Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

A megfelelő redőnytípus kiválasztása

Ebben a cikkben azoknak szeretnénk segíteni akik redőnykészítés megrendelését fontolgatják, de bizonytalanok, ezért felmerül bennük a kérdés, hogy:

„redőnyt szeretnék, de nem tudom, hogy milyent válasszak”.

Ahhoz, hogy dönteni tudjanak általában az alábbi dolgokat kell, hogy először tisztázzák:
– milyen elvárásaik vannak a megrendelni kívánt redőnyökkel szemben, azaz egy egyszerű alaptípust vagy egy kiváló jellemzőkkel bíró hosszú élettartamú, akár kényelmi funkciókkal is rendelkező redőnyt szeretnének.
– milyen épület nyílászáróira kívánják a redőnyt felszereltetni, mert más típus felszerelése lehetséges egy már készre vakolt ház esetében és megint más egy épülőfélben lévő vagy felújítás alatt álló épületre.
– műanyag vagy hőszigetelt alumínium redőnyt szeretnének.

A fentiek ismeretében a külső tokos redőny, a vakolható tokos redőny és a belső tokos redőny típusai közül van mód választani.

A külső tokos redőnyöket főleg olyan épületek nyílászáróira lehet felszerelni amelyek külső vakolata már kész és nincs a falazatba beépítve a redőny tokja sem.
A külső tokos redőnyök készülhetnek műanyagból, ilyen a hagyományos külső tokos műanyag redőny valamint a sokkal korszerűbb és tartósabb új típusú külső tokos műanyag redőny, valamint jelenleg a csúcsminőséget jelentő hőszigetelt alumíniumból is, ami külső tokos alumínium redőny néven ismert.

Műanyagból készíthető külső tokos redőnyök közé tartozik a hagyományos műanyag is.
Ez a redőny a legolcsóbb redőnytípus, ami egyszerű felépítése és kivitele ellenére is jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A hagyományos műanyag redőnyről érdemes tudni, hogy siklócsapágyas, a lefutósínekben nem található zajcsökkentő gumi vagy szőrkefe, a redőnytok oldalvégei hajlított lemezből készülnek és a redőnytest utolsó tagját képező záróléc műanyagból készül amin külső ütközők vannak.
A hagyományos műanyag redőny nem készíthető szúnyoghálóval kombinált kivitelben csak különálló szúnyogháló szerelhető fel a tok alá a lefutókra.

Az új típusú műanyag redőny a műanyagból készült redőnyök legkorszerűbb típusa, köszönhetően annak, hogy az alkatrészeinek többsége az alumínium redőnyével megegyező vagy műanyagból bár de az alumínium redőny alkatrészeivel megegyező méretben és kivitelben készül.
Az új típusú műanyag redőny golyóscsapágyakat tartalmaz, a redőny tokvégei öntött alumíniumból vannak, a zajcsökkentés és a még jobb hang és hőszigetelés érdekében a műanyag lefutók csúszófelületének belseje kefe vagy gumibetétes kivitelű, a párkányra felfekvő záróléc gumibetétes alumíniumból készül, a redőny túlhúzását rejtett ütközök biztosítják.
Az új típusú műanyag redőny szúnyoghálóval kombinált kivitelben is elkészíthető.

A külső tokos redőnyök másik jelentős típusa az alumíniumból készült külső tokos redőny, mely jelenleg a legkorszerűbb és egyben legjobb hang és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező, legtartósabb redőnytípus.
A külső tokos alumínium redőny minden főbb alkatrésze alumíniumból készül, ezáltal kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Szerkezete golyóscsapágyas, a redőnysínek belseje gumi vagy kefés csendesítővel vannak ellátva, az alumínium redőnyléc belseje hőszigetelő anyaggal vannak kitöltve.

A külső tokos alumínium redőny tartósságban és megbízhatóságban túlszárnyal minden más redőnyt, normál használat mellett évtizedekig tartó problémamentes használatot biztosít.
A külső tokos alumínium redőnyök motoros hajtással is elkészíthetők. Alapesetben a motor vezérlése falikapcsolóval történik, de lehetőség van arra is, hogy akár programozható kapcsolót vagy távirányítót használjunk a motoros redőny vezérlésére.

Természetesen a külső tokos alumínium redőny is elkészíthető szúnyoghálóval kombinált kivitelben is.

A vakolható tokos redőny csak ott alkalmazható, ahol az építkezéskor biztosították a vakolható tokszerkezet beépíthetőségét. (rajz és méretek a Redőny oldalon található)
A vakolható tokos redőnyök lényege, hogy a redőnytok levakolását biztosító kivitel révén egy esztétikus megjelenésű kiváló hang és hőszigetelésű redőnyt eredményez.

A vakolható redőnyök készülhetnek műanyagból és alumíniumból is, mozgatásuk hasonlóan a többi redőnyhöz gurtnival vagy zsinórral történik, de alumínium redőny esetén motoros hajtás is lehetséges.

A belső tokos redőnyök főleg a régi fa tokszerkezetű faredőnyök kiváltására lett tervezve. Ahhoz, hogy új épületeknél is beépíthető legyen biztosítani kell számára a szükséges helyet.

Nagyon fontos tudni, hogy a korszerű műanyag tokos belsőtokos redőnyt csak a nyílászárókkal együtt lehet beszerelni, pontosabban a redőnyt rá kell szerelni a még beszereletlen nyílászáróra majd az így egybeépített szerkezetet (ablak + redőny) együtt kell beszerelni a falnyílásba.
A belső tokos redőny is készülhet műanyagból és alumíniumból is.

 

 

Az egyes redőnytípusokról részletes információ a Redőny oldalon található, míg a redőny árak a linkre kattintva érhető el.

 

 

Ha a redőnytípusokkal kapcsolatban kérdése lenne, vagy ha megszeretné rendelni valamelyik termékünket, kérem hívjon minket a 06-30-924-5323 mobilszámon, vagy írjon az info@szaboredony.hu e-mail címre, ahol munkatársaink készségesen állnak rendelkezésére.

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!