Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőny javítás – fa, műanyag és alumínium redőny javítás, felújítás.

 

Ha elromlott a redőnye mi megjavítjuk!
Mindenfajta redőnytípus gyors és szakszerű javítását vállaljuk, függetlenül attól, hogy a hibásan működő redőny fa, műanyag vagy alumínium redőny.
A redőny javítást több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező, megbízható és korrekt munkatársaink végzik!

Redőny javítás igénylése a 06-30-924-5323  mobilszámon lehetséges!

 

Redőny javítás.

A redőny javítást, a bejelentést követően aránylag rövid határidőn belül elvégezzük.
Sürgős redőny javítási igény esetén a javítást (szerencsés esetben) a bejelentés napján is lehetséges. A javítás időpontja nagymértékben függ a már bevállalt munkáktól, mert értelemszerűen először azokat végezzük el.

A kisebb, beállítást igénylő, hibákon túl a komoly összetettebb javítási munkákig (például több főbb alkatrész cseréje) terjedő redőny javításokat is vállaljuk.

A hibát okozó redőny alkatrészeket, ha szükséges, kiváló minőségű alkatrészekkel helyettesítjük, ezzel is biztosítva a meghibásodott redőnyök hosszú időn át tartó hibátlan működését.
A redőny javításakor felhasználásra kerülő alkatrészek gyári vagy a eredeti gyártójától származó alkatrészekkel történik. Kivétel ez alól amikor egy nagyon régi redőnytípus meghibásodásáról van szó, mert ezeknél előfordulhat, hogy már nem lehet a meghibásodott redőnytípushoz eredeti alkatrészt kapni.
Ha az ilyen régi redőnynél helyettesíteni sem lehet a hibás alkatrészt, akkor többnyire a redőnyjavítás nem lehetséges, egyedüli megoldás csak redőny felújítás vagy csere lehet.

A redőny javítás többnyire a megrendelőnél történik, de olykor előfordulhat, hogy a helyszínen nem lehet megjavítani vagy átalakítani a hibás redőny. Ilyenkor a redőnyt a telephelyünkre elszállítjuk majd a szükséges javítások vagy átalakítások elvégzését követően a redőnyt visszaszállítjuk, felszereljük  és beüzemeljünk.

A leggyakoribb redőny javítást igénylő hibák:

 • Redőnygurtni vagy zsinórcsere
 • Gurtni vagy zsinórcsévélő rugós automata cseréje
 • Gurtnivezető görgő cseréje
 • Törött lécbevezető cseréje
 • Akadó vagy szoruló redőnyök javítása
 • Szétszakadt redőnypalást javítása, akár redőnyléc pótlással
 • A redőnypalástnak a tengelyhez történő csatlakozását biztosító törött akasztó (féder) cseréje
 • stb.

 

 

Redőnyjavítás, redőnycsere.

A redőnyjavítás mellett vállaljuk a régi, nagyon elhasználódott és ezáltal nehezen használható vagy teljesen használhatatlanná vált redőnyök cseréjét is.
Ilyen például a leszakadt, kettévált műanyag redőnypalástok cseréje vagy a régi beépített tokos faredőny javítása is, amikor a megrendelő igénye szerint szinte az egész redőnyt, vagy a főbb redőnyalkotókat szükség szerint  kicseréljük vagy akár hőszigetelt alumíniumra cseréljük.
Ha a faredőny már nagyon nehezen húzható fel, akkor általában két dolog szoktunk javasolni.

 • Ha a faredőny palástja jó állapotban van, akkor a könnyebb redőnyfelhúzás érdekében ajánlatos a régi elvetemedett fatengelyt és a hozzá csatlakozó “U”-profilt, a benne forgó csapszeggel együtt (fém a fémen csúszik), golyóscsapágyakkal szerelt horganyzott acéltengelyre cserélni.
  Ezzel a cserével az átlagos méretű faredőnyök felhúzása lényegesen könnyebbé válik és megmarad a jó állapotú faredőny palástja is.
 • Ha túl nagy méretű a faredőny és nehéz felhúzni, vagy már nagyon elvetemedett, szétkorhadt a faredőny palástja, akkor faredőnyt kell lecserélni. Ekkor két lehetőség közül lehet választani.
  Az első esetben csak a faredőny lenne lecserélve az olcsó és könnyű, méreteiben a faredőnnyel megegyező méretű, 55 mm-es műanyag redőnylécek alkotta redőnypalástra.
  De ha az az igény, hogy manuálisan a lehető legkönnyebben lehessen a könnyebb műanyag redőnyt is felhúzni, akkor az előzőleg javasolt golyóscsapágyazott acéltengely beépítését, cserét is javasoljuk.Szóba jöhet még egy drágább, de nagyon jó minőségű és tartós megoldás is, amikor a régi faredőnyt  hőszigetelt alumínium redőnyre cseréljük, ami igény esetén akár motoros mozgatással is ellátható.
  A hőszigetelt alumínium redőnyre történő csere esetén a régi faredőny összes alkatrészét is kicseréljük az alumínium redőny alkatrészeire.

 

 

Amennyiben alkatrészhiány miatt nem lehetséges a hibás redőny javítása,  vagy túl magas lenne a javítás költsége, ami miatt már nem érné meg a hibás redőnyt megjavítani, akkor vállaljuk a tönkrement  redőny cseréjét is, új, korszerű műanyag redőnyre vagy hőszigetelt alumínium redőnyre.

 

 

A redőny javítás megrendelése a 06-30-924-5323 mobilszámon lehetséges!

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének alapító tagja, 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!