Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Melyik szúnyogháló a jobb választás, a redőnnyel kombinált vagy a különálló?

A meleg beköszöntével fokozatosan egyre több repülő bogár jelent meg, ami miatt sokan a szúnyogháló felszereltetése mellett döntöttek.

Ha közvetlen a nyílászáróra történik a szúnyogháló felszerelése azt minden különösebb megfontolás nélkül megtehető, mert kellő védelmet fog nyújtani a repülő szúnyogok, legyek és darazsak ellen.
De mi van akkor ha a szúnyoghálót a redőny készítésével együtt szeretnénk megrendelni, melyik kivitel nyújtaná, ha nem is 100 %-os, de a leghatásosabb védelmet a szúnyogok, legyek, darazsak és mezei poloskák ellen, a redőnnyel egybeépített szúnyogháló vagy a redőny tokja alá a redőny lefutósínekre szerelt különálló szúnyogháló?

Akinek fontos a minél hatásosabb védelem azoknak érdemes az alábbiakat elolvasni és a benne lévőket fontolóra venni.

Mindenekelőtt érdemes megismerkedni a redőnnyel kombinált és a különálló szúnyoghálókkal.

 

Redőnnyel egybeépített (kombi) rolós szúnyoghálók.

Szúnyoghálóval kombinált műanyag redőny

Szúnyoghálóval egybeépített redőny

Ha a szúnyoghálókat redőnyökkel egybeépítve, azaz úgynevezett kombi kivitelben szeretnék megrendelni tudni kell azt, hogy ebben az esetben a redőnytok méretének két mérettel nagyobbnak kell lennie, hogy a redőny és a szúnyogháló elférjenek a tokba és ne akadályozzák egymás működését.
A kombi szúnyogháló készíttetése annyival előnyösebb a különálló szúnyoghálókkal szemben, hogy valamivel kisebb a tok magassági mérete mint a különálló, redőny tokja alá szerelt szúnyogháló tokjának és a redőny tokjának együttes magassági mérete, viszont hátránya a kombi változatnak, hogy kis kávamélység (a külső fal síkja és az ablaktok közötti távolság) esetén kilóg a falsíkjából a redőnytok és esős időszakban kopog rajta az eső, ami például éjszaka a hálószoba ablakára felszerelt kombi redőny esetében nagyon zavaró lesz, mert a kopogástól nem lehet nyugodtan aludni.
Ha a szúnyoghálóval kombinált redőnyökhöz feltolásgátlót is szeretne rendelni, akkor nem árt azzal is tisztában lenni, hogy a redőny palástjának feltolását megakadályozó feltolásgátlók többsége nem szerelhető be a redőnytokba, kivéve egy-két költséges feltolásgátló típust.
A másik fontos tényező a szúnyoghálóval egybeépített redőnyöknél az, hogy csak olyan ablakokra szerelhetők fel ahol az ablak tokjából (mindkét oldalon és felül) megfelelő szélességű szabad terület van. Erre azért van szükség, mert a szúnyogháló van közelebb az ablakhoz és csak egy adott helyen lehet a redőnymozgatását biztosító gurtnit, de olykor a motorosredőnyöknél a motorkábelt is, bevezetni a lakásba és ha nincs elég hely a toknál, akkor a belül lévő szúnyogháló akadályozná a gurtni bevitelét. A szükséges szabad hely általában 5-7 cm között van.

 

A redőny tokja alá szerelt különálló rolós szúnyoghálók.

Külső alumínium redőny szúnyoghálóval

Külső tokos alumínium redőny különálló szúnyoghálóval

A különálló rolós szúnyoghálók bárhová felszerelhetők így akár a már meglévő vagy új redőnyök tokja alá is.
A redőny tokja alá a redőny lefutósínekre szerelt különálló szúnyoghálóknál a redőny tokmérete nem változik, ezáltal, normál kávamélység esetén, nem fog kiállni a fal külső síkjából, aminek eredményeként nem fog rajta kopogni az eső sem.
A redőny tokja és az alá szerelt szúnyogháló tokjának együttes magassága ugyan valamivel több mint a kombiváltozaté, de ez az esetek nagy többségében nem zavaró.
Mivel a redőny tokja alá szerelt különálló szúnyogháló nem az ablak és a redőny között hanem kívül helyezkedik el, ezért a kisebb ablaktok peremszélességek esetében is felszerelhetők a redőnyök és a gurtni bevitelét sem akadályozza semmi mivel a szúnyogháló kívül van.
A redőnytokja alá szerelt különálló szúnyoghálók semmilyen kapcsolatban nincsenek a redőnnyel, ezért szükség esetén tetszőleges feltolásgátlót is lehet alkalmazni a redőnypalást feltolásának megakadályozására.

Ezek után nézzük meg, hogy a redőnnyel egybeépített vagy a különálló szúnyogháló nyújt hatásosabb védelmet a repülő szúnyogok, legyek és darazsak ellen.

 

Melyik szúnyogháló típus az ami eredményesebben véd a szúnyogokkal szemben?

A redőnnyel egybeépített szúnyogháló esetében agyon fontos azzal is tisztában lenni, hogy a szúnyoghálóval kombinált redőnyök tokjánál, felépítéséből adódóan, sokkal nagyobb rések vannak mint a különálló szúnyoghálóknál, ezért a redőnnyel kombinált szúnyogháló főleg a háló felé repülő rovarok ellen védenek, de a redőnytok és a redőnypalást közötti nagy résen nem csak a mászó rovarok, de akár a repülő szúnyogok is bejuthatnak a lakásba.
Ez a rés nem gyártási vagy szerelési hiba miatt van, hanem a redőnyök felépítéséből adódik.

A kombi redőnytok alján lévő rés

A kombi redőny tokjának alján lévő résen akár be is juthatnak a lakásba a szúnyogok.

 

A különálló szúnyogháló választásánál fontos szempont lehet, hogy a szúnyogháló alkatrészeinek kialakításából adódóan, sokkal kisebb, a háló súrlódásmentes mozgatását biztosító rések vannak a szerkezeten, ezáltal ha nem is százszázalékos, de nagyobb védelmet nyújtanak a szúnyogok, darazsak és legyek lakásba jutásának megakadályozásában mint a kombi kivitelű szúnyogháló.
Ráadásul ha a különálló szúnyogháló kerül felszerelve a redőny tokja alá a lefutósínekre, akkor a különálló szúnyogháló tokja teljes mértékben elfedi a redőny tokján lévő széles rést, aminek hatására ha nem is százszázalékos, de közel tökéletes védelmet nyerünk a szúnyogokkal, legyekkel és a darazsakkal szemben.

A redőnytok alá szerelt különálló szúnyogháló

A redőny tokja alá a redőnysínre szerelt különálló szúnyogháló eltakarja a redőnytokon lévő rést, ezáltal lényegesen csökkenti a szúnyogok bejutását a lakásba

 

 

A szúnyoghálók különböző típusairól bővebb információ ide kattintva olvasható.

 

Ha segítségre van szüksége a megfelelő típus kiválasztásához vagy megszeretné rendelni a szúnyogháló szerelést, kérem hívjon minket a 06-30-924-5323 mobilszámon, vagy írjon e-mailt a Kapcsolat oldalon vagy ide kattintva és mi  segítünk a választásban, illetve a megrendelés lebonyolításában.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!