Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Külső tokos redőny szerelése

A külső tokos redőny szerelésének főbb mozzanatait azért ismertetjük, hogy az olvasók megismerhessék vállalkozásunk által is alkalmazott szerelés legfontosabb részleteit, nem pedig azért, hogy bárki hozzákezdjen a megvásárolt redőnyök felszereléséhez, mert a redőnyszerelés nem csak szakértelmet igényel, de veszélyes is (főleg emeleten), ezért a redőnyök felszerelését csak szakképzett szerelők végezhetik!

Mielőtt belemélyednénk a redőny szerelés részleteibe hangsúlyozni kell, hogy akármilyen precízen van elkészítve a legjobb minőségű külső tokos redőny (például az alumínium redőny) a hosszú évekig tartó problémamentes használatot a hibás felszerelés meghiúsíthatja, jobbik esetben csak csökkentheti.

 

A redőny szerelés egyik legfontosabb része a gurtni furatának elkészítése

Mivel a külső tokos redőnyökből több típus is létezik, így a hagyományos és az új típusú műanyag redőny, valamint a szerviznyílásos alu tokos és a szerviznyílás nélküli Lindab tokos alumínium redőny, ezért a szerelés megkezdése előtt ezt figyelembe véve pontosítani kell azokat a méreteket ahol a redőny gurtnija/zsinórja részére fog történni az ablaktokon átmenő furat/horony kialakítása.
Ez nagyon lényeges, mert az átmenő furat kialakításán múlik a könnyű redőnymozgatás, valamint a redőnygurtni élettartama. Ezt könnyű belátni, mert ha rossz a furat kialakítása akkor a redőnygurtni a tárcsáról nem merőlegesen és nem egy síkban megy át az elkészített furaton és hozzáér a furat belsejénél az ablaktokhoz. Ekkor egyrészt óhatatlanul súrlódni fog a gurtni, ami fokozott kopást és nehezebb redőnymozgatást eredményez, másrészt szélsőséges esetben a redőnygurtninak a tárcsáról való leugrását is eredményezheti, aminek hatására nem lehet a redőnyt felhúzni vagy leengedni.

 

Külső tokos redőny szerelésének másik fontos fázisa a beállítás és a felerősítés

Ha kész a furat kialakítás akkor a redőnyt a helyére téve annak a függőleges és vízszintes beállítása mellett, figyelve a gurtni elhelyezkedését a furatban, a redőny rögzítése következik. Ez minden esetben csavarokkal történik amiket az esztétikus megjelenés érdekében úgynevezett tükörgombok takarnak el.
A redőny vízszintes beállításának azért van lényeges szerepe, mert ha nem vízszintes a redőnytok, akkor a redőny mozgatásakor fokozatosan arra az oldalra fog elcsúszni a redőnypalást amelyik oldal lejjebb van és ilyenkor előfordulhat, hogy a redőnylécek akadozni fognak aminek hatására például a műanyag redőnylécek végei kitöredezhetnek.
A függőleges beállításra azért van szükség, hogy a redőnysínben alul és felül is egyforma távolság legyen a sín oldala és a redőnyléc között, mert ellenkező esetben akár szorulhat vagy kicsúszhat a sínből a redőnypalást.

Minőségi redőny szerelése

Kiváló minőségű redőny szakszerű szerelése

 

Bár a leírtak megvalósítása döntően befolyásolja a külső tokos redőnyök gondtalan használatát, de olykor a helyi adottságok szükségessé tesznek egy két olyan finomítást ami még tökéletesebb működést eredményez.
Ezt követően már csak a belső szerelvényeket, a gurtnivezető görgőt, valamint a gurtnirögzítőt kell felszerelni és készen is vagyunk a redőnyszereléssel.

 

 

Az általunk készített redőnyökről bővebb információ az alumínium redőny, a műanyag redőny
és a motoros redőny oldalakon található.

 

Ha redőnyt szeretne rendelni, vagy árajánlatot szeretne kérni. akkor a 06-30-924-5323 mobilszámon
vagy az info@szaboredony.hu e-mailon várjuk jelentkezését.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!