Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Szúnyoghálós redőny – Szúnyoghálóval kombinált redőny

Szúnyoghálós redőny alatt azt értjük amikor a redőny tokjába kerül beszerelésre a rolós szúnyogháló is. Ezt a kivitelt szokták szúnyoghálóval egybeépített redőnynek vagy szúnyoghálóval kombinált redőnynek is nevezni.

A szúnyoghálós redőny lehet műanyag és alumínium redőnnyel egybeépített kivitelű is. Alábbiakban mind a kétféle anyaggal készült szúnyoghálóval egybeépített redőnyt ismertetjük.

Szúnyoghálóval egybeépített műanyag redőny

Elöljáróban nem árt tudni, hogy ahhoz, hogy a szúnyoghálót be lehessen szerelni a redőny tokjába, két mérettel nagyobbnak kell lenni a redőny tokjának mintha csak redőny lenne benne. Mindez azért szükséges, mert csak így biztosítható, hogy a redőny és a szúnyogháló elférjenek egymás mellett a tokban és ne akadályozzák egymás működését.

A külső tokos műanyag redőnyök közül csak az új típusú műanyag redőnnyel lehet egybeépíteni (kombinálni) a szúnyoghálót, mert csak ennél a redőnytípusnál van a redőny tokjában kialakítva a szúnyogháló beszerelhetőségét biztosító felfogatóhely, valamint csak ennek a műanyag redőnytípusnak van olyan lefutósíne amiben a redőny és a szúnyogháló külön külön sínben mozgatható.
A hagyományos műanyag redőnynél ezek a feltétel, illetve alkatrész nincsenek meg, ezért ehhez a típushoz nem is lehet szúnyoghálót beépíteni.

A szúnyogháló beszereléséhez csak a redőnytok hátsó részének felső sarkába van elégséges hely, ebből adódóan a majd elkészült és felszerelt szúnyoghálóval kombinált redőnynél a háló van közelebb a lakáshoz a redőny meg kívül.

Bár igaz, hogy az új típusú műanyag redőny készülhet szúnyoghálóval kombinálva is, de nem árt tudni, hogy ha a redőnytok aljánál lévő nyíláson keresztül bejut a tokba a bogár, akkor az a lakásba is bejuthat.
Mindez azért lehetséges mert az új típusú műagyag redőny tokjának nincs hátoldala, és a háló két oldalán lévő, kb. 2,5-3 cm széles lefedetlen rész van, ami nem szerelési hibából adódik hanem a redőnytípus sajátossága.

Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a szúnyogháló be legyen építve a redőny tokjába, akkor a bogarak lakásba történő bejutásának esélyét csak úgy lehet csökkenteni ha olyan redőnytokba lesz a szúnyogháló beépítve aminek van hátoldala is. Ilyen tokszerkezet a szerviznyílásos alumínium redőnytokja.

Nyított tokos szúnyoghálós redőny

Új típusú műanyag redőnnyel egybeépített szúnyogháló, kétoldalt hézagokkal

 

Szúnyogháló zárt redőnytokban

Szúnyoghálóval egybeépített külső tokos redőnyhöz ajánlott a zárt hátoldalú redőnytok

 

Szúnyoghálós alumínium redőny

Amennyiben külső tokos alumínium redőnnyel lesz egybeépítve a szúnyogháló, akkor maga a beépítés ugyanúgy történik mint az új típusú műanyag redőnynél, de itt az alkalmazott szerviznyílásos alumínium tokszerkezetnek van hátoldala, ami ha nem is teljes védelmet nyújt a szúnyogok ellen, de lényegesen jobban véd mint az új típusú redőnytokba épített szúnyogháló.

 

Vakolható tokos redőnnyel egybeépített szúnyogháló

A külső tokos vakolható redőnyök tokjába is beépíthető a szúnyogháló, függetlenül attól, hogy műanyag vagy alumínium redőny mellé kerül beépítésre.

Szúnyoghálós vakolható tokos redőny

Vakolható redőnytokba beépített szúnyogháló

 

Szükségét érzem megemlíteni, hogy a redőnnyel egybeépített szúnyoghálók főleg a szálló bogarak ellen védenek, de a kisebb méretű, mászó bogarak ellen kevésbé hatásosak, mert a redőnytok alján lévő nyíláson keresztül (ott ahol a redőnypalást kijön a tokból) bejuthatnak a redőnytokba onnan meg a lakásba.
Ezt a kellemetlenséget a különálló szúnyogháló alkalmazásával lehet nagymértékben csökkenteni, mert annak a tokja eltakarja a redőnytok nyílását és így a bogarak nem jutnak be a redőnytokba.

 

 

A szúnyoghálókról bővebb információ a Szúnyogháló oldalon található.

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, közel 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!