Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőnyzsinór cseréje

A redőnyzsinór cseréje szinte teljesen megegyezik a gurtnicserével, eltérés mindössze annyi, hogy a zsinórt másként kell az automata csévélőbe rögzíteni.

Elöljáróban érdemes megemlíteni, hogy redőnygurtni helyet döntően akkor kell zsinórt alkalmazni ha a nyílászáró tokjára nagyon rávakoltak, ami miatt csak ferdén lehet bevezetni a felhúzót.
Gurtni alkalmazása ilyen esetekben nem lehetséges, mivel ha a gurtni ferdén lenne bevezetve a lakásban, akkor az leugorna a tárcsáról és nem lehetne a redőnyöket felhúzni vagy leengedni.
Az ilyen esetekben szükséges a zsinór alkalmazása, ami a pluszként beszerelt rugós zsinórbevezető segítségével tökéletes és biztonságos redőnymozgatást eredményez.

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy míg a falba beépített tokos faredőnyök gurtnicseréje aránylag egyszerű és veszélytelen művelet, addig a külső tokos redőnyök gurtni vagy zsinórcseréje fokozottan veszélyes művelet, mert azt az ablakba kiállva lehet elvégezni, vagy az egész redőnyt leszerelve a lakás belterében. Utóbbi esetben maga a redőnyleszerelés szakértelmet igényel és szintén veszélyes!

A zsinórcserét is többféleképp lehet elvégezni, ebből most csak az egyik lehetőséggel foglalkozunk.

A redőnyzsinór cseréjének menete.

Azoknál a redőnyöknél amik külső ütközővel vannak szerelve először az ütközőket kell leszerelni, majd ezt követően a redőnyt óvatosan a tokba be kell húzni. Ha az utolsó redőnyléc (záróléc) is kijött a sínekből, akkor feszesen össze kell kötni a tengelyre feltekeredett redőnypalástot   Ezt követően már szabadon tud forogni a tengely és addig kell kihúzni a zsinórt míg az összes zsinór le nem jön a tárcsáról.
A zsinór tárcsához való rögzítését fel kell oldani, majd a zsinór bevezetésének helyét megjegyezve ki kell húzni a hibás zsinórt a tárcsából, illetve a rugós zsinórbevezetőből.
Hogy a zsinórcsévélő nehogy betekerje az összes zsinórt és a rugó lepörögjön, érdemes egy csomót kötni a zsinórra.

Az új zsinórból a lecserélendő zsinór hosszával megegyező hosszúságút kell levágni, majd az új felhúzózsinórt, ugyanazon a helyen ahol a régi ki lett húzva, be kell fűzni először a rugós zsinórvezetőbe majd a tárcsába. Ha ez megtörtént, akkor a zsinór végét rögzíteni kell a tárcsához.
A még szabadonfutó tengely forgatásával egy-két menetet fel kell tekerni a tárcsára, majd ki kell oldani az eddig összekötött redőnypalástot és lefutósínbe illesztve teljesen le kell engedni a redőnyt aminek hatására a zsinór feltekeredik a tárcsára.
Ha jól lett minden csinálva, akkor a zsinór vége kb. 40-50 cm-el túllóg a zsinórcsévélőn.

Most már csak a zsinór szabadon lévő végét kell a csévélőbe beszerelve rögzíteni. ami némi kézügyességet igényel.

Először a zsinórcsévélőt le kell csavarozni az eddigi helyéről, majd a zsinórt fixen tartva a csévélő oldalán lévő két csavart ki kell csavarozni. Ha ez meg van, akkor a zsinór feszesen tartása mellett a csévélőnek a keskenyebbik oldalát óvatosan le kell emelni, majd a levételt követően meg kell fogni a rúgóházat, ezzel megakadályozva a rúgó lepörgését.
A rúgóházat végig fogva a zsinór végén a csomónál lévő rögzítőhurkot annyira kell fellazítani, hogy kényelmesen át lehessen rajta húzni a csomóval ellátott zsinórt, majd a csomót le kell vágni a zsinór végéről. Ezt követően, a zsinórbefűzés helyének megjegyzését követően, a zsinórt ki kell húzni a csévélőből.
Az új zsinórt, ugyanazon a helyen ahol a régit kihúztuk, be kell fűzni a csévélőbe, majd a végére egy csomót kell kötni amit a húrokba be kell tenni. A húrok meghúzását követően meg kell feszíteni a zsinórt és így tartva vissza kell csavarozni a csévélő oldalát. A már kész csévélőt vissza kell csavarozni az eredeti helyére.

Most már csak a külső ütközőket kell visszaszerelni, majd egy-két próbahúzás és leengedést követően, ha minden jól működik, kész is van a redőnyzsinór cseréje.

 

Amennyiben nem biztos abban, hogy a zsinórcserét meg tudná csinálni, hívjon minket bizalommal a 06-30-924-5323 mobilszámon, és mi gyorsan és szakszerűen elvégezzük azt.

 

Redőnyfelhúzó zsinór

Redőnyfelhúzó zsinór

 

 

 

A Redőny javítás oldalunk a linkre kattintva érhető el.

 

 

Ha a zsinórcserével kapcsolatban kérdése lenne, vagy a javítást megszeretné rendelni kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest (Szabó Redőny) munkatársai a 06-30/924-5323 és az info@szaboredony.hu e-mail címen ingyenes tanácsadással és árajánlattal állnak az Ön rendelkezésére!.

 

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!