Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

A redőny jótékony hatása egészségünkre

Tudja Ön, hogy a redőny nem csak a kényelmünket és biztonságunkat növeli, hanem az egészségünket is védi? Ha eddig nem tudott róla, akkor Önnek szól az alábbi ismertető.

Az ember szervezetének szüksége van arra, hogy az éjszakai alvás valóban pihentető legyen, amit a kintről beszűrődő világosság, az utcai lámpák és az autók fénye azonban nagyban megzavarhat. Lehet, hogy azt hisszük, hogy nekünk nem árthat, hogy így is kellően kitudjuk magunkat pihenni, de ezzel magunkat csapjuk be. A probléma ezzel “csupán” az, hogy a túl sok éjszakai fény miatt az egészségünk károsodhat, ami csak az idő múlásával jelentkezik.

Hogy megértsük, miért annyira ártalmas egy árnyékoló nélküli szobában álomra hajtani a fejünket, alaposabban meg kell vizsgálni az emberi evolúciót.

Az ember egy nap során kétféle természetes fénynek volt kitéve, ami meghatározta a szervezet cirkadián ritmusát, azaz a napi biológiai órát. Napjainkban mindenütt körülvesz minket a mesterséges fény, ami egészen más kategóriába tartozik mint a természetes fény. Az utcáról beszűrődő lámpafény olykor nagyságrendekkel nagyobb, mint a Hold vagy a csillagok fénye. A különbség pedig nem csak számottevő, de nagyon fontos is, hiszen befolyásolja a szervezet periodicitását, a melatonin és a kortizol termelődés mértékét is.

Alvás fényben

Alvás félhomályban

 

A melatonin termelődés csökkenése a kulcs ahhoz, hogy megértsük, miért olyan káros számunkra az éjszakai fény. Ezt az anyagot az agyban a tobozmirigy termeli, mégpedig kizárólag akkor, amikor sötét van. Ez szabályozza az alvás és az ébrenlét egészséges ciklusát. Csökkenti a vérnyomást, a vércukorszintet és a testhőmérsékletet – szabályozza azokat a kulcsfontosságú fiziológiai válaszokat, melyek felelősek a pihentető alvásért, a szervezet regenerálódásért

Fény hatására a szervezet emeli a testhőmérsékletet, fokozza a kortizol termelődést, aminek szintje éjjel viszonylag alacsony, hogy jobban tudjunk aludni, míg nappal stimulálja az energiaszintet és az immunrendszert is.

A fény fokozza a kortizol termelődést, ezzel pedig megzavarja az alvást és számos további problémát okoz a testzsír szintjével, az inzulin rezisztenciával és a szisztémás gyulladásokkal kapcsolatban is.

A melatonin termelődése fény, illetve egy árnyékolás nélküli szobában a félhomály hatására akár 50%-kal is kevesebb lehet, ez pedig nagyon jelentős mennyiség. Azonban, ha a szobában éjszaka lehúzott redőnyök mellett alszunk, a melatonin termelődés zavartalan lesz.

Azok a biokémiai változások amik az éjszakai alvás közben érő fény hatására bekövetkeznek a szervezetben, a kutatások eredményei szerint rákot is okozhatnak. A tudósok ugyan még nem teljesen értik az összefüggést, a kapcsolat a rák kialakulása és az éjszakai fény között azonban már világossá vált számukra. Egy 10 éven át folytatott kísérletben 1670 nőt vizsgáltak. Azoknál, akik éjszaka nem lesötétített szobában aludtak, 22%-kal nőtt a mellrák kialakulásának kockázata. A kutatók szerint mindez a melatonin alacsony termelődése miatt a hormonszintben bekövetkezett változásokkal hozható összefüggésbe.

Alváskor védekezni kell a fény ellen

Alváskor ártalmas a túlzott fény

 

A tudományos alapokon végzett vizsgálatoknak köszönhetően ma már tudjuk, hogy az egészséges bioritmus és a szervezetünk megfelelő működésének, azaz egészségünk megőrzése érdekében védekezni kell az alvás közben beáramló fények ellen is. Ezt főleg a városokba lakóknak kell megtenni, mivel őket nem csak a természetes éjszakai fények, hanem a mesterséges fények is érik.
Azoknál a családoknál ahol kisgyerekek is vannak,  ott különösen fontos gondoskodni a nyugodt és egészséges alváshoz szükséges kellő mértékű sötétítésről, mert a gyermekeknek a legintenzívebb nyári napfényben is  szükségük van a napközbeni alvásra.

Már őseink is szükségét látták árnyékolók alkalmazásának, ami nem csak nappal, de éjszaka is védelmet nyújtott számunkra a túlzott fénnyel szemben. Erről a védelemről a ma embere sem mondhat le.
Ha szeretnénk magunkat és családunkat is egészséges környezetben tudni, akkor nélkülözhetetlen valamilyen árnyékoló alkalmazásával biztosítani az éjszakai alváshoz szükséges kellő sötétséget

Napjainkban számos árnyékoló megoldás létezik, de az összes közül a legjobb és egyben legsokoldalúbb megoldást a redőnyök nyújtják, mert a teljes elsötétítéstől kezdve a tetszőleges mértékű fénybeáramlásig bármi beállítható a redőny kisebb vagy nagyobb mértékű felhúzásával. Nem mellékesen a redőny a leggazdaságosabb megoldás, mivel nem csak az éjszakai fény ellen véd, hanem nyáron a tűző nap ellen is, valamint a télen lényegesen javítja a lakások hőszigetelését.

Redőny használata sötétitésre

Redőnnyel a teljes sötétségtől a félhomályig bármi beállítható

 

 

Az alkalmazható redőnytípusokról bővebb információ a Redőny oldalon található, míg a Redőny árak a linkre kattintva láthatók.

 

 

Ha a redőnyökkel kapcsolatban kérdése lenne, vagy ha megszeretné rendelni, akkor a 06-30-924-5323 mobilszámon vagy az info@szaboredony.hu e-mailon azt megteheti.
Forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai több évtizedes tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére!

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!