Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőny – Gyakran ismételt kérdések.

Alábbiakban a sok sok hozzánk intézett kérdés közül a leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszolunk.

„A motoros redőnyökhöz saját magamnak kiépíthetem a 230V-os elektromos hálózatot?”

Ha Ön rendelkezik ehhez a tevékenységhez szükséges képesítéssel akkor igen.
Ha viszont nem rendelkezik ilyen képesítéssel, akkor bízza ezt a munkát szakemberre, mert a 230 V-os feszültség nem játék!!!
Azon túlmenően, hogy egy hibás bekötés tönkreteheti a redőny  motorját (amire ilyen esetben nincs jótállás!) a legnagyobb veszély az élet és vagyonvédelem területén fenyegeti Önt és családját!
Bízza szakemberre a 230V-os elektromos hálózat kiépítését, Ön pedig családjával együtt élvezze a motoros redőny által nyújtott kényelmet.
A motoros redőnyök elektromos hálózatának helyes és szakszerű kiépítéséről ide kattintva található információ.

„Az ablakot szeretnék cseréltetni majd redőnyt is akarok rá szereltetni. Ilyenkor az ablakokra szükséges toktoldókat felszereltetni?”

Ez több mindentől is függhet, például ha akár mostanában akár a későbbiekben szigetelve lesz a ház, akkor nagyon ajánlott figyelembe venni a szigetelés vastagságát és ennek megfelelő toktoldókat alkalmazni, mert ha toktoldók nélkül túlságosan rátakarna a szigetelőanyag az ablak tokjára, nem lehetne majd a redőnyöket felcsavarozni a keskeny ablaktokra (a csavarok beszakadnának az ablak falcába).
A toktoldók kiválasztásához nem árt tudni, hogy a redőnyszerelhetőséghez általában mindkét oldalon és felül is minimum 5-5 cm hely szükséges, ha ez a peremszélesség csak kb. 3,5 cm-es többnyire akkor is felszerelhetők a redőnyök (ablaktípustól függően), de ekkor már csak zsinóros vagy motoros redőnymozgatás lehetséges mivel ezek (a gurtnival ellentétben) nem igényelnek merőleges bevezetést.
Építkezésekkor, illetve az épületek utólagos szigetelésekor, valamint ablakcseréknél nem árt figyelembe venni a redőnyszereléshez minimálisan szükséges helyigényt. Erről bővebben a “Redőnyszerelést akadályozó homlokzatszigetelési hibák” című ismertetőnkben lehet olvasni.

„Redőnyt és szúnyoghálót is szeretnék szereltetni. Milyen redőnyt rendeljek, szúnyoghálóval kombináltat vagy különálló redőnyt és szúnyoghálót?”

Ennek eldöntéséhez egy két dolgot figyelembe kell venni.
Először is tudni kell, hogy a szúnyoghálóval kombinált redőny tokméretének két mérettel nagyobbnak kell lenni mintha ha csak redőny lenne benne, ezért ha nem elég mély a fal kávája úgy a kombiredőny tok kilóghat a fal külső síkjából és ha esik az eső, akkor az kopog rajta. Ha a kombiredőny a hálószobán van nem biztos, hogy tudnak a kopogástól éjjel aludni. Különálló szúnyogháló esetén a redőnytok mérete az eredeti „kicsi” marad és ez alá kerül felszerelésre a szúnyogháló kb. 5 cm-es tokja. Vagyis vízszintesen nem növekszik meg a tok mérete csak függőlegesen, ami alig nagyobb mint ha kombitokot alkalmaznánk, és így kisebb lesz a valószínűsége annak, hogy kilógna a fal síkjából és kopogna rajta az eső.
A szúnyoghálóval kombinált redőny felszerelhetőségének másik döntő tényezője, hogy az ablakok tokjának megfelelően nagy peremszélességűnek kell lenni (min. 5 cm), ha ez adott, akkor a szúnyoghálóval kombinált redőny is felszerelhető a nyílászárókra, ellenkező esetben csak a különálló szúnyogháló szerelhető fel.
Erről bővebben ide kattintva olvasható információ.

„A ház színével harmonizáló redőnyt szeretnék készíttetni, milyen színt ajánlanak?”

Tulajdonképpen bármelyik Önöknek tetsző színből elkészíthetők a redőnyök, de ajánlott figyelembe venni, hogy erősen napos oldalon lévő redőnyök színe lehetőleg fehér legyen, mert ez veri legjobban vissza a hőt. Fehér színű redőny még az extrém sugárzásnak kitett felületeknél is készülhet műanyagból is, de ha ettől eltérő, például barna színt választanának, akkor azt csak alumíniumból szabad készíttetni, mivel a hőszigetelt alumínium redőnyök még sötét szín esetén is tökéletesen ellenállnak az extrém UV és napsugárzásnak, míg a sötét színű műanyag redőnyök relatíve rövid időn belül fakulhatnak elvetemedhetnek ami gátolhatja a redőnyök gondtalan használatát is.
Nem árt tudni, hogy a túl erős UV és napsugárzásnak kitett felületeken lévő sötét színű redőnyökre, a fenti hibák esetén, nincs jótállás!

“Mindegyik redőnytípusnál használható feltolásgátló?”

Igen, csak az nem mindegy, hogy melyik feltolásgátló-típust szeretnék és hogy melyik redőnyhöz kellene azt beszerelni, mert például a szúnyoghálóval kombinált redőnyöknél nem lehet alkalmazni az úgynevezett “fésűs-feltolásgátlót”, de a motoros redőnyök esetében a Somfy-feltolásgátló míg a kézi mozgatású redőnyöknél akár a “damilos” vagy a “manuális laprugós” is használható.
Az alkalmazható redőny feltolásgátlókról a “Lakások védelmének növelése feltolásgátlóval szerelt redőnyökkel” cikkben találhatók információk.

“Ha megrendelem a redőnyszerelést, akkor mennyi időn belül lesznek a redőnyök felszerelve?”

Általában a megrendelést követő egy, maximum másfél héten belül történik a szerelés.
Erről és a redőny rendeléssel kapcsolatos dolgokról a “Redőnyrendelés menete – árajánlatkéréstől a szerelésig” című cikkünkben lehet olvasni.

“Ha redőnyt szeretnék rendelni mit kell tennem?”

Ebben az esetben nincs más dolga mint telefonon vagy e-mailben felvenni a kapcsolatot velünk, a többit már mi intézzük.

 

 

Ha a redőnyökkel kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, akkor a 06-30-924-5323 mobilszámon vagy az info@szaboredony.hu e-mailon feltett kérdéseire válaszolunk.
Kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai több évtizedes tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére!

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Egyesület alapító
tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!