Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Lakások hőszigetelésének javítása.

Ha szeretné csökkenteni a lakása fűtés és villanyszámlájának összegét, akkor ez az ismertető Önnek szól!

Ha télen túl hideg, nyáron pedig túl meleg az otthona, és csak úgy sikerül elérnie a megfelelő hőmérsékletet, hogy a legmagasabb fokozatra kapcsolja a fűtést vagy a légkondicionáló-berendezést, akkor ez biztosan megfog látszani a fűtés- vagy a villanyszámláján is. Persze az is igaz, hogy a megszokott komfortján senki sem spórol szívesen, hiszen mindenki szeretné kellemes környezetben eltölteni az otthon töltött idejét. Viszont az sem elfogadható, hogy horribilis összegeket kelljen kifizetni azért, hogy jól érezzük magunkat.

Az alábbi ismertetőben ötleteket szeretnék adni a lakás hőszigetelésének javításához, valamint a gyakrabban előforduló hőszigetelési hibák felderítéséhez, illetve megszüntetéséhez.

 

Időnként nem árt ellenőrizni a nyílászárók szigetelését.

A télen a benti meleg levegő azért szökik ki a lakásból, illetve a nyáron a kinti hőség azért melegíti fel a lakást, mert a nyílászárók nem rendelkeznek megfelelő szigeteléssel, elvetemedtek vagy pedig elöregedett a tömítőanyaguk, így már nem képesek betölteni a funkciójukat.

A régi, dupla-szárnyas fa ablakok jellemzően szigetelés nélkül készültek, hiszen akkoriban a nyitott égésterű fűtőberendezések – kandalló, kályha – miatt szükség volt a megfelelő szellőzésre.
Az új típusú, műanyag nyílászárók szigetelése már tökéletes, de az azokban található szilikongumi egy idő után elöregszik, ezért időnként ki kell cseréltetni azt, ezzel megszüntethető a tökéletlen záródáskor keletkező réseken keresztül történő levegő ki és beáramlása.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az idő múlásával elállítódhatnak a nyílászárók vasalatai, ekkor az ablakok vagy ajtók szárnyai az eredeti jól beállított helyzetüktől eltérnek, szakzsargonnal szólva “leülnek”, vagy két szárnyas kivitel esetén a szárnyak egymástól eltávolodnak, ebből adódóan az elállítódás mértékétől függően, kisebb vagy nagyobb mértékben csökkenhet a nyílászárók szigetelése.
Hogy elkerüljük ezt a kellemetlen helyzetet időnként szakemberrel ellenőriztetni kell, és ha szükséges, akkor be kell állíttatni a nyílászárókat.

 

Redőnyök felszerelésével akár 30 százalékos megtakarítás is elérhető

Még a korszerű, jelenleg érvényes hőszigetelési előírások betartásával épített lakásoknál is található olyan terület ahol jelentősen lehet javítani az adott felület hőszigetelésén.

Az egyik ilyen a lakás nyílászáróinak üvegezésén keresztül történő hővesztesség. Ennek a valóságtartalma könnyen belátható ha összehasonlítjuk a legjobb szigeteléssel rendelkező háromrétegű üvegezés hőszigetelő képességét a ház falazatának (tégla + külső 10 cm-es hőszigetelőréteg + színezés) szigetelési képességével. Belátható, hogy a szigetelt falazat hőszigetelési képessége nagyságrendekkel jobb mint a legjobb minőségű, akár háromrétegű üvegezésé.

Ha tökéletes védelmet nem is, de a lehetőségekhez képes maximális védelmet viszont csak úgy érhetünk el, ha bevetünk még valamit a megfelelő hőszigetelés érdekében, ez pedig nem más mint a nyílászárókra történő redőnyszerelés. Igen, redőnyszerelés, mert az üvegfelület elé szerelt és leengedett állapotában jól záródó redőny, valamint az üveg és a redőny között lévő levegő együttesen jó szigetelő hatást eredményez.

Az alumínium- és műanyag redőnyök még új és jól szigetelő nyílászáróknál is nagy mértékben javítják a lakás hőszigetelését, így ezek segítségével télen és nyáron is jelentős összeget takaríthatunk meg a számlákon.
A nyílászárók üvegfelületének nagyságától függően a külső, belső vagy vakolható tokos redőnyök felszerelésével új nyílászárók esetében akár tizenöt, míg a régi, szigetelés nélküli ablakok esetében pedig közel harminc százalék körüli javulás is elérhető. Mindez jól látható egy labor által végzett mérés eredményein is.

Motoros hajtású redőnyök esetében tovább lehet csökkenteni a téli fűtés és a nyári hűtés költségeit azáltal, hogy programozható kapcsolóval vezéreljük a redőnyöket. Például télen arra az időszakra amikor a napsugárzás hosszabb ideig melegíti a nagyobb üvegfelületű nyílászárókat, akkor a redőnyöket automatikusan felhúzná a motor, ekkor a napsütés felmelegíti a lakás belterét, majd mikor már nem süt oda a nap, akkor automatikusan leeresztené a redőnyöket. Nyáron meg pont fordítottja történne minden, azaz amikor a lakás azon részét sütné a nap ahol a nyílászárók vannak, akkor automatikusan leereszkednének a redőnyök, majd ha már nem érik ezt a felületet a nap sugarai és csökken a kinti hőmérséklet, akkor ha szükséges (például ha a virágok miatt szükséges a fény), az előre beállított programnak megfelelően a motor akár fel is húzhatja a redőnyöket

A redőny szerelés további járulékos előnye az is, hogy télen nagymértékben csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a páralecsapódás az ablakokon.

 

 

Ha Ön is szeretné javítani lakása hőszigetelését és meg szeretné rendelni a redőnykészítést, kérem hívjon minket a 06-30-924-5323 mobilszámon vagy írjon emailt az info@szaboredony.hu címre és mi rövid időn belül elkészítjük redőnyeit.
A redőnyök kiválasztásához bővebb információt a Műanyag redőny és az Alumínium redőny oldalakon található.

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!