Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőny típusok – Külső, belső és vakolható tokos redőny

 

Régi vagy új építésű lakások otthonosabbá tételében az egyik legjobb és egyben leggazdaságosabb beruházás a redőny készítés.
A redőny kiváló árnyékoló hatásának köszönhetően a nyári hőségben hűvösen tartja a lakást, ezzel is növelve az otthonok komfortosságát, míg télen hatékonyan csökkenti a lakás fűtési költségét.
A redőnyök ezen jó tulajdonságának köszönhetően, fokozatosan megtérül a redőnyök beszerzési ára.
A jó hőszigetelésen túl a redőnyök védenek a külső zajoktól, a kíváncsi tekintetektől, valamint növelik a lakás védelmét, biztonságát.
A redőny jó védelmet nyújt szélsőséges időjáráskor, de viharos szélben ajánlott a redőnyöket teljesen felhúzni, mert ha a szél tetőket bont meg, fákat csavar ki vagy tör ketté, akkor a redőnyöket is károsíthatja.

Redőnytípusok

Az általunk készített redőnyök műanyagból vagy hőszigetelt alumíniumból készülnek, ezekből az alapanyagokból az alábbi típusok gyárthatók:
– külső tokos redőny
– vakolható tokos redőny
– belső tokos redőny

Külső tokos redőny készítés, szerelés.

A külső tokos redőny főleg az olyan kész épületek nyílászáróinak utólagos redőnyözésére ajánlott ahol a falban nem lett kialakítva a redőnytok vagy legalább a redőnytok helye.
A külső tokos redőnyöknek két típusa létezik, a műanyag és az alumínium redőny.

 • Műanyag redőnyök:

  A külső tokos műanyag redőnyöknél két típus közül lehet választani, ezek a hagyományos kivitelű külső tokos redőny és az új típusú külső tokos redőny.
  Közös jellemzőjük, hogy a műanyag redőnyök főbb alkatrészeinek döntő többsége műanyag, a tokszerkezete a Lindab lemezhez hasonló, nem rozsdásodó színterezett gyári lemezből készül, de egyedi igény esetén az új típusú műanyag redőnyök tokja készülhet alumíniumból is.

  A hagyományos műanyag redőny egy egyszerűbb kivitelű költségkímélő redőnytípus, ami az egyszerűsége ellenére is egy megbízható működésű termék.
  A hagyományos műanyag redőnyök siklócsapágyas megoldásúak, a lefutói gumibetét nélküliek és a redőnypalást alján lévő un. záróléc műanyagból készül. A redőnytokok oldalvégei színterezett acéllemezből készülnek.

  Az új típusú műanyag redőny gumi vagy kefebetétes lábszerkezettel és golyóscsapágyazással készül, ennek köszönhetően a csendesebb működés mellett könnyebb a redőnyök felhúzása is.
  A redőnypalást utolsó tagja, a záróléc, gumibetétes alumíniumból van, ami jelentősen növeli a redőnytest stabilitását, míg a gumibetét, a redőny leengedésekor a párkányhoz érve nagymértékben csökkenti a zajt valamint tökéletesebb felfekvést eredményez.
  Az új típusú műanyag redőny tokjának oldalvégei, az alumínium redőnyök oldalvégeivel megegyező, öntött alumíniumból készülnek.

 

 • Külső tokos alumínium redőny

  A külső tokos hőszigetelt alumínium redőny korszerű, kiváló minőségű termék. A szokásos nyári és téli időjárásnak kiválóan ellenálló, nagy megbízhatóságú, jó hang és hőszigetelésű esztétikus termék.

  Az alumínium redőnyök minden főbb alkatrésze alumíniumból készül, ezért fokozottan időtálló kivitel.
  A jó hang és hőszigetelés érdekében az alumínium redőnylécek PUR habbal vannak töltve.
  Az alumínium redőny lábszerkezetének anyaga szintén alumínium, de a csendes működés érdekében az alumínium redőnyök lefutóinak belső oldalain gumi vagy kefebetétek találhatók.
  Az alumínium redőnyök minden típusa csapágyazva van. A golyóscsapágyazás halk és precíz működést eredményez, ezért az alumínium redőnyök mozgatása még gurtnis mozgatás esetén is könnyű, motoros hajtásnál a csendes működést és pontos végállást garantál.

  A külső tokos alumínium redőnyök tokja szögletes, melynek alsó sarka 45°-os, és félköríves is lehet.
  A tok alapesetben, gyárilag, alumíniumból készül. de készítünk egy költségkímélő külső tokos alumínium redőny változatot is, ahol a redőnytok anyaga nem rozsdásodó Lindab jellegű anyagból készül.
  Ennél a költségkímélő szerviznyílás nélküli Lindab-jellegű tokkal készült alumínium redőnynél minden főbb alkatrész megegyezik a szerviznyílásos alumínium tokos redőnyök alkatrészeivel, a tok anyagán kívül mindössze egy két kevésbé lényeges alkatrész meglétében, helyettesítésében tér el attól.

 

Vakolható tokos redőny készítés, szerelés.

A vakolható tokos redőnyöket olyan épületek nyílászáróinak redőnyözésére lehet felhasználni, ahol már az építkezés alatt szakszerűen kialakították a redőnytok helyét.

A redőnyök tokszerkezetének elején Hungarocell található, ami a redőnytok vakolhatóságát biztosítja.
A vakolható tokos redőny lehet műanyag és alumínium redőny is.
A vakolható tokos redőnyök lábszerkezete készülhet gumi vagy kefebetétes műanyag, illetve alumínium lefutókból is.
Ezeknél a rejtett tokos redőnyöknél, a gurtni bevezetésen kívül, semmilyen kapcsolat nincs a lakás beltere és a vakolható tokos redőnyök között, mert a redőnytok a lakáson kívül helyezkedik el.
A vakolható tokos redőnyök szerelése a nyílászárók beépítése után, de feltétlenül a külső vakolat elkészítése előtt kell hogy megtörténjen.
Az építkezéskor és a nyílászárók beépítésénél okvetlen figyelembe kell venni a vakolható tokos redőnyök tokjának helyszükségletét.
Az épület vakolása után mindössze a redőnylefutók és a szerviznyílás fedése látható, ezáltal egy esztétikus külső homlokzatot kapunk.
A redőnyök mozgatása általában gurtnival történik, de az alumínium redőnyök motoros mozgatásúak is lehetnek.

A külső vakolható tokos redőny tokjának helyszükséglete az alábbi rajzokon látható.
(Nagyításhoz kattintson a rajzokra.)

A vakolható tokos redőny helyének kialakítása az áthidalóban.          Vakolható tokos redőny helykialakítása toktoldóval.

 

Belső tokos redőny készítés, szerelés:

A régi, rossz hang és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező faredőnyök fa tokszerkezetének korszerű, nagyon jó légzáró és kiváló hang és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező utódja a belső tokos redőny műanyagból készült tokszerkezete.

A fa redőnytokkal egybeépített nyílászárók cseréje sem jelent problémát, mert a helyére minden különösebb gond nélkül beépíthető a kiváló lég, hang és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező új műanyag tokszerkezetű belső tokos redőny.
A belső tokos redőnyök, az új építésű lakások esetében is tökéletes redőnyrendszert alkot, fontos, hogy már a tervezésnél figyelembe legyen véve a redőnytok szerkezetének helyigénye.
A redőnyök Hungarocell szigetelésű tokszerkezete és kefebetétes lábszerkezete műanyagból készül.
A belső tokos redőnyökből készülhet műanyag és hőszigetelt alumínium redőny is.
A redőnytok szerviznyílása, hasonlóan a régi fatokos redőnyökéhez, a lakásban, a nyílászáró felett található.
A belső tokos redőnyök könnyen felszerelhetők a fa, műanyag vagy alumínium nyílászárókra is.
A belső tokos redőny szerelése csak a nyílászárók beépítése előtt történhet!
A műanyag redőnyök kézi, míg az alumínium redőnyök kézi vagy motoros mozgatású is lehet.

 

A redőnyök feltolásának megakadályozása – feltolásgátlók.

A műanyag és az alumínium redőny által nyújtott biztonságot növelni lehet un. feltolásgátló beépítésével, de a feltolásgátló, mint ahogy a nevében is van, csak a redőnyök feltolása ellen véd, az erőszakos behatolás, betörés ellen nem.

Az alkalmazott feltolásgátló többnyire a redőnyök mechanikájában helyezkedik el és automatikusan is működhet, de létezik mechanikus működtetésű feltolásgátló is.
Egyes feltolásgátlók csak teljesen leengedett redőnyök esetén működnek, azaz csak ekkor gátolják meg a redőnyök feltolását!
Az alumínium redőnyök motoros hajtása esetén a Somfy cég feltolásgátlóit ajánlott alkalmazni, míg a kézi mozgatású alumínium redőnyöknél és műanyag redőnyöknél az un. “fésűs-rendszerű” vagy más elven működő feltolásgátlók alkalmazhatók.

    Motoros redőnyök feltolásgátlója                                 Fésűs feltolásgátló
Motoros redőnyök feltolásgátlója                             Fésűs feltolásgátló

 

Redőnyléc színek.

Műanyag redőnyök lécszínei:
– fehér (alapszín), famintás, barna
Alumínium redőnyök lécszínei:
– alapszínek: fehér, sötét beige, barma, ezüst vagy szürke.
– feláras színek: a többi szín.

Műanyag redőnyléc színek          Alumínium redőny színek
Műanyag redőnyléc színek                                        Alumínium redőny lécszínei

 

Redőnyrendszerű motoros garázskapu.

Való igaz, hogy a garázskapuk, funkciójuk szerint, más feladatot látnak el mint az alumínium redőnyök, de mivel a felépítésük redőnyrendszerű, ezért indokoltnak tartottuk, hogy a redőnyökhöz kapcsolódva legyen ismertetve. A redőnyrendszerű garázskapu kialakítása nagyon hasonló a külső tokos alumínium redőnyök felépítéséhez, eltérés a lényegesen ……… Tovább a redőnyrendszerű garázskapu oldalra.

 

Redőny készítés, szerelés = Minőség kedvező áron!

 

Rendelés és árajánlatkérés: 06-30/924-5323,  (1) 360-3268 telefonszámokon, a
Kapcsolat oldalon vagy az info@szaboredony.hu e-mail címen lehetséges

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!