Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Faredőny készítés napjainkban

Az 1800-as évek közepétől kezdve majdnem a múlt század végéig a faredőny a lakások szinte kizárólagos külső árnyékolója volt.

Akkoriban a redőnyszekrény helyének kialakítása már az építkezés során annyira magától értetődő mozzanat volt, mint az ablaknak vagy az ajtónak helyet hagyni. A faredőnyök nélkülözhetetlenné váltak a falusi házakon és a századfordulós, elegáns homlokzatú palotákon is.

Ahogyan az az árnyékolástechnikának minden részletére jellemző, a faredőnyökre is igaz, hogy nagy fejlődésen mentek át az elmúlt néhány évben. Mivel képessé váltak a modern otthonok és ember igényeit maradéktalanul kielégíteni, újra visszakerülnek az ablakokra.

Faredőny szín és felületminta

Rozsdamentes acélkapcsos faredőny

 

A redőnyök első generációjának alapanyagaként a fát felhasználni kézenfekvő volt, hiszen akkoriban ez volt a legnagyobb mennyiségben rendelkezésre álló anyag, aminek széles körben történő alkalmazása mellett szóltak jó tulajdonságai és hosszú élettartama.

A műanyagok térhódításával azonban a fa egyre inkább visszaszorult az élet valamennyi területén. A faredőnyt megpróbálták száműzni az árnyékolók világából is, de sikertelenül, hiszen adottságaival bebizonyította, hogy igenis helye van a 21. század világában is, többek között a régi műemléképületek redőnyeinek, valamint a több évtized alatt tönkrement redőnyök pótlásában is.

A faredőnyök sikeres visszatérésüket olyan adottságaiknak köszönhetik, melyekkel a szintetikus anyagok, mint a műanyag vagy az alumínium, nem tudnak versenyre kelni. Ilyen természetes megjelenése, ami esztétikai szempontból felülmúlhatatlan.
Képzeljünk csak el egy régies hangulatú házat vagy egy műemléki épületet műanyag redőnyökkel. Bizony van, amit semmi mással nem lehet helyettesíteni…

De kinézetén túl más előnnyel is rendelkezik, pl. a szellőztetés terén, ami a faredőnnyel könnyebben és hatékonyabban megoldható, mint bármely más típusú redőnnyel. Az alumínium és a műanyag változatok lamellái szorosan illeszkednek egymásra, a köztük lévő apró réseken kevesebb levegő tud csak átáramlani. Ezzel szemben a fából készült redőny lamellái felhúzás közben eltávolodnak egymástól, és így a lécek közti nagyobb távolság alapos szellőztetést tesz lehetővé.

Tartósságban sem maradnak el a legmodernebb változatoktól, hiszen a faredőny kitűnő minőségű borovi fenyőből készül, ami garanciát jelent arra, hogy akár több generációt is képes lesz kiszolgálni. A faredőnyt készítése során hasonló módon kezelik, mint a fából készült nyílászárókat. Azaz, gondoskodnak a napfénnyel és a csapadékkal szembeni védelméről. A festett, pácolt, lazúrozott redőnyökhöz jó 15-20 évig biztosan nem kell hozzányúlni.

Faredőny szimei

Faredőny színek

 

A faredőnyök hőszigetelő képesség tekintetében is megállják a helyüket, ezért ideális kiegészítői a korszerű nyílászáróknak. A fa talán az egyik legjobb természetes hőszigetelő, mely nyáron a forróság, télen a hideg ellen nagyfokú védelmet nyújt.
Az új típusú faredőnyök tokjait már hőhídmentesen alakítják ki, azaz a régi huzatos tok helyett az új redőnyszekrény már nem engedi át a levegőt. Mivel a faredőnyt belső tokba lehet beépíteni, lakásfelújításkor vagy már építkezéskor érdemes előre gondolkodni és megtervezni kialakítását. A faredőny igazán nem köti meg a kezünket abból a szempontból, hogy az épület stílusához és színeihez leginkább megfelelő árnyalatot megtaláljuk. A fehértől a feketéig számos színben megtalálhatók, a legnépszerűbbek közülük a meleg narancsos, illetve a barnás árnyalatok.

A faredőnynek szinte csak pozitívumai vannak, kivéve, hogy súlya lényegesen nagyobb mint a műanyag vagy az alumínium redőnyé, valamint lényegesen nagyobb átmérőre tekeredik fel, ezáltal nagyobb méretű tok szükséges hozzá mint a műanyag és az alumínium redőnyökhöz.
A faredőnyök nagyobb súlya miatt a mozgatásuk nehézkesebb, de erre is létezik megoldás, mégpedig a motoros hajtású faredőny, ami kapcsolóval vagy távirányítóval is működtethető.

 

 

A faredőnyökről részletes információ a Faredőny oldalon található.

 

 

Ha a faredőnyökkel kapcsolatban kérdése lenne, vagy ha azokat megszeretné rendelni, akkor a 06-30-924-5323 mobilszámon vagy az info@szaboredony.hu e-mailon azt megteheti.
Kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai több évtizedes tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére!

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!