Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Faredőny cseréje műanyagra vagy alumíniumra.

A régi tönkrement vagy korszerűtlensége miatt megunt faredőnyök cseréje kétféleképpen is megvalósítható.

Az egyik és egyben az olcsóbb megoldáskor csak maga a faredőny palástja lesz műanyagra cserélve, míg a másik esetben a sokkal korszerűbb hőszigetelt alumínium redőny lesz a faredőny helyére beszerelve.

Elhasználódott faredőny

Több évtizedes elhasználódott faredőny

 

Faredőny palástjának cseréje műanyagra.

Ez a megoldás főleg akkor jöhet szóba ha a faredőny lécei sérültek vagy annyira korhadtak, hogy javítani már nem lehet és a redőny pótlását a tulajdonos olcsón szeretné elvégeztetni.

De akkor is indokolt a faredőny műanyagra való cseréje, ha a nagy méretű súlyos faredőnyöket  nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudják felhúzni, ezért egy kisebb súlyú, könnyebben mozgatható redőnyt szeretnének a faredőny helyet. Ilyenkor esik a választás a sokkal könnyebb és olcsó műanyag redőnyre.

A faredőny palástjának műanyagra való cseréje aránylag egyszerű művelet, mivel a műanyag redőnylécek mérete (55 mm) közelítően megegyezik a faredőny léceinek méretével.

A csere alkalmával a fa redőnypalástot el kell távolítani a redőnytokból majd a műanyag redőnypalástot a redőnytokon keresztül  be kell engedni a lefutó sínszerkezetbe.
Ezt követően a legfelső redőnylécet a tengelyhez kel rögzíteni (ez a műanyag redőnyök esetében általában gurtnival történik), majd a külső ütközők felszerelésével tulajdonképp kész is a redőny palástjának cseréje.

Érdemes megemlíteni, hogy a palástcserét megelőzően nagyon tanácsos a  faredőny tokját kiporszívózni, mert a több éven vagy évtizeden át összegyűlt por a szerelés alatt könnyen szétszóródhat a lakásban.

Ha fontos a redőny minél könnyebb felhúzása.
Ha bármilyen okból fontos, hogy a műanyag redőnyt még könnyebben lehessen felhúzni, akkor ajánlott a redőny tokjában lévő régi vetemedett fatengelyt és a hozzá kapcsolódó alkatrészeket az alumínium redőny korszerű mechanikájára cserélni.

Ebben az esetben horganyzott acéltengely, műanyag tárcsa, valamint új csapágytartók és golyóscsapágyak lesznek beépítve amik lényegesen könnyebb mozgatást eredményeznek!
A golyóscsapágyaknak köszönhetően sokkal kisebb a súrlódás, valamint a kicserélt redőnypalást súlya is lényegesen kisebb a fáénál, ezért előfordulhat, hogy a falba sülyésztett rugós gurtnicsévélő erős rugózata kissé behúzza a gurtnit, ezzel a redőnypalást tetejénél lévő redőnylécek szétnyílhatnak és a perforáción (redőnylécek “lyukain”) keresztül fény áramlik a lakásba.
Ezt a kellemetlenséget a rugós gurtnicsévélőnél a gurtnira tett csipesszel (ruhaszárító, irodai papírcsipesz stb.) könnyen orvosolni lehet, és így teljesen fényzáró lesz a redőnypalást.

 

Faredőny cseréje hőszigetelt alumínium redőnyre.

Tulajdonképp ebben az esetben nem igazán helyes redőnycseréről beszélni, sokkal inkább helytálló a redőnyfelújítás meghatározás, mivel most a régi faredőny összes alkatrésze ki lesz cserélve a jelenleg legkorszerűbb és legjobb minőségű alumínium redőny alkatrészeire.

A felújítás során a tokszerkezetben lévő, az évtizedek alatt össze-vissza vetemedett fahenger nem rozsdásodó horganyzott acélra, a fatengely forgását biztosító csapok, amik egy hajlított vasprofilban gördültek (ezért olykor a vas a vason csúszva be is „rágódtak”, ami még jobban nehezítette a redőny felhúzását) valódi golyóscsapágyakra, illetve a régi lemezből hajlított tárcsa ütésálló műanyagra lesz cserélve.

A régi vasból készült síneket, amiket nagy valószínűséggel már a rozsda eszi, színterezett eljárással festett (gyárilag ráégetett festékréteg) alumíniumból készültre lesznek cserélve. Ezek az alumínium sínek semmilyen gondozást (pl. festést) nem igényelnek, a gyártástechnológiából adódóan, megfelelő merevséggel rendelkeznek, valamint a halk működés érdekében a lefutósínek belső oldalai gumi vagy kefebetéttel vannak ellátva.

A régi fa redőnylécek hőszigetelő anyaggal töltött alumíniumból készült és szétcsúszásgátlóval ellátott redőnylécekre lesznek cserélve. A szétcsúszásgátlók (arriterek)  beépítésének eredményeként megszűnik a régi redőnyök esetében olykor előforduló akadás is.

Az alumíniumpalást beépítésének eredményeként az elvetemedett, sérült faredőnyöknél tapasztalható rések is megszűnnek, mivel az alumínium redőny lécei korszerű eljárással készülnek, ezért szinte hézagmentesen fekszenek fel egymásra, ezáltal lényegesen jobb hőszigetelést biztosítanak a lakásnak mint a faredőny.

A fentiek alapján beszerelt alumínium redőnyt, a golyóscsapágyazásnak és a könnyebb fajsúlyának köszönhetően sokkal könnyebb lesz kézzel is felhúzni, de ha igény van rá, némi plusz költség fejében, akár elektromos motorral is lehet ezeket a redőnyöket mozgatni.

Az alumínium redőny akár kétszer, háromszor hosszabb élettartamú is lehet mint a műanyagredőny, valamint a redőnylécek belsejének hőszigetelő anyaggal történt kitöltése jó hőszigetelést eredményez. Belátható, hogy a említett tulajdonságoknak köszönhetően a redőnycserébe fektetett költségek az évek során megtérülnek.

Alumíniumra csrélt faredőny

Faredőny helyére beépített feltolásgátlóval ellátott motoros alumínium redőny

 

 

Alumínium redőnyök beépítésével felújított redőnyök

Faredőnyök helyére beépített hőszigetelt alumínium redőnyök

 

A faredőny cseréjének ára az Redőny árak oldalon található.

 

 

 Ha Önnél is szükségessé vált a tönkrement faredőnyök cseréje és megszeretné rendelni a cserét, akkor a 06-30-924-5323 mobilszámon vagy a Kapcsolat oldalon és az info@szaboredony.hu e-mailon  azt megteheti. Kérem forduljon bizalommal hozzánk, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai több évtizedes tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére!

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!