Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Motoros redőny készítés, szerelés rendkívül kedvező áron!

 

Az elektromos árammal működő motoros redőny létrejötte a redőnyök folyamatos korszerűsödésének eredménye, így a hagyományos gurtnis redőnymozgatás mellett, illetve helyett elektromos redőnymozgatás is lehetséges, ami a kényelmes kezelhetőségen túl megkönnyíti a nagyméretű, nehezen felhúzható redőnyök mozgatását is.
A motoros redőny főleg a gyerekeknek, időseknek valamint a mozgásukban korlátozottaknak könnyíti meg a redőny mozgatását, mert Ők olykor még a kisebb súlyú redőnyöket sem képesek felhúzni.

Az elektromos csőmotorral hajtott redőnyök nem csak kényelmesebbé hanem gazdaságosabbá, valamint biztonságosabbá is teszik az Ön és családja életét, mert az előre beprogramozott motoros redőnyökkel télen és nyáron is egyaránt tekintélyes mennyiségű energiát spórolhat meg, valamint az üres lakás esetén azt a látszatot kelti mintha a háziak otthon ennének.

Ha szeretné redőnyeit egy gombnyomással felhúzni vagy leengedni, akkor Önnek az elektromos motoros redőny az ideális választás, ami most vállalkozásunknál nagyon kedvező áron megrendelhető.

Motoros redőny típusai.

Motoros redőny minden olyan redőnytípusnál elkészíthető aminek a redőnylécek oldalirányú szétcsúszása meg van oldva, legyen az külső tokos, vakolható tokos vagy belső tokos redőny.
Az elektromos motorok beépítése miatt nem kell attól tartani, hogy a redőnytokok mérete megnövekedne, mivel az elektromos redőny motorja a fémtengely belsejébe van beszerelve, ezért nem igényel plusz helyet, így a motoros redőny is hasonlóan esztétikus megjelenésű lesz mint a gurtnis mozgatású redőny.

Motoros redőny vezérlésének lehetőségei.

Az elektromos árammal működő motoros redőnyök vezérlése kétféle módon történhet.

Az egyik lehetőség a kapcsolóval történő motorvezérlés.

Kapcsolóval történő vezérlés elve

A kapcsolós vezérlés elve

Amikor a motoros redőny vezérlése falikapcsolóval történik, akkor a 230V-os feszültség a speciális motorkapcsolón keresztül jut el a redőnymotorhoz, annak megfelelően, hogy a redőnyt le vagy felfelé akarják mozgatni.
A kapcsolós vezérlésnél kétféle típus közül lehet választani, az egyik a standard kapcsoló, amikor a megfelelő gomb megnyomásával le vagy felfelé mozgatjuk a redőnyt, vagy a stop-gomb megnyomásával megállítjuk annak mozgását.

A másik típus az úgynevezett programozható kapcsoló, ami tág határokat ad a motoros redőny tetszés szerinti mozgatásában, mert az előre beprogramozott időpontokban a redőnymotor automatikusan leengedi vagy felhúzza a redőnyöket.
Mód van arra is, hogy egy adott napon belül akár többször is automatikusan mozgassa a redőnyt, ezzel amikor a nyári perzselő erejű napsugár a lakás azon részét éri ahol a beprogramozott elektromos redőnyök vannak, akkor a redőnyöket automatikusan leereszti. Így amikor Ön és családja hazatér, a forró lakás helyett egy kellemes hőmérsékletű lakás fogja fogadni, nem kell rögtön a klímaberendezést bekapcsolni, hogy kellemes hőmérsékletűre hűljön le otthona. Télen pedig, amikor odasüt a nap, az előre beprogramozott időpontban, felhúzza a redőnyöket, ezzel is elősegítve a lakás felmelegedését, azaz a kevesebb energiafelhasználást.

 

Másik lehetőség a távirányítóval történő motorvezérlés.

Távirányítóval történő vezérlés elve

Távirányítós motorvezérlés elve

A motoros redőny távirányítóval történő vezérlése abszolút kényelmet biztosít a használója számára, mert akár a szomszéd szobákból is vezérelhet egy vagy több motoros redőnyt is. Távirányításos vezérlésnél arra is lehetőség van, hogy a redőnyök külön külön mozgatva, vagy egyszerre az összes redőny legyen felhúzva vagy leengedve
A távirányítós vezérlésnél a hálózati 230V-os feszültség, oldható kötéssel, közvetlenül a rádiófrekvenciás vevővel egybeépített redőnymotorral van összekötve, ami a távirányítóból érkező vezérlőimpulzus hatására a kívánt irányba elindul vagy épp megáll.
A leggyakrabban alkalmazott távirányítók egy és a négycsatornás kivitelűek, azaz az egycsatornás távirányítóval csak egy elektromos motoros redőnyt míg a négycsatornással négy különböző motoros redőnyt lehet egymástól függetlenül vagy akár egyszerre vezérelni.
Az egy, illetve a négycsatornás távirányítókon kívül létezik még 6 és 16 csatornás távirányító is.

 

 

Motoros redőny gyártásakor felhasznált elektromos redőnymotorok.

Két nagy csoportba sorolhatók a redőnymotorok, ezek a kapcsolóval, illetve távirányítóval vezérelhető motorok. Természetesen egy egy csoporton belül még tovább lehet finomítani a csőmotorok meghatározását, de a motoros redőny vezérlésének szempontjából csak ez a kétféle mód létezik.

A kapcsolóval vezérelhető motorok egy egyszerűbb felépítésű, de nagyon megbízható, kiváló minőségű  motoros redőnyt eredményeznek. A távirányítóval működtethető motoros redőnyök minősége is hasonlóan kiváló, eltérés mindössze a távirányító jelét vevő rádiófrekvenciás vevőegység beépítésével tér el a kapcsolós vezérlésű redőnymotoroktól.

Az általunk készített motoros redőnyökbe csak a piacvezető európai gyártók kiváló minőségű elektromos csőmotorjait építjük be, ezzel is garantálva a motoros redőnyök hosszú és problémamentes működését.
Ezeknek a redőnymotoroknak közös jellemzője a megbízhatóság és a csendes működés.

Somfy gyártmányú redőnymotorok:
Motorok gyári garanciája 5 év!A Somfy gyártmányú redőnymotorok köztudottan az egyik legjobb minőségű termékek, függetlenül attól, hogy alapkivitelű és tudású vagy csúcsmodell redőnymotorról van szó. A redőnymotor gyártója ennek megfelelően bátran vállal 5 év jótállást a termékeire, ami a motoros redőny tulajdonosok számára biztonságot jelent.

A Somfy redőnymotorok vezérlése, a motor típusától függően, kapcsolóval, távirányítóval, programozható kapcsolóval vagy programozható távirányítóval történhet.

Motoros redőnyök csőmotorja

Motoros redőnyökhöz való Somfy csőmotor

 

ASA gyártmányú redőnymotorok:
Motorok gyári garanciája 5 év!A Somfy cégcsoporthoz tartozó ASA gyártmányú redőnymotorok rendkívül jó ár érték arányú és megbízhatóságú motorok. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy az ASA redőnymotorokra is 5 év jótállást vállal a gyártó, és az áruk is nagyon kedvező, már tizen-egynéhány ezer forinttól beszerezhető!

Az ASA motorokkal készített motoros redőnyöket is, a felhasznált motor típusától függően, falikapcsolóval, távirányítóval vagy programozható távirányítóval lehet vezérelni.
Többcsatornás távirányítóval történő vezérlés esetén lehetőség van arra is, hogy egyszerre csak egy redőnyt húzzunk fel vagy engedjünk le, de arra is, hogy egy gombnyomásra az összes redőny legyen felhúzva vagy leengedve.

ASA redőnymotorok

Kiváló ár érték arányú ASA redőnymotorok

 

Motoros redőny feltolásgátlása.

A redőnyök által nyújtott biztonság feltolásgátlók alkalmazásával tovább növelhető.
Az elektromos motoros redőnyöknél is többféle feltolásgátlási lehetőség van, ezek közül az egyik legjobb megoldás a Somfy gyártmányú Euro block feltolásgátló vagy a Lock to play merev felfogató használata, amikkel  megakadályozható a redőnypalást feltolása.
Fontos tudni, hogy a feltolásgátló megoldások bármelyike csak a redőnypalást feltolását hivatott meggátolni, de más módon történő betörés ellen nem védenek!

 

 

A motoros redőnyök témakörhöz kapcsolódó további ismertetők:
A motoros redőnyök elektromos hálózatának helyes kialakításáról részletes információ itt olvasható.
Az elektromos redőnymotorok bekötésének útmutatója ide kattintva olvasható.

 

 

A motoros redőnyök készítése és szerelése most rendkívül kedvező áron megrendelhető.
Az aktuális motor és redőny árak a Redőny árak oldalon találhatók.
Rendelés és árajánlatkérés a 06-30/924-5323,  (1) 360-3268 telefonszámokon, illetve a
Kapcsolat oldalon vagy az info@szaboredony.hu e-mail címen lehetséges

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!