Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Az alumínium redőny előnyei

 

Az alumínium redőny előnyei között elsőnek a tartósságát és a szélsőséges időjárással szembeni ellenálló képességét érdemes megemlíteni, mert a forró nyári napokon sem a napsugárzás okozta felmelegedés miatt, sem pedig az erős UV-sugárzás hatására nem deformálódik, sőt a leghidegebb téli napokon nem válik rideggé ezáltal törékennyé az alumínium redőny.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az alumínium redőnyök színe az évek múlásával szinte semmit nem veszítenek eredeti színükből (még a legsötétebb színűek sem), ugyanakkor a színes műanyag redőnyök (famintás, barna, stb.) színe rövid időn belül kifakul, tompul.

Az alumínium redőnnyel szemben hátrányként szokták megemlíteni az alumínium redőny beszerzési árát, holott ez pont fordítva van. Egy korrekt módon felszerelt alumínium redőny legalább kétszer-háromszor hosszabb ideig is tökéletesen fog működni mint a műanyag. Ráadásul az alumínium redőnyök sokkal ritkábban szorulnak javításra, ezért ez a költség sem terheli az összkiadást.

Ezek ismeretében belátható, hogy hosszabb távra tervezve egyáltalán nem drágább az alumínium redőny mint a műanyag, sőt egyes esetekben még olcsóbb is lehet.

Az előnyök között kell megemlíteni azt is, hogy egy szakszerűen felszerelt alumínium redőnynél szinte alig fordul elő redőny akadás, ha mégis, akkor az csak azért történhetett meg mert valamelyik ezt gátló alkatrésze meghibásodott, ami egyszerűen javítható.

Ezzel szemben ez a hiba a műanyag redőnyöknél ez sokkalta gyakoribb, mert nem csak az az egy-két alkatész hibásodhat meg ami az alumínium redőnyöknél, hanem a műanyag redőnylécek elöregedése miatt bekövetkezett redőnyléc végeinek töredezettség miatt is, ami az idő múlásával egyre nagyobb mértékű lesz.

Nagyon lényeges előny az is, hogy az alumínium redőnyöket minden különösebb gong nélkül lehet motorizálni, mivel a redőnylécek szétcsúszásgátlása korrekt módon meg van oldva, ami sajnálatos mód a műanyag redőnyöknél még nem mondható el.
Igaz különböző „egyedi” próbálkozások vannak ennek megoldására, de mivel a műanyag redőnylécekből nagyon sokfajta gyártmány létezik, az a szétcsúszásgátlás ami az egyik műanyag redőnyléc gyártmánynál úgy néz ki hogy bevált az egy másik gyártmányú műanyag redőnylécnél már nem látja el a feladatát (például másfajta és méretű profilkialakítás miatt, stb).

A motorizált alumínium redőny másik előnye az is, hogy nem csak egy gombnyomással tudjuk a redőnyt le vagy felhúzni, hanem akár programozni is lehet. Ezzel a nekünk tetsző időpontokban automatikusan fog le vagy felmenni a redőny, sőt ha olyan igényünk is lenne, hogy különböző hő vagy fényviszonyoknál is automatikusan működjön a redőny, akkor arra is van lehetőség. Természetesen ez némi plusz költséggel jár.

Az alumínium redőny választása mellett szól az is, hogy az alumínium redőny, a merevségéből adódóan, sokkal biztonságosabb mint a hajlékony műanyag redőny, ráadásul az alumínium redőnyöket kilehet egészíteni különböző típusú feltolásgátlóval, ami megakadályozza a redőnypalást feltolását, míg a műanyag redőnyöknél ez nem lehetséges.

A fentiekből belátható, hogy redőnyszerelés megrendelése előtt érdemes fontolóra venni az alumínium redőny készíttetését, mert nem csak megbízható és biztonságos, hanem hosszútávon számolva nem drágább mint a műanyag redőny.

 

Az alumínium redőnyökről bővebb információ az alumínium redőny oldalon található.

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!