Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

ASA redőnymotorok végállásának beállítása

Alábbiakban a távirányítású ASA ETR-es motorokkal mozgatott motoros redőnyök végállásainak beállítását ismertetjük, mellyel gyorsan és biztonságosan beállíthatók az ASA ETR-es  motoros redőnyök.

Az ASA motorok beállítását ismertető leírás főleg azoknak a szakmabelieknek szól akik megfelelő képesítéssel és hozzáértéssel rendelkeznek a témában, de csak most ismerkednek az ASA távirányítású (ETR) motorok végállásának beállításával.

Annak ellenére, hogy mink, a Szabó Árnyékolástechnika Budapest, évek óta probléma nélkül használjuk az ismertetőben szereplő beállítást, fel szeretném hívni mindenki figyelmét, hogy mindenki csak saját felelősségére alkalmazza azt, mert a helytelen alkalmazásból eredő esetleges hibákért, károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

 

Fontos tudni, hogy

  • az ismertető az átmérő 35mm, illetve 45 mm-es ASA ETR-es motorokra érvényes.
  • az ASA ETR-es motorokat csak ASA ETR-es távirányítóval lehet beállítani.
  • ha kettő vagy több motoros redőnynek a végállását kell beállítani, akkor mindig csak az a redőnymotor legyen az elektromos hálózatra kötve aminek a végállásait kell beállítani.
ASA redőnymotorok

ASA távirányítású redőnymotorok

 

 

ASA ETR (távirányítós) motoros redőnyök végállásának beállítása.

A távirányító le és fel gombjának nyomása1. A távirányító LE és FEL gombjainak kb. 2 másodpercig tartó együttes megnyomásával a motort és a távirányítót egymásra hangoljuk, ennek megtörténtét a redőny le majd felfelé történő megmozdulása jelzi.

A távirányító le gombjának nyomása2. Ezt követően a forgásirányt kell leellenőrizni ami a LE gomb megnyomásával lehetséges. Ha lefelé indul el a redőny, akkor a 3-as pontban írtak kihagyható.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása3. Ha nem lefelé hanem felfelé indulna el a redőny, akkor rögtön el kell engedni a LE gombot és a STOP gombot addig kell nyomva tartani (kb. 2mp) míg a redőny le és fel mozgással vissza nem jelez, majd győződjünk meg arról, hogy a LE gomb nyomásakor lefelé indul el a redőny.

A távirányító LE gombjának nyomása4. Ha jó a forgásirány akkor elsőnek mindig az alsó végállást kell beállítani.
A LE gomb folyamatos nyomva tartásával a kívánt alsó végállásba vezéreljük a redőnyt.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása5. Amennyiben sikerült a kívánt alsó végállást beállítani, akkor ennek az elmentéséhez kb. 2 másodpercig meg kell nyomni a STOP gombot, amikor eltárolódik a beállítás akkor a redőny le és fel mozgásával vissza fog jelezni.

A távirányító FEL gombjának nyomása6. Ezt követően a FEL gomb folyamatos nyomásával a felső végállásba kell küldeni a redőnyt és azt kell beállítani.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása7. Ha sikerült a kívánt végállást elérni, akkor a STOP gomb kb. 2 mp-ig tartó nyomásával a beállított felső végállást is elmentjük. A sikeres mentéskor a redőnymotor le majd felfelé mozdul amit kétszer ismétel meg.

Ezzel készen is van az ASA ETR (távirányítású) motorral szerelt redőny végállásainak beállítása.

 

Több motorosredőny egyszerre történő vezérlése.

Beállítás elmentéseHa azt szeretnénk, hogy az összes redőnyt egy gombnyomással tudjuk felhúzni vagy leengedni, akkor egy egy redőny végállásainak beállítását követően a távirányító hátulján lévő Program-gombbal el kell menteni az épp beállított redőny beállításait. Ehhez a Program-gombot meg kell nyomni aminek a hatására a redőny fel-le mozgással vissza fog jelezni, majd a csatornaváltó gombbal addig kell “lépkedni” (addig kell nyomogatni) míg a távirányító összes LED-je egyszerre fog világítani (ez a +1 csatorna) és ekkor minden egyes redőny beállítását követően erre a +1-es csatornára is el kell menteni a redőny beállítását
Több motoros redőny esetén minden egyes redőnyt, a kiválasztott csatornán (1-2-3-4), külön-külön kell beállítani majd a Program gombbal elmenteni.

 

A beállításokat követően ha szükséges nyugodtan leköthető az elektromos hálózatról a beállított motoros redőny, mert az előzőekben beállított végállasokat a motoros redőny megtartja és a végleges hálózathoz való csatlakozás után probléma nélkül fog működni.

Ha több motoros redőny motorjának végállását kell beállítani, akkor a fent leírt sorrend betartásával állíthatjuk be azokat is, de ügyeljünk arra, hogy a még beállításra váró motoros redőnyök közül csak az legyen az elektromos hálózatra kötve amit be szeretnénk állítani.

 

FRISSÍTÉS! (2017. szeptember)

A közelmúltban az ASA továbbfejlesztést hajtott végre a 35 mm átmérőjű ETR (távirányítású) csőmotoroknál, elsőként a 10N terhelhetőségűn, melynek következtében a redőnyök végállásainak beállítása kis mértékben módosult.
Alábbiakban a továbbfejlesztett csőmotorok (ETR3) beállításának folyamata olvasható.

 

ASA ETR3 motorral szerelt redőnyök végállásának beállítása

1. A távirányító és a motor egymásra hangolásához egyszerre meg kell nyomni a LE és FEL gombokat és addig nyomva kell tartani míg a redőny vissza nem jelez.

2. A LE gomb megnyomásával ellenőrizzük le a forgásirányt. Ha a redőny lefelé indul el, akkor a következő pontban írtak kihagyhatók.

3. Amennyiben nem lefelé indul el a redőny, akkor azonnal el kel engedni a LE gombot majd a STOP gombot 2 mp-ig nyomva kell tartani aminek hatására átvált a forgásirány.
A LE gomb megnyomásával újból ellenőrízük le, hogy valóban lefelé indul e el a redőny.

4. Ha megfelelő a forgásirány, akkor a LE és FEL gombok egyszerre történő, a redőny visszajelzéséig tartó nyomásásával rögzítjük a forgásirányt.
Azt, hogy a sikerült e rögzíteni a forgásirányt onnan is tudható, hogy ha nem sikerült, akkor nem lehet továbbfolytatni a beállítást.

5. A redőny alsó végállásának beállításához a LE gomb nyomásával a kívánt alsó végállásba kell küldeni a redőnyt.
Az alsó végállás rögzítéséhez, a beállítás elmentéséhez, a redőny visszajelzéséig nyomva kell tartani a STOP gombot.

6. A felső végállás beállításához, a FEL gomb nyomásával, a kívánt állásig kel felhúzni a redőnyt, majd a STOP gombot addig kell nyomva tartani míg vissza nem jelez a redőny.

Ezzel befejeződött a redőny végállásainak beállítása. Biztonság kedvéért érdemes a végállásokat újból leellenőrizni majd a “sima” ETR motoroknál ismertetett módon, a Program kapcsoló segítségével, azokat elmenteni.

 

„Kedvenc” (köztes) redőnyállás beállítása

Tekerjük a redőnyt a kívánt köztes állásba, majd a FEL és a STOP gombok egyszerre történő nyomásakor kb. 5mp múlva a redőny vissza fog jelezni. Ezzel be is lett állítva egy tetszőleges köztes (kedvenc) redőnyállás.

A redőny „Kedvenc” (köztes) állásba történő küldéséhez a STOP gombot kell megnyomni.

 

A motor beállításainak törlése, gyári állapotba történő visszaállítás

Amennyiben valami ok miatt (például hibás beállítás) törölni kell a motor beállításait, akkor azt az alábbi leírás szerint elvégezhető.
1. A motor áramellátását ki kell kapcsolni kb. 5 mp-re, majd ezt követően vissza kell kapcsolni.

2. A távirányító mindhárom gombját (FEL, STOP, LE) egyszerre le kell nyomni és a redőny visszajelzéséig (kb. 2 mp) így kell tartani.

3. A távirányító hátoldalán lévő gombot addig kell nyomva tartani ameddig (kb. 7 mp) a redőny egymásután kétszer vissza nem jelez.
Ezzel minden eddigi beállítás törölve lett, a redőnymotor gyári állapotba került.

 

 

Az általunk készített motoros redőnyökről bővebb információ a motoros redőny oldalon található, míg a  motor árak az Redőny árak oldalon találhatók.

 

Ha motoros redőnyt szeretne rendelni, vagy árajánlatot szeretne kérni. akkor a 06-30-924-5323
mobilszámon vagy a Kapcsolat oldalon és az info@szaboredony.hu e-mailon
várjuk jelentkezését.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!