Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Miért van szűkség szúnyoghálóra?

A klímaváltozás hatásaként az éves átlaghőmérséklet évről évre történő emelkedése következtében a telek sokkal enyhébbek míg a nyárak egyre forróbbak lettek ami óhatatlanul magával hozta a rovarok robbanásszerű elszaporodását, valamint újabb fajok tömeges megjelenését.
Az enyhe tavaszi időszak beköszöntével sajnos már nem csak a szúnyogok, legyek és darazsak ellen kell védekezni hanem a közutálatnak „örvendő” mezei poloskák (büdös bogár) valamint a szintén népszerűtlen harlekin katicákkal szemben is.

A nem kívánatos rovarok ellen többféleképpen lehet védekezni.
Van aki védekezésképp szinte állandóan zárva tartja a lakása nyílászáróit, ami nem csak a nyári kánikulai estéken  képtelenség, de bármikor máskor is, mert szellőztetni mindig kell. Egy másik védekezési forma amikor különböző vegyi anyagokat használnak a rovarok elriasztására. Egy megint másik lehetőség amikor  szúnyoghálókat szereltetnek fel a lakás nyílászáróira.
Mi ez utóbbi megoldást javasoljuk.

A szúnyoghálók között több fajtát lehet találni, ezek majdnem mindegyike jó választás lehet a kellemetlen rovarok lakáson kívül tartására. Kis felületű ablakoknál talán a fixkeretes szúnyogháló nyújtja a legjobb védelmet, míg a redőnnyel kombinált (egybeépített) szúnyogháló védelme kevésbé jó. Félreértés ne essék, mert ez is véd csak kisebb hatékonysággal.

Redőnyre szerelt különálló szúnyogháló

Különálló szúnyogháló a redőny tokja alá a lefutósínekre szerelve

 

A szúnyogháló felszerelése hazánkban is alapvető igény, mivel a tavaszi időszaktól kezdődően a tél beköszöntéig a mezei poloskák, szúnyogok és a többi rovar valóságos inváziót képesek tartani. Míg a szúnyogok tömeges megjelenésére főleg olyan területeken lehet számítani, ahol a közelben vízfelület is található, addig a mezei poloskák, darazsak és a többi rovar szinte mindenütt jelen vannak..

A lakás szellőztetése napközben is fontos, mert a fülledt levegő egészségtelen. A főzés vagy mosás okozta pára és szag sem jó, ha a lakásban marad és ott csapódik le valahol, ezért napszaktól függetlenül időnként ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat. Ezeken pedig nem csak a friss levegő jön be hanem a rovarok is.
A nyári forróságban a felmelegedett lakás esti lehűtése nagyon fontos a nyugodt alvás érdekében, de a nyitott ablakokon, ajtókon keresztül egy pillanat alatta beözönlenek a rovarok a lakásba.

Belátható, hogy valamilyen védelemre van szükség a rovarok ellen.
Átmeneti részmegoldás lehet a különböző vegyszeres rovarirtók használata, de ezek folyamatos használata károsíthatja az arra érzékenyek egészségét, valamint folyamatos használata nagymértékben szennyezheti a környezetet, így mindenképpen kerülni ajánlott.
Ezzel szemben egy jól megválasztott szúnyogháló felszerelésével megkíméljük magunkat és környezetünket a vegyszerek nem kívánatos hatásaitól, nem mellesleg egy egyszeri beruházással hosszú évekre megfelelő védelmet biztosíthatunk a rovarokkal szemben.

Százszázalékos védelem nincs, de a szúnyoghálók felszerelésével a rovarok lakásba történő bejutása nagymértékben korlátozható vagy majdnem teljes egészében meg is szüntethető.
Arról viszont nem szabad megfeledkezni, hogy a szúnyoghálók főleg a repülő szúnyogokkal, legyekkel és darazsakkal szemben nyújtanak optimális védelmet, míg a mászó rovarokkal szemben kevésbé hatásosak, mert azok a kisebb illesztési hézagokon is képesek utat találni. Szerencsére csak kis százalékban.

Maga a szúnyogháló anyaga szinte nem is látszik, így a kilátás és a fény bejutása a lakásba nincs akadályozva.
A szúnyoghálóknak több féle típusa létezik, így mindenféle ablak és ajtótípusra könnyedén megtalálható a megfelelő típusú és kivitelű szúnyogháló.
A szúnyogháló keretének és tokjának színe szinte bármilyen színű lehet, míg a háló színe középszürke, tehát bármilyen környezethez megtalálható a leginkább odaillő szúnyogháló.

Oldalra húzható dupla tokos szúnyogháló

Redőnyre szerelt dupla tokos, oldalra húzható szúnyogháló

 

Mint fentebb is olvasható szúnyoghálók felszerelésével nagymértékben csökkenthető vagy majdnem teljes egészében megszüntethető a kellemetlen szúnyogok, legyek és darazsak lakásba történő bejutása, ezért ha szeretné megoldani az Ön és családja védelmét, akkor érdemes a szúnyoghálókat minél előbb megrendelni, hogy tapasztalhassa a szúnyoghálók jótékony védelmét.

 

A szúnyoghálók típusairól bővebb információ a Szúnyogháló oldalunkon található, míg a szúnyogháló árak az Redőny árak oldalon lévő első táblázat alján, valamint az utolsó előtti táblázatban is megtalálhatók.

 

 

Ha szeretné megrendelni a szúnyogháló szerelést, vagy ha kérdése lenne, kérem forduljon hozzánk bizalommal a Kapcsolat oldalon vagy az info@szaboredony.hu e-mail címen,
illetve a 06-30-924-5323 mobilszámon.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások EgyesületeSzabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!