Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Műanyag redőny készítés, szerelés

 

A műanyag redőny hazánkban az egyik legelterjedtebb redőnytípus, köszönhetően az egyszerű és könnyű kezelhetőségének, a jó árnyékoló és hőszigetelő tulajdonságainak, megbízhatóságának, valamint olcsóságának.
Az általunk gyártott műanyag redőnytípusok között megtalálhatók az egyszerűbb és olcsóbb, de megbízható termékek is, valamint a korszerű, jobb minőséggel rendelkező műanyag redőnytípusok is.

A műanyag redőny fő típusai.

Műanyagból készülhet külső tokos műanyag redőny, vakolható tokos műanyag redőny és a korszerű belső tokos műanyag redőny is.
Ezekről a redőnytípusokról részletes ismertető a Redőny oldalon olvasható, míg az alábbi képeken a kivitelük látható.

A fenti három redőnytípuson kívül lehetőség van a régi tönkrement faredőnyök helyére műanyag redőnypalást beépítésére is, ekkor a falécek helyére 55 mm-es műanyag redőnylécekből készült palástot építünk be. Ennek eredményeként gondozást nem igénylő, lényegesen könnyebben mozgatható redőnyt kapunk.

 

Műanyag redőny felépítése, készítése.

A külső tokos redőnyökből két típus is létezik, a hagyományos és az új típusú kivitel.
A klasszikusnak számító hagyományos műanyag redőny a legegyszerűbb felépítésű, de megbízható működésű redőnytípus, melynek minden főbb alkatrésze, a tokszerkezet kivételével, anyagában színezett műanyagból készül.

A korszerűbb és esztétikusabb megjelenésű új típusú műanyag redőny minősége lényegesen jobb a hagyományos redőnyökéhez képest, köszönhetően az új típusú műanyag redőnyöknél is felhasznált alumínium redőnyök alkatrészeinek, valamint annak, hogy a többi alkatrész ugyan műanyagból készül, de formájuk és funkciójuk szerint megegyezik az aluredőnyök alkatrészeivel.
Az új típusú műanyag redőny jellemzője, hogy a könnyebb mozgatás érdekében a redőnyök tengelye golyóscsapágyazva van, a stabilitás és az esztétikusabb megjelenés érdekében a tokvégek az alumínium redőnyöknél használt öntött alumíniumból vannak.
A műanyag redőnytest stabilitásának növelése érdekében a párkányra felfekvő utolsó elem, a záróléc, nagy szilárdságú alumíniumból van, aminek a párkánnyal találkozó részén gumibetét biztosítja a tökéletes felfekvést és a halk működést.
Az új típusú műanyag redőnyök csendes működését a beépített golyóscsapágyakon túl az esztétikus megjelenésű műanyag lefutók (sínek) mindkét belső oldalán lévő gumi vagy kefebetétek biztosítják.
Az új típusú műanyag redőnyök esztétikumát az is növeli, hogy nem külső hanem rejtett ütközők vannak beépítve és ezek akadályozzák meg a redőnytest tokba történő túlhúzását.

Mint ahogy az új típusú műanyag redőnyöknél is, úgy a vakolható tokos, valamint a belső tokos redőnyök alkatrészeinek egy részét is az alumínium redőnyök alkatrészei alkotják. A többi felhasznált alkatrész ugyan műanyagból készül, de az alumínium redőnyöknél tapasztalható előnyös tulajdonságaik ezeknél a redőnytípusoknál is érvényesül.
A jó minőségű alkatrészek felhasználása nem csak az új típusú redőnyöknél, hanem a vakolható tokos és a belső tokos műanyag redőnyöknél is könnyebb és biztonságosabb redőnyműködést, valamint hosszabb élettartamot eredményeznek.

A műanyag redőnyök palástját alkotó redőnylécek belseje bordákkal erősített üreges kialakítású. Jó minőségükre jellemző, hogy leeresztett zárt állapotban még a fehér színű redőnyök is teljesen fényzáróak.
A lakás szellőztetését a kismértékben felhúzott redőnytest (ilyenkor a záróléc még felfekszik a külső párkányra) lécein található perforációkon keresztül ki és beáramló levegő biztosítja

A műanyag redőnylécek színei a fehér, famintás, mogyoró, barna és sötétbarna színek közül választható, de az extrém napsugárzásnak kitett felületekre ajánlott minél világosabb, lehetőleg fehér színű műanyag redőnyt választani, mert a fehér színű redőny kevésbé nyeli el a meleget, valamint az UV sugárzásnak is jobban ellenáll.

A műanyag redőnyök tokjainak anyaga, típustól függően, általában Lindab-jellegű lemezből vagy alumíniumból készülnek, kivétel ez alól a belső tokos redőny aminek a tokja műanyagból készül.
Az új típusú műanyag redőnyhöz hasonlóan a belső tokos és a vakolható tokos műanyag redőnyök jellemzője is, hogy golyóscsapágyazással, gumi vagy kefebetétes lefutóval, öntött alumínium vagy műanyag tokvéggel és gumibetétes záróléccel készülnek.

A hagyományos műanyag redőnyök kivételével az összes többi redőnytípus készülhet szúnyoghálóval kombinálva is. Ha valamilyen ok miatt (például beépített feltolásgátló) a kombi kivitel nem valósítható meg, akkor a különálló szúnyogháló felszerelése a redőnytok alá a redőny lefutóira történik.

 

 

A különböző típusú műanyag redőnyök árai az Redőny árak oldalon találhatók.

 

Vállalkozásunk mottója: Minőség kedvező áron!

Rendelés és árajánlatkérés: 06-30/924-5323,  (1) 360-3268 telefonszámokon, a
Kapcsolat oldalon vagy az info@szaboredony.hu e-mail címen lehetséges

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!