Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Szúnyogháló – Rolós és oldalra húzható szúnyogháló készítés, szerelés

 

A szúnyogháló használatának főleg a tavasztól késő őszig terjedő hónapokban vehetjük a legnagyobb hasznát, mivel leginkább ebben az időszakban kell védekezni a szúnyogok, legyek, darazsak és a mezei poloskák ellen.
A fentieken túl a szúnyogháló védelmet nyújt a levegőben lévő szennyeződések ellen is, mint például  nyárfavirágzás idején a levegőben szálló rengeteg bolyhos szősz lakásba való bejutását is hatásosan meggátolja.
Azt viszont nem árt tudni, hogy a szúnyoghálók főleg a szálló bogarak ellen nyújtanak védelmet, a kis méretű vagy mászó rovarok ellen kevésbé hatásosak.

Szúnyogháló típusok: rolós, oldalra húzható és fix szúnyoghálók.

Sok fajta szúnyogháló típus létezik, kezdve az olcsó, de nem túl tartós öntapadó szúnyoghálón át a fentről lefelé húzható rolós, az oldalra húzható rolós, az oldalra tolható keretes és az oldalra húzható pliszé szúnyoghálókig.

A fenti típusok közül vállalkozásunk az alumínium alapanyagú kiváló minőségű fixkeretes és a rolós szúnyoghálókat készíti és szereli, amik a jelenlegi akciónk keretében nagyon kedvező áron megrendelhetők.
A rolós szúnyoghálók hibátlan működését, valamint tartósságát a célirányos tervezés, a kiváló minőségű alapanyagok, valamint a precíz szerelés együttesen biztosítják.

rolós szúnyogháló alkatrészei

Kiváló minőségű, időtálló rolós szúnyogháló alkatrészek

 

A rolós szúnyoghálóból létezik fentről lefelé húzható kivitelű, amit főleg ablakokra ajánlott felszerelni, valamint az oldalra húzható rolós szúnyogháló, amit a kényelmes és biztonságos kezelhetőség miatt erkélyajtókra ajánlott szerelni.
A rolós szúnyoghálókat közvetlenül az ablakokra, vagy ha már van redőny felszerelve, akkor a már meglévő redőnyökre is gond nélkül fel lehet szerelni.

Új redőny készítésekor a szúnyoghálót a redőnnyel egybeépítve, úgynevezett kombi kivitelben is el lehet készíteni, de ennek ellenére a különálló rolós szúnyogháló készítése ajánlott, mert ekkor a szerkezet hibátlan mozgathatóságát biztosító illesztési hézagok sokkal kisebbek lesznek mint a szúnyoghálóval egybeépített redőnyöknél, amin a szúnyogok, legyek és darazsak nem tudnak berepülni a lakásba.

A redőnnyel egybeépített kombi szúnyogháló készítése csak az alumínium és az új típusú műanyag redőnyök esetében lehetséges. A hagyományos műanyag redőnyök esetében nem, mivel a lemezből készült tokvégeken nincs kialakítva a szúnyogháló felfogatását biztosító hely, valamint a  lábszerkezetben csak a redőny részére van kialakítva a lefutást biztosító sín, a szúnyogháló részére nincs.

Annak ellenére, hogy az új típusú műanyag redőny tokjába beépíthető a kombi szúnyogháló mégsem ajánlott, mert ennek a toktípusnak nincs hátsó része (hátlapja), így a redőnytokba bejutott bogarak sokkal nagyobb valószínűséggel juthatnak be a lakásba!

A szúnyoghálók keretének, sínszerkezetének, valamint tokjának a színe általában fehér és a barna színű szokott lenni, de igény esetén szinte bármilyen RAL színnel elkészíthető, míg a háló színe szürke.

 

Rolós szúnyogháló készítés, szerelés.

A rolós szúnyogháló felszerelhető közvetlenül az ablakok tokjára vagy a meglévő redőny lábszerkezetére, valamint új redőny készítésekor a redőny tokjába beépítve, úgynevezett kombi kivitelben is.

A redőnnyel egybeépített un. kombi szúnyogháló készítésénél az eredeti redőnytok mérethez képest, két mérettel nagyobb redőnytok szükséges, hogy a két szerkezet ne akadályozza egymás működését.
Sajnos a két mérettel nagyobb redőnytok sok esetben azzal a hátránnyal jár, hogy ha nem elég mély a fal kávája (a fal külső síkja és az ablaktok közötti távolság), akkor a nagyobb tok kiállhat a fal síkjából és szerencsétlen esetben “kopogni” fog rajta az eső, és ilyenkor többnyire lemondhatunk az alvásról.
Ezért kis kávamélység esetén, ajánlott a redőnyt és a szúnyoghálót külön-külön elkészíteni és felszerelni.
Ilyenkor először a redőny kerül felszerelésre, majd ezt követően a szúnyogháló a redőny tokja alá, a redőnylefutókra (lábszerkezetre) lesz szerelve.

A külön-külön elkészített és felszerelt redőny és szúnyogháló már nem igényli, hogy két mérettel nagyobb legyen a redőny tokja, ezért nem valószínű, hogy kilógna a fal síkjából, míg a két különálló tok együttes függőleges mérete alig nagyobb a kombi kivitel tokjának méretétől.

Redőnnyel kombinált rolós szúnyogháló általában 150-160 cm magasságig ajánlott készíttetni, mert az ennél magasabb nyílászáróknál, a magasság függvényében drasztikusan növekedne a redőnytok mérete, ami már nem lenne túl esztétikus látvány.
A különálló rolós szúnyogháló tokja és lefutója minden esetben alumíniumból készül, míg az új típusú műanyag redőnnyel egybeépített szúnyoghálónál a redőnnyel közös tokja Lindab jellegű anyagból, a lefutói (sínszerkezete) műanyagból készül.

A rolós szúnyogháló felhúzásáról a tokszerkezetbe beépített rúgó gondoskodik. A lehúzott szúnyogháló egyszerű és biztonságos rögzítése az alsó akasztóprofilba történő beakasztással történik.
A rúgós szerkezetből adódóan a szúnyoghálók az alsó és felső végállás között nem állíthatók meg, de ennek nem is lenne értelme, mert akkor a bogarak a nyitott részen keresztül akadálytalanul bejuthatnának a lakásba.

 

Oldalra húzható rolós szúnyoghálók

Oldalra húzható rolós szúnyogháló készítése főleg akkor indokolt ha ajtókra szándékozunk szúnyoghálót szereltetni, mert ennél a típusnál a szúnyogháló nyitásához vagy zárásához nem kell lehajolni, ezért, ajtók esetében, a kezelése kényelmesebb mint a fentről lefelé húzható rolós szúnyoghálóé.

Az oldalra húzható szúnyogháló tulajdonképp a rolós szúnyogháló továbbfejlesztett változata. Az akadálytalan vízszintes mozgathatóság érdekében a fentről lefelé húzható rolós szúnyogháló ki lett egészítve az oldalirányú mozgatáshoz szükséges speciális alkatrészekkel. Az oldalra húzható rolós szúnyogháló tokja, amibe a szúnyogháló feltekeredik, nem felül hanem oldalt helyezkedik el.

Az oldalra húzható szúnyogháló az egyszárnyú erkélyajtókra egy tokkal készül, míg a kétszárnyú erkélyajtókhoz, illetve tolóajtókhoz már csak a dupla tokos oldalra húzható szúnyogháló szerelhető fel. Az egy  tokos szúnyogháló általában egy méter szélességig szerelhető fel, míg egy méter feletti szélesség esetén csak a dupla tokos kivitelű.
A dupla tokos oldalra húzható szúnyoghálóknál az ajtótok mindkét oldalán függőlegesen egy-egy kisméretű tok helyezkedik el, amibe a szúnyogháló feltekeredik.
A dupla tokos szúnyogháló mindkét oldala nyitható vagy zárható, de arra is van lehetőség, hogy az egyik oldalon lévő szúnyoghálót (a kilincses ajtószárnnyal ellentétest)  tetszőleges mértékben behúzva tartsuk (általában a szélesség közepéig) és csak a másik szúnyoghálórészt használjuk.
Ha pedig szükség lenne az erkélyajtó teljes szélességének a  szabad árjárhatóságra, akkor az eddig többnyire behúzva lévő szúnyoghálórészt a pillangózár elforgatásával tudjuk az oldalt lévő tokszerkezetbe visszaengedni.

Az oldalra húzható rolós szúnyoghálók behúzott (zárt) állapotba tartását mágnesek biztosítják, ezért a használatuk egyszerű és biztonságos.
Az oldalra húzható szúnyogháló tokja és sínszerkezete alumíniumból készül, míg a műanyag háló itt is üvegszál erősítéssel van ellátva.

Alábbi képeken a redőny tokja alá, a redőny lefutóira szerelt oldalra húzható szúnyoghálók láthatók.

Oldalra húzható rolós szúnyogháló

Oldalra húzható rolós szúnyogháló a redőny tokja alá szerelve

 

 

 

Meglévő redőnyökre utólagosan szerelhető szúnyogháló típusok.

Akkor sincs semmi veszve ha már van a nyílászárókra redőny felszerelve, de a készítéskor nem lett szúnyogháló a redőnybe beépítve, mert utólagosan szinte bármilyen típusú redőnyre felszerelhető a szúnyogháló.

Ablakokon lévő redőnyökre utólagosan a fentről lefelé húzható rolós szúnyogháló szerelhető fel.
Az erkélyajtókon lévő redőnyökre a fentről lefelé húzható szúnyogháló is felszerelhető, de a kényelmes használhatóság miatt a legjobb megoldás az oldalra húzható rolós szúnyogháló utólagos felszerelése.
A fixkeretes szúnyoghálók is felszerelhetők utólagosan a meglévő redőnyökre, de ez főleg a kisebb méretű nyílászárók redőnyire ajánlott felszerelni.

A redőnytok alá szerelt különálló szúnyogháló

A redőny tokja alá a redőnysínre szerelt különálló szúnyogháló

 

Fixkeretes szúnyoghálók

A fixkeretes szúnyoghálókat általában a kisebb méretű nyílászárókra ajánlott szerelni, a nagyobbakra már a rolós szúnyogháló az ideális megoldás.
A fix keretes szúnyogháló készülhet műanyag vagy alumínium kerettel. Az alumíniumkeretes fix szúnyoghálók kerete különböző profilokkal és méretekkel rendelkezik, ezzel is biztosítva a legoptimálisabb megjelenést, illetve szerelhetőséget. A fixkeretes szúnyoghálók rögzítése történhet csavarozással vagy elforgatható “kallantyúkkal”.
A háló anyaga üvegszál erősítéssel van ellátva, ezáltal a nyári kánikulában is formatartó, a tűző napsütésben sem vetemedik.
A háló színe közép-szürke, míg a keret alapszíne a fehér és a barna.

Fix szúnyogháló

Műanyag és alumíniumkeretes fix szúnyoghálók

 

Szúnyogháló árak.

A jelenlegi akciónk keretében a szúnyogháló árak az alábbiak:
– Alumínium keretes (11 × 26 mm) fix szúnyogháló bruttó 7500 Ft/m2
– Ablakokra szerelhető fentről lefelé húzható rolós szúnyogháló bruttó 10500 Ft/m2
– Erkélyajtóra (1 m szélességig) szerelhető oldalra húzható rolós szúnyogháló bruttó 13500 Ft/m2
– Kétszárnyú erkélyajtóra (1 m szélesség felett) szerelhető oldalra húzható rolós szúnyogháló bruttó 16000 Ft/m2

A feltüntetett szúnyogháló árak bruttó árak és a szerelést is tartalmazzák.

Megjegyzés:
A fix és a fentről lefelé húzható rolós szúnyogháló esetében az 1,3 m2 alatti felületek árát 1,3 m2-el megegyező darabáron kell számolni.
Az oldalra húzható rolós szúnyoghálóknál a 2,0 m2 alatti felületek árát 2,0 m2-el megegyező darabáron kell számolni.

 

Mivel a szúnyoghálókat nem csak egymagában hanem redőnnyel egybeépítve is fel lehet szerelni, ezért a szúnyoghálók típus szerinti ára a Redőny árak oldalon az első valamint az utolsó előtti táblázatban is megtalálhatók.

 

 

Amennyiben további információra, árajánlatra van szüksége, vagy szeretné megrendelni a szúnyogháló szerelést, kérem hívjon minket a 06-30-924-5323 számon, illetve a Kapcsolat oldalon keresztül vagy
ide kattintva írjon egy e-mailt.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!