Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982,   (1) 360-3268, valamint   info@szaboredony.hu

Redőnyök utólagos motorizálása

 

Napjainkban egyre nagyobb igény van az elektromos árammal működő motoros redőnyökre, ami érthető is, mert nem csak kényelmesebben lehet a redőnyöket mozgatni hanem biztonságosan is. Ezt felismerve egyre többen szeretnék a már meglévő redőnyeiket utólagosan motorizálni.

Azok számára is megoldás jelent a meglévő redőnyeik utólagos motorizálása akiknek nagyméretű nehéz redőnyeik vannak, vagy egészségi állapotuk nem teszi lehetővé a redőnyök felhúzását.

 

Hogy milyen redőnyt lehet utólagosan motorizálni?

Arriterezett redőnypalást

Szétcsúszásgátlóval szerelt redőnypalást

Tulajdonképp minden olyan redőnyt amiknél meg van oldva a redőnylécek oldalirányú elcsúszásának gátlása, vagy lehetőség van utólagosan beépíteni a szétcsúszásgátlásra szolgáló alkatrészeket (arriter).
A szétcsúszásgátlás nagyon fontos feltétele annak, hogy utólagosan is lehessen elektromos motort beépíteni a meglévő redőnyökbe, mert ha nem lenne szétcsúszóágátló beépítve, akkor előbb vagy utóbb valamelyik redőnyléc oldalirányba elcsúszva beleakadhat valamelyik redőny alkatrészbe és mivel a motor nem érzékeli az akadást tovább forogva szétszakítaná a redőnypalástot.

 

Meglévő redőny utólagos motorizálásának menete.

Ahhoz, hogy a redőnymotort be lehessen építeni a meglévő redőnybe a redőnyt le kell szerelni majd a redőnypalástot ki kell venni a redőnytokból, hogy hozzáférhetővé váljon a tokban lévő tengely amit szintén ki kell szerelni.  Még akkor is cserélni kell a tengelyt ha eredetileg is hatszögletű horganyzott fémtengely volt beépítve a redőnybe, mert a hossza rövid lenne a motoros kivitel esetén.
Ha esetleg a redőnylécekbe eredetileg nem volt szétcsúszásgátló beépítve, akkor azt is pótolni kell.

Amikor már az új megfelelő hosszúságú fémtengely belsejébe be lett szerelve az elektromos motor, akkor minden redőnyegységet vissza kell szerelni a redőnytokba és ezzel kész a gurtnis mozgatású redőny motoros hajtású redőnyé való átalakítása.

 

Az utólagosan motorizált redőny felszerelése, beállítása.

A motoros hajtásúra átalakított redőny felszerelése hasonlóan történik mint az előzőleg is volt, eltérés mindössze annyi, hogy most nem a gurtni hanem a motorból kijövő kábel lesz a lakás belterébe bevezetve.
A felszerelést követően a motoros redőny alsó és felső végállásait még be kell állítani, majd ezt követően javasolt a motoros redőny elektromos hálózatát kiépíteni és abba a motort szakszerűen bekötni.
Ha mindez megtörtént, akkor kész is a gurtnis redőny átalakítása motoros hajtású redőnyre és egy gombnyomással felhúzható vagy leengedhető az.

Fémtengelybe serelt motor

Fémtengely belsejébe beszerelt redőnymotor

 

 

Ha szeretné megrendelni a meglévő gurtnis mozgatású redőnyeinek motoros hajtásúra történő átalakítását, vagy kérdése lenne ezzel kapcsolatban, kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai a 06-30-924-5323 mobilszámon és az info@szaboredony.hu e-mail címen ingyenes tanácsadással és árajánlattal állnak az Ön rendelkezésére!.

 

 

Az alumínium redőny és a motoros redőny készítéséről és szereléséről részletek a linkekre kattintva érhetők el.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások EgyesületeSzabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, közel 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!