Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Garázskapu helyének kialakítása

A redőnyrendszerű garázskapu, mint azt a neve is sugallja, a lakások ablakaira, ajtóira szerelhető hőszigetelt alumínium redőny erősebb, robusztusabb változata. A garázskaput alkotó alkatrészei bár nagyon hasonlítanak a lakásokra szerelhető alumínium redőnyök alkatrészeihez, de méretük nagyobb és erősített kivitelűek, Ebből adódóan a redőnyrendszerű garázskapu súlya is lényegesen nagyobb mint az átlag alumínium redőnyöké, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő teherbírású felületre legyen szerelve.
Ebben az ismertetőben szeretnénk segítséget nyújtani azoknak  akik redőnyrendszerű garázskaput szándékoznak szereltetni garázsaikra, üzleteik portáljára.

Ideális esetben a redőnyrendszerű garázskaput a garázs belső felületére ajánlott szerelni. Ilyenkor az átjárható nyílás mindkét oldalán legalább10-15 cm szabad felületnek kell lennie, míg felül az átjárható nyílás és a plafon között, a garázskapu magasságától függően, minimum 25-30 cm-nek.

A felület amire a garázskapu fel lesz szerelve, több féle is lehet.

A legáltalánosabb felület a simára és egyenesre vakolt falfelület, de roppant fontos, hogy az összes felület (két oldalt és felül) síkban legyenek egymással.
Ha a vakolt felületre szándékozna a garázskaput szerelni, akkor az is nagyon fontos, hogy az átjárható nyílás mindkét oldalán lévő falat ne dirib-darab hulladék téglákból készüljön a falak végződése, mert ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy a garázskapu működése okozta rezgések hatására a dübelek kiszakadhatnak a falból!!! Pláne akkor áll fent ez a veszély ha a dübelek nem a téglákba hanem a malterba lettek beépítve!

Sokkal jobb és biztonságosabb megoldás az ha a falfelületre minimum 5 cm vastag és kb. 12-15 cm szélességű gyalult és lefestett fákat építenek be, szerelnek fel az átjárható nyílás két oldalára és felülre, mert így egyrészt könnyebb és biztonságosabb a redőnyrendszerű garázskapu felszerelése, másrészt a tökéletes felfekvésnek köszönhetően sokkal jobb szigetelést eredményez.

Az előző fa alátétezéshez hasonlóan jó felfogatás érhető el vasoszlopok (például 100×100×3 mm-es) alkalmazásával, de ebben az esetbe számolni kell azzal, hogy óhatatlanul hőhíd keletkezik valamint rosszabb hőszigetelést eredményez.

A könnyűszerkezetes épületek esetén legkönnyebb a redőnyrendszerű garázskapuk felszerelhetőségét biztosítani, mert a tartószerkezetet alkotó gerendák eleve biztosítják a szereléshez szükséges felületet.

Abban az esetben ha valamilyen ok miatt a garázskapu nem szerelhető fel a garázs belsejében minden további nélkül a garázs külső oldalára is felszerelhető az, de ekkor is biztosítani kell az előzőekben már említett felületkialakításokat.

Bármelyik felület is lesz kialakítva a redőnyrendszerű garázskapu felszereléséhez lényeg az, hogy ahová a garázskapu fel lesz szerelve ott fokozott gondossággal kell előkészíteni a felületeket, biztosítva a kellő stabilitást és a hőszigeteléshez szükséges tökéletes felfekvést.

Redőnyrendszerű garázskapu

Redőnyrendszerű garázskapu

 

 

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!