Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Motoros redőny szerelése

 

A motoros redőny szerelése két fázisra bontható. Az első motoros redőny összeszerelése, míg a második a kész termék felszerelése és beüzemelése.
Az alábbiakban az összeszerelést, illetve a motoros redőny nyílászárókra történő felszerelését ismertetjük.

Elöljáróban nem árt tudni, hogy biztonságosan csak azok a redőnytípusok motorizálhatóak amelyeknek redőnylécei úgynevezett szétcsúszásgátlással vannak ellátva, mert ha nem így lenne, akkor egy esetleges redőnyléc oldalirányú elcsúszásakor az valamilyen alkatrészbe beakadhat amit a motor nem érzékel és a motor szétszakítaná a redőnypalástot.

Motoros redőny összeszerelése

A motoros redőny készítése és összeszerelése tulajdonképp ugyanúgy történik mint minden alumínium redőny összeszerelése. Eltérés mindössze annyi, hogy a redőny fémhengerébe nem gurtnitárcsa kerül beépítésre hanem maga az elektromos redőnymotor, függetlenül attól, hogy az kapcsolóval vagy távirányítóval vezérelhető.

Mivel a redőny motorja a fémhenger belsejébe kerül beépítésre, ezért a redőny motorizálása nem növeli meg redőnytok méretét sem, ami az esztétikus megjelenés mellett lehetővé teszi a motoros redőny kisebb falmélyedésbe történő beépítését is.

Motoros redőny felszerelése

Az elkészült motoros redőny szerelése hasonlóan történik mint a manuális mozgatású redőnyöké. Ami eltér a motoros redőny szerelésénél az mindössze annyi, hogy a motor elektromos kábelét kell a lakásba bevezetni nem pedig a gurtnit.

A redőny felszerelését követően már csak a motoros redőny alsó és felső végállásait kell beállítani egy erre a célra létrehozott úgynevezett próbakábel segítségével. Ha ez megtörtént akkor már csak az elektromos hálózat kiépítése majd a motorkábelek elektromos hálózatba történő bekötése következik.

A redőnymotorok elektromos hálózatát villanyszerelővel kell kiépíteni, valamint a motorokat az elektromos hálózatba fázishelyesen beköttetni.

A motoros redőny elektromos hálózatát a redőnyszerelés előtt is ki lehet alakítani, de a tapasztalatunk szerint sokkal jobb megoldás az ha a motoros redőnyök felszerelése után történik az elektromos hálózat kiépítése, mert ezzel a kivitelezési sorrenddel elkerülhetőek az esetleges esztétikai hibák, amikor a motorkábel bevezetési pontja és az elektromos hálózat egymástól távolabbra esik és látszik a motorkábel.

A motoros redőny elektromos hálózatának kiépítésével kapcsolatban nem árt tudni, hogy a falikapcsolóval vezérelt motoros redőnyöknek a kapcsoló helyét és az odavezető hálózatot is ki kell építeni, ami nyilván nagyobb munka ezáltal valamivel költségesebb is mint ha a motoros redőnybe távirányítóval vezérelhető típus lenne beépítve.

Összeszerelt motoros redőny

Készre szerelt alumínium motoros redőny

 

 

A motoros redőnyökről bővebb információ a motoros redőny oldalon található, míg az elektromos hálózat helyes kialakításáról ide kattintva található információ.

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!