Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Miért előnyös a korszerű nyílászárókra redőnyt szereltetni?

Lakásfelújítás és főleg építkezés ma már elképzelhetetlen új, jó szigetelési tulajdonságú nyílászárók nélkül.
A korszerű ablakok és ajtók elsősorban a hőszigetelési képességeik tekintetében jelentenek nagy előrelépést a korábbi, ma már elavultnak számító fakeretes, szimpla üveges típusokhoz képest. A modern nyílászárók mind alapanyagaik, mind kialakításuk tekintetében az energiatakarékosságot és a lakásban élők kényelmét célozzák meg. Azonban önmagában még a legmagasabb szigetelési képességgel rendelkező nyílászáró sem képes maradéktalanul távol tartani az otthontól a kinti hőmérsékletet és zajt.

Az ablakok és ajtók hőszigetelő képességét mutató értékek és számok labirintusában sokszor tanácstalanul bolyongó vásárlót a gyártók és a forgalmazók többnyire “elfelejtik” felvilágosítani arról, hogy egy hőszigetelt üveg sem képes csodákra. Bár összehasonlítva a szigetelési képesség tekintetében a sor végén kullogó, régi, fakeretes vagy elöregedett nyílászárókkal, teljesítményük valóban rendkívüli, még a legújabb és legjobb minőségű modellektől sem várhatjuk, hogy tökéletesen fogják szigetelni otthonunkat.

Télen, a nyílászárók üvegezésén keresztül, óhatatlanul sok hőt veszít, nyáron pedig az üvegen keresztül melegszik túl a lakás beltere. Ez még abban az esetben is így van, ha a jelenleg elérhető legjobb, három rétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókról van szó. Ha összehasonlítanánk a nyílászárók üvegfelületének szigetelőképességét egy vékony szigetelőréteggel ellátott ház falával, akkor be kell, hogy lássuk hogy a nyílászárók üvegeinek szigetelőképessége rosszabb a falénál.
Ennek ismeretében már senki számára sem lehet kérdéses, hogy a hőszigetelő ablakoknak bizony „támogatásra” van szükségük.

Az árnyékolók – köztük különösen a redőnyök – éppen ezt a szerepet hivatottak betölteni. Ha redőnyt szereltetünk fel a frissen kicserélt nyílászárókra, maximálisra fokozhatjuk azok hőszigetelő képességét.
Maximálisra, de még így sem tökéletesre, hiszen a hőveszteség kiküszöbölésére ma még nem létezik 100%-os megoldás. Ugyanakkor a leeresztett redőny és az üveg között levő levegő együttesen magas hatásfokkal szigetel. Egy jó minőségű redőnnyel – és annak „okos” használatával – akár 15-25%-al is növelhetjük otthonunk hőszigetelését.

Mint az előbb említettük, a redőnyt nem elég csupán felszereltetni, azt praktikusan kell tudni használni is. Forró nyári napokon már érdemes a hajnali szellőztetés után leereszteni őket, télen pedig már a közelgő esti mínuszokat megelőzve gondoskodni arról, hogy a redőnyök le legyenek húzva.
Akik ezekben a napszakokban nem tartózkodnak otthon vagy kényelmi szempontok miatt nem szeretnének ilyesmivel bíbelődni, azok számára is létezik megoldás.
A motoros meghajtású redőnyök akár előre is programozhatóak, ha beállítjuk őket adott időpontra, attól függetlenül, hogy otthon vagyunk-e, a redőnyök működésbe lépnek, önállóan nyílnak és záródnak. Ez akkor is praktikus megoldás, ha hosszabb időre távol vagyunk.

A műanyag nyílászárókra utólag is felszerelhetők a redőnyök, ezért akik már túl vannak a felújításon vagy régi építésű házba költöznek, nem csúsztak le semmiről. A kialakítás lehetőségeitől függően külső- vagy belsőtokos változatban, valamint számtalan színben a gyárthatósági méreteken belül egyedi méretben is elérhetők.

A korszerű nyílászárók és a rájuk felszerelt redőnyök együtt verhetetlen párost alkotnak, melyek nap mint nap hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakók zavartalanul élvezhessék az otthon kényelmének pótolhatatlan érzését.

 

Ha szeretné megrendelni a redőnykészítést vagy ha kérdése lenne,
kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert munkatársaink a 06-30-924-5323 mobilszámon
és az info@szaboredony.hu e-mail címen ingyenes tanácsadással és árajánlat
adásával állnak az Ön rendelkezésére!

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások EgyesületeSzabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!