Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Motoros redőnyök utólagos feltolásgátlása

 

Az elmúlt több mint két évtizedben sok olyan motoros redőny készült amiknél a készítés időpontjában nem volt lényeges szempont, hogy a redőny feltolásgátlóval legyen szerelve.
Napjainkra változott ez a szemlélet és most már nem csak az újonnan készülő motoros redőnyök többségénél kérik a redőnypalást feltolását megakadályozó feltolásgátlók beépítését, hanem egyre nagyobb igény mutatkozik a régi, feltolásgátlók nélkül készült motoros redőnyökbe történő utólagos beépítésre is, mert ezzel nagymértékben növelhető a lakások védelme, illetve a bentlakók biztonsága.

Ha szeretné saját és családja biztonságát növelni, akkor a meglévő motoros redőnyeihez utólagosan is szereltethet feltolásgátlót, amivel a motoros redőny árához képest olcsón fokozható a redőny által nyújtott biztonság.

 

Motoros redőny feltolásgátlója.

A motoros redőnyökbe általában utólagosan is beépíthetők az Euro Block feltolásgátlók és a Lock to play merev felfogatók (akasztók), amik a piacvezető Somfy motorgyártó cég terméke.
Mindkét szerkezet úgy lett kialakítva, hogy a feltolásgátló hatását a redőnymotor mágnesfékjének erejét kihasználva lássa el, ezért csak motoros redőnyöknél alkalmazható.
Amikor a redőnymotor nincs feszültség alatt, azaz amikor nem húzza vagy engedi le épp a redőnyt, akkor a motor mágnesfékje állandóan be van húzva, ezáltal egy esetleges áramszünetkor is meggátolja a redőnypalást feltolását.

 

Lock to play felfogató utólagos beépítése a meglévő motoros redőnyökbe.

A régóta meglévő, 40 vagy 60 mm-es hatszögletű acéltengellyel készített motoros redőnyökbe utólag is aránylag egyszerűen beépíthetők a Lock to plav merev felfogatók (akasztók).
Ehhez az esetek nagy többségében nincs szükség a meglévő redőnyök elszállítására, mert a szabványnak megfelelően készített redőnyöknél a helyszínen is elvégezhető a feltolásgátlók utólagos beépítése.

Az Lock to play felfogató utólagos beépítésének árát több dolog is befolyásolja. Mindenekelőtt a motoros redőny szélessége, mert a redőny szélességétől függően általában redőnyönként 2-4 db Lock to play akasztó szükséges, valamint az is, hogy szükséges e bármilyen javítást vagy átalakítást végezni a beépíthetőség érdekében.
Ha nagyobb átalakításra van szükség, amit csak a műhelyünkben lehet elvégezni, ahhoz el kell szállítani a redőnyöket, ami növeli a költségeket.

Redőnybe beépített Somfy akasztó

A redőny tokjába beépített kéttagú Somfy Lock to play merev redőnyléc felfogató (akasztó)

 

 

Fontosnak tartom itt is megemlíteni, hogy a feltolásgátlók, a nevüknek megfelelően, csak a redőnypalást feltolása ellen védenek, így a Lock to play merev felfogató is, de nem védenek a roncsolásos vagy más egyéb módon elkövetett betörések ellen.

 

 

Amennyiben a feltolásgátlók utólagos beépítésével kapcsolatban kérdése lenne, vagy megszeretné azt rendelni, kérem hívjon minket a 06-30/924-5323 mobilszámon.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete
Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, közel 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!