Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Szalagfüggöny szerelése önállóan.

Mivel az utóbbi időben olykor készen is lehet szalagfüggönyöket kapni, vagy ha szerelés nélkül rendelik meg a gyártását, ezért indokoltnak látszik a szalagfüggönyök felszereléséről is szót ejteni.
A szalagfüggönyök szerelése nem túl bonyolult művelet, ezért aki vállalkozó szellemű és némi kézügyességgel is meg van áldva valamint rendelkezik egy jó ütvefúró géppel is, akár saját magának is fel tudja szerelni a szalagfüggönyöket.

A szalagfüggönyöket kétféleképp lehet felszerelni, az egyik esetben a mennyezetre, míg a másik esetben az oldalfalra.

Szalagfüggönyök mennyezetre történő szerelése.

A szalagfüggönyöket az esetek túlnyomó többségében az ablakok és ajtók elé szokásos szerelni, de olykor térelválasztónak használva tetszés szerinti helyre szerelhetők.

Függetlenül attól hogy a mennyezet melyik részére lesz szerelvek ki kell jelölni a felfogatási pontokat, majd a mennyezet anyagától függően (beton vagy fa+nádazott vakolat, stb.) a szalagfüggöny szélességétől függően minimum kettő vagy három fúratót fúrva , majd a megfelelő minőségű tipliket beütve már el is készültek a szalagfüggöny felfogatására szolgáló rögzítési pontok.
Ha ez kész, akkor a karnis oldható rögzítésere szolgáló úgynevezett klipszeket kell felcsavarozni a mennyezetre.

Ha mindezek elkészültek, akkor a szalagfüggöny karnisát be kell pattintani a klipszekbe, majd típustól függően, általában félkörívet „leírva”, feszítés és erőltetés nélkül (!) a szalagfüggöny elemeiben lévő vékony műanyag „vállfát” egymást követően óvatosan rá kell fűzni a karnisból kiálló tartószerkezetre.

Ha a szalagfüggöny sávok (lamellák) mindegyike már felkerült a helyére, akkor a szalagfüggöny alján található visszahajtásba külön-külön be kell helyezni a súlyokat, melyeknek szerepe az, hogy feszesen tartsa a lamellákat.
Most már csak a lamellák „rendezésére”/,egymás mellett tartására szolgáló úgynevezett „gyöngysoron” található, az egyes lamellákhoz való kapcsolódásra szolgáló rész kell bepattintani a súlyok oldalán található ellen-részbe.

Most már csak egy dolog van hátra, ki kell próbálni a szalagfüggöny működését, ha hibátlan akkor kész a szerelés.

Szalagfüggönyök oldalfalra történő szerelése.

Tulajdonképpen mindent hasonlóan kell csinálni mint a mennyezetre történő szereléskor, az eltérés mindössze annyi, hogy most nem a klipszeket hanem az oldalfalra történő szerelést lehetővé tevő konzolokat kell a megfelelő helyre felszerelni. De mielőtt a konzolokat felszerelnék a falra a konzolok azon részére ahová majd a karnis kerül fel kell szerelni a klipszeket.

Remélhetően ez a cikk segítségére lesz a szalagfüggönyök felszerelésében, de ha esetleg még sem boldogulna és segítségre van szüksége, akkor hívjon minket, mert telefonon akár további információkkal tudjuk segíteni Önt, vagy ha igényli felszereljük mink a szalagfüggönyöket.

 

Felszerelt szalagfüggöny

 

Ha az ismertető ellenére jobbnak látja ha a meglévő szalagfüggönyeit szakember szereli fel vagy új szalagfüggönyökre van szüksége és azokat megszeretné rendelni, kérem hívjon minket a 06-30-924-5323 mobilszámon és mi rövid időn belül felszereljük azt.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!