Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Mi a különbség a hagyományos és az új típusú műanyag redőnyök között?

Alapanyagát tekintve hazánkban a legelterjedtebb redőny a külső tokos műanyag redőny, amiből létezik úgynevezett hagyományos és új típusú kivitelű is.
Az alábbi ismertetőben e két típust hasonlítjuk össze, hogy megkönnyítsük Önnek a döntést, hogy melyik típust érdemesebb felszereltetnie.

 

Hagyományos és az új típusú műanyag redőny lényeges különbségei.

A tokszerkezet anyaga mindkét típusnál azonos, nem rozsdásodó felületkezelt és színterezéssel színezett Lindab-jellegű acél.

Az egyik különbség a redőny tokszerkezetének formájában is látszik, míg a hagyományos kivitelűnél a tok alul és felül is 45°-ban úgymond le van törve, addig az új típusú műanyag redőnynek csak az alsó sarkánál van hasonló letörés.

A redőnytokok formai eltérésének okozója a típusokhoz felhasznált tokvégek, amik a két típus közötti első lényeges eltérést okozzák.

A hagyományos műanyag redőny tokvégei lemezből hajlított alkatrészek, amiknek a közepén egy-egy fémpersely van besajtolva. A redőny felhúzásakor vagy leengedésekor ezekbe a fémperselyekbe fognak forogni a redőnytengely két végén lévő csapszegek, azaz fém a fémen súrlódva fog forogni..

Az új típusú műanyag redőny tokvégei vastagfalú öntött alumínium, aminek az oldalának közepén lévő kiálló csapra illeszkedik a redőnytengelyben lévő golyóscsapágy. A beépített golyóscsapágyaknak köszönhetően a redőny felhúzása lényegesen könnyebbé válik és a redőny élettartama is növekszik.

 

A következő lényeges különbség a hagyományos és az új típusú műanyag redőny között a redőny lefutóinál/lábszerkezeténél (vagy ha úgy jobban ismert, akkor a síneknél) található, mert itt a méretbeli különbségek mellett a redőny zajosságát, illetve szigetelőképességet is befolyásoló eltérések is vannak.

A hagyományos műanyag redőny lábszerkezetének mérete 40×60 mm. A lábszerkezet üreges kialakítású és vékony falvastagságú. Ahol a redőnypalást mozog ott nincs a sín két oldalán zajcsökkentő kefebetét beépítve.

Ezzel szemben az új típusú műanyag redőny lefutóinak belső részén, ahol a redőnypalást csúszik, kefebetétek vannak a sín két oldalán ami csendesebb működést és valamivel jobb szigetelést eredményez. Az új típusú redőny lefutójának mérete 23×53 mm.

 

Egy újabb lényeges különbség a két külső tokos műanyag redőny között, hogy a hagyományos redőny palástjának utolsó tagját képező záróléc gumizás nélküli műanyag, míg az új típusú műanyag redőnypalást záróléce alumínium amelynek a párkánnyal érintkező részén gumibetét van beépítve a csendesebb működés és a jobb szigetelés érdekében.

 

Az utolsó lényeges különbség a redőnypalástjának a tokba való behúzását megakadályozó ütközők kivitelezése.

A hagyományos műanyag redőnynél a műanyag zárólécre vannak szerelve a külső ütközők, míg az új típusú műanyag redőnynél az ütközők nem látható módon, rejtve vannak szerelve az alumínium záróléc két végébe.

Ez a különbség elsőre nem tűnik túl lényegesnek, maximum esztétikailag térnek el egymástól, de a redőny működését nem befolyásolja. Viszont ha a redőnyökre külső szúnyogháló kerül felszerelésre, akkor a hagyományos redőny zárólécén lévő kiálló külső ütközők többnyire megakadályozzák a szúnyogháló felszerelhetőségét, mivel az ütközők meggátolnál a szúnyogháló le és felhúzását. Ilyenkor, szükségmegoldásként, az ütközők eredeti hosszát minimumra kell csökkenteni.

 

A hagyományos és az új típusú műanyag redőnyt alkotó többi alkatrész kivitelében és minőségében nincs különbség, azok megegyeznek.

 

Mint a fenti ismertetőből is látható a hagyományos és az új típusú műanyag redőnyök között nagyon lényeges különbségek vannak, ezért érdemes jól meggondolni, hogy a valamivel drágább, de lényegesen jobb minőségű és korszerűbb új típusú redőny felszerelése, vagy esetleg a valamivel olcsóbb, de egyszerűbb kivitelű hagyományos műanyag redőny mellett dönt.

 

 

A műanyag redőny árak, más egyéb termékek árával együtt, a linkre kattintva látható.

 

 

Ha szeretné megrendelni akár a hagyományos akár az új típusú műanyag redőnyt, vagy kérdése lenne ezzel kapcsolatban, kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai a 06-30-924-5323 és az info@szaboredony.hu e-mail címen ingyenes tanácsadással és árajánlattal állnak az Ön rendelkezésére!.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások EgyesületeSzabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!