Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőny automata – Zsinór és gurtnicsévélő redőny automaták

A redőny automaták a kézzel mozgatott redőnyök felhúzó gurtnijának vagy zsinórjának esztétikus és biztonságos tárolására valók.
A redőny automatákat két nagy csoportra lehet osztani, az egyik a mini gurtnihoz használható automaták, míg a másik csoporthoz a maxi gurtni méretéhez illeszkedő redőny automaták tartoznak.

Mini gurtnihoz használható redőny automata

 • Falon kívüli (külső) redőny automata
  A mini gurtnit csévélő redőny automaták közül talán ez a típus a legismertebb, bár az utóbbi pár évben már zsinórok csévéléséhez is gyártanak redőny automatákat.Az összes külső (falon kívüli) redőny automatára jellemző, hogy a burkolatuk ütésálló PVC-ből készül, a zsinór vagy a gurtni felcsévéléséről laprugós szerkezet gondoskodik.Fehér, barna, mogyoró és antracit szürke színekben kaphatók.Az automata felszerelése nagyon egyszerű, mert mindössze két csavarral a kívánt helyre felrögzíthető. A felszerelt automatát, szükség esetén, jobbra és balra is 90°-al el lehet fordítani.
 • Falba süllyeszthető redőny automata
  Ha bárki a külső automata helyett inkább a régi faredőnyök automatáihoz hasonló süllyesztett elhelyezést kedveli azok számára készült a falba süllyeszthető mini gurtnihoz használható süllyeszthető redőnygurtni automata.Ezt a típust főleg új épületek készítésekor vagy lakásfelújításkor lehet a falba beépíteni, amit kőműves szakemberrel ajánlott elvégeztetni.A süllyesztett automata két fő részre osztható, magára a feltekerést végző mechanikára és a biztonságos és stabil beépítést elősegítő burkolatból.A süllyesztett redőny automata beépítését a burkolat falba történő beépítésével kell kezdeni.
  A kellő méretűre kivésett falnyílásba történő burkolat beépítése (rögzítése) általában habarccsal vagy gipsszel történik.
  Tapasztalatunk szerint az utóbbi alkalmazása a jobb és tartósabb megoldás.Nagyon fontos, hogy a beépítés megkezdése előtt a burkolat belsejébe a belső nyílás méretével megegyező méretű tárgyal teljes szélességében ki kell ékelni, mert a gipsz a kötéskor tágul és az ék nélkül benyomná a műanyagból készült burkolat oldalait és így nem lehetne a redőny automata mechanikáját a burkolat belsejébe beilleszteni!A falba süllyeszthető redőny automata külső fedlapjának színe fehér és barna színű lehet, de létezik polírozott rézfedlapos kivitel is.
 • Elektromos gurtnicsévélő automata
  Elég régóta létezik elektromos árammal működő falon kívülre szerelhető gurtnicsévélő is, de napjainkig nem igazán terjedt el, mert egyrészt a méretei zavaróan nagyok, ebből adódóan nem túl esztétikus megjelenésű, másrészt az ára is meglehetősen borsosnak mondható. Alkalmazása mellett főleg akkor szoktak dönteni, ha a már régóta meglévő minigurtnival mozgatható redőnyöket nagyobb redőnyátalakítás nélkül utólag kívánták motorizálni.
  Frissítés:
  Mivel erre a termékre az évek folyamán elhanyagolható igény volt, ezért ezt a terméket nem tartjuk készleten, ebből  adódóan az általunk készített redőnyökhöz már nem tudjuk mellékelni!

  Elektromos minigurtni csévélő

  Elektromos gurtnicsévélő

Maxi gurtnihoz használható redőny automata

 • Falba beépíthető redőny automata
  Tulajdonképp ez a gurtnicsévélő automata tekinthető az összes redőny automata ősének, mert a régi falba épített tokszerkezetű faredőnyök gurtnijainak felcsévélésére alkalmaztak először gurtnicsévélő automatát. A működési elve és kivitele is sok sok évtizeden után is változatlan maradt.Ez az automatatípus egymagában nem szerelhető fel, a felszereléshez szükség van egy úgynevezett fedlapra is amihez egy csavar segítségével lehet az automatát rögzíteni.Az összes redőny automata közül ez az egyetlen típus aminek a rugója nincs előre felhúzva, ezért a maxi gurtni csatlakoztatása előtt azt fel kell húzni.
  A rugó felhúzásakor két dologra nagyon ajánlott figyelni.
  Az egyik, hogy az automata felhúzása (rugózat megfeszítése) mindig a gurtniakasztására szolgáló “háromszög alakú” kivágás csúcsával ellentétes irányba történik, mert ellenkező irányba történő tekerés a rugó törését eredményezné.
  A másik ok a balesetveszély! Nagyon lényeges, hogy a rugózat felhúzása közben erősen kell fogni a már feltekert rugóházat, mert az esetleges visszapörgéskor a rugóház sérüléseket okozhat!Miután az összeszerelt automata rugója megfelelően fel van húzva (elő van feszítve) ekkor kell a maxi gurtnit a rugóház kiálló részébe beakasztani, majd egy-két menet feltekerését követően, az automatát a helyére illesztve, a fedlapon található furatokon keresztül azt fel lehet erősíteni.
 • Falon kívüli maxi redőny automata
  Ennek a redőny automata típusnak a kialakítása és működése megegyezik a mini gurtnihoz való automatáéval, eltérés mindössze annyi, hogy méretei lényegesen nagyobbak.
  A felszerelését követően a maxi gurtnit a már előfeszített rugó végére csak rá kell akasztani és már használható is a gurtnicsévélő.

 

Ez az oldal a gurtni és a zsinórcsévélők bemutatása céljából készült, amit igény esetén az általunk készített redőnyeinkhez tudunk mellékelni, vagy az általunk végzendő javításoknál használunk fel, de külön történő árusításukkal nem foglalkozunk.

 

Ha elromlott a redőny gurtnicsévélő automatája és azt szeretné kicseréltetni, kérem hívjon minket a 06-30-924-5323 mobilszámon és mi rövid időn belül szakszerűen elvégezzük a cserét.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!