Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőnymotorok bekötése.

Az utóbbi időben egyre többen fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy hogyan kell a redőnymotort a vezérlést végző kapcsolóba bekötni, ezért alábbiakban ismertetjük a bekötést, de nem azért, hogy bárki is kísérletezzen ezzel, hanem, hogy segítséget nyújtsunk azoknak a szakembereknek akik még nem kötöttek be motorkapcsolóba redőnymotort.

Vállalkozásunk hosszú évek óta a Somfy útmutatásán alapuló alábbi módszert alkalmazza, aminek helyes használata hibátlan és biztonságos működést eredményez, ennek ellenére mindenki csak saját felelősségére alkalmazza, mert az esetleges károkért vagy bármi másért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

Ne feledje, a 230V-os feszültség nem játék, ezért ne kísérletezzen, a motor és kapcsolóbekötést okvetlen bízza szakemberre!

 

A motoros redőnyök elektromos hálózatának szakszerű kiépítését az előző cikkünkben már bemutattuk, ezért itt csak a redőnymotorok helyes bekötését ismertetjük.

A redőnymotorok vezérlése többféleképpen történhet, többek között lehet kapcsolóval, távirányítóval és számítógéppel is vezérelni a motorokat. Ebben az ismertetőben a falikapcsolóval vezérelt csőmotorok bekötése, valamint a távirányítóval vezérelt redőnymotorok bekötése lesz bemutatva.

 

Motorkapcsolók.

Mivel közel húsz éve a kiváló minőségű és megbízható Somfy redőnymotorokat és azok kiegészítőit építjük be redőnyeinkbe, ezért ennek a gyártónak a termékei felhasználásával készült ez az ismertető.
Az ismertető nagy valószínűséggel más gyártók által készített termékek esetében is igaz lehet (legalábbis az elve biztosan), de ez nem garantált, ezért ajánlott a felhasznált redőnymotorok és kapcsolók ismertetőjében lévő előírásokat ellenőrizni, illetve betartani!

Olcsóságuk miatt a legelterjedtebb csőmotorok vezérléséhez tervezett kapcsolók az Inis Uno, illetve az Inis Duo kapcsolók, ezért a kapcsolóval vezérelt redőnymotorok helyes bekötését ezeknek a kapcsolóknak a felhasználásával mutatjuk be.

Inis Uno kapcsoló                            Inis Duo kapcsoló
Inis Uno kapcsoló                                         Inis Duo kapcsoló

 

Somfy redőnymotorok bekötésének előírásai.

A kapcsolóval vezérelt redőnymotorok problémamentes használata a képen látható előírások betartása mellett lehetséges.

Redőnymotorok bekötésének feltételei.

Somfy redőnymotorok bekötésének előírásai.

 

A redőnymotor bekötése a kapcsolóba.

Alábbiakban két darab külön redőnyben lévő csőmotor Inis Duo kapcsolóba való bekötése látható.
Amennyiben csak egy darab redőny motorját kell bekötni, akkor Inis Uno kapcsolót kell használni (vagy az Inis Duo kapcsoló egyik kapcsolóját) és ekkor értelemszerűen csak a rajz egyik oldalán lévő motort és kapcsolót kell összekötni.

Redőnymotor kapcsolóhoz való bekötése

Két egymástól független redőny motorjának elvi bekötése Inis Duo kapcsolóba.

 

Távirányítóval vezérelt redőnymotorok bekötése

A távirányítóval vezérelt redőnymotorok bekötésének elve az alábbi rajzon látható.
A redőnymotorokat fázishelyesen kell bekötni az elektromos hálózatba, mert helytelen bekötés esetén egyrészt életveszélyessé válhat, másrészt meghibásodhat a motor ami ilyen esetben elveszti a jótállását.

Távirányítású csőmotorok bekötési elve.

Távirányítású redőnymotorok bekötésének elve.

 

 

Motoros redőnyökről részletesebb információ a motoros redőny oldalon található.
A redőny árak és a motor árak a linkre kattintva láthatóak.

 

 

Ha a motoros redőnyök bekötésével kapcsolatban kérdése lenne, vagy ha azokat megszeretné rendelni, akkor a 06-30-924-5323 számon vagy az info@szaboredony.hu e-mail címen mindezt megteheti.

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!