villanyszerelési munkálatokra is.
A motoros redőnyök működtetéséhez szükséges elektromos hálózat kiépítéséről bővebb információ ide kattintva érhető el.

Redőnymotorok vezérlése.

A redőnymotorok vezérlésére többféle lehetőség is kínálkozik.
A leggyakoribb a falikapcsolóval történő vezérlés, de egyre népszerűbb a távirányításos vezérlés is. Ezen a két motorvezérlésen kívül létezik még programozható kapcsolós valamint számítógéppel történő vezérlés is.

Végezetül megemlíteném, hogyha működés közben hirtelen megáll a motor (ez főleg nyáron fordulhat elő) és nem hajlandó se le se felfelé forogni, azaz nem húzza fel és engedi le a redőnyt, akkor nem biztos, hogy hibával állunk szemben.
Ha a megállás előtt egymásután sokszor volt leengedve majd felhúzva a redőny nagy valószínűséggel csak a redőnymotor automatikus hővédelme kapcsolt be, megakadályozva a motor esetleges leégését.
Ilyenkor várni kell míg üzemi hőmérsékletre visszahűl a csőmotor, ami a külső hőmérséklettől függően öt-tíz perctől akár félóráig is terjedhet, majd ha már kellőképp lehűlt újra működni fog a redőnymotor.
A kapcsolóval vagy távirányítóval vezérelt motoros redőnyök motorjának bekötéséről bővebb információ itt található.

 

 

A motoros redőnyökről a Motoros redőny oldalon, míg a motorok áráról a Redőny árak oldalon található információ.

 

 

Ha a motoros redőnyökkel kapcsolatban kérdése lenne kérem forduljon hozzánk bátran, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest (Szabó Redőny) munkatársai a 06-30/924-5323 és az info@szaboredony.hu e-mail címen ingyenes tanácsadással és árajánlattal állnak az Ön rendelkezésére!.

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!