Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982,   (1) 360-3268, valamint   info@szaboredony.hu

ASA redőnymotorok végállásának beállítása

Alábbiakban a távirányítású ASA ETR-es motorokkal mozgatott motoros redőnyök végállásainak beállítását ismertetjük, mellyel gyorsan és biztonságosan beállíthatók az ASA ETR-es  motoros redőnyök.

Az ASA motorok beállítását ismertető leírás főleg azoknak a szakmabelieknek szól akik megfelelő képesítéssel és hozzáértéssel rendelkeznek a témában, de csak most ismerkednek az ASA távirányítású (ETR) motorok végállásának beállításával.

Annak ellenére, hogy mink, a Szabó Árnyékolástechnika Budapest, évek óta probléma nélkül használjuk az ismertetőben szereplő beállítást, fel szeretném hívni mindenki figyelmét, hogy mindenki csak saját felelősségére alkalmazza azt, mert a helytelen alkalmazásból eredő esetleges hibákért, károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

 

Fontos tudni, hogy

  • az ismertető az átmérő 35mm, illetve 45 mm-es ASA ETR-es motorokra érvényes.
  • az ASA ETR-es motorokat csak ASA ETR-es távirányítóval lehet beállítani.
  • ha kettő vagy több motoros redőnynek a végállását kell beállítani, akkor mindig csak az a redőnymotor legyen az elektromos hálózatra kötve aminek a végállásait kell beállítani.
ASA redőnymotorok

ASA távirányítású redőnymotorok

 

 

ASA ETR (távirányítós) redőnymotorok végállásának beállítása.

A távirányító le és fel gombjának nyomása1. A távirányító LE és FEL gombjainak kb. 2 másodpercig tartó együttes megnyomásával a motort és a távirányítót egymásra hangoljuk, ennek megtörténtét a redőny le majd felfelé történő megmozdulása jelzi.

A távirányító le gombjának nyomása2. Ezt követően a forgásirányt kell leellenőrizni ami a LE gomb megnyomásával lehetséges. Ha lefelé indul el a redőny, akkor a 3-as pontban írtak kihagyható.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása3. Ha nem lefelé hanem felfelé indulna el a redőny, akkor rögtön el kell engedni a LE gombot és a STOP gombot addig kell nyomva tartani (kb. 2mp) míg a redőny le és fel mozgással vissza nem jelez, majd győződjünk meg arról, hogy a LE gomb nyomásakor lefelé indul el a redőny.

A távirányító LE gombjának nyomása4. Ha jó a forgásirány akkor elsőnek mindig az alsó végállást kell beállítani.
A LE gomb folyamatos nyomva tartásával a kívánt alsó végállásba vezéreljük a redőnyt.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása5. Amennyiben sikerült a kívánt alsó végállást beállítani, akkor ennek az elmentéséhez kb. 2 másodpercig meg kell nyomni a STOP gombot, amikor eltárolódik a beállítás akkor a redőny le és fel mozgásával vissza fog jelezni.

A távirányító FEL gombjának nyomása6. Ezt követően a FEL gomb folyamatos nyomásával a felső végállásba kell küldeni a redőnyt és azt kell beállítani.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása7. Ha sikerült a kívánt végállást elérni, akkor a STOP gomb kb. 2 mp-ig tartó nyomásával a beállított felső végállást is elmentjük. A sikeres mentéskor a redőnymotor le majd felfelé mozdul amit kétszer ismétel meg.

Ezzel készen is van az ASA ETR (távirányítású) redőnymotor végállásainak beállítása.

Beállítás elmentéseA beállított program elmentéséhet a távirányító hátulján lévő  Program-gombot meg kell nyomni aminek a hatására a redőny fel-le mozgással vissza fog jelezni.
Több motoros redőny esetén minden egyes redőnyt, a kiválasztott csatornán (1-2-3-4), külön-külön kell beállítani majd a Program gombbal elmenteni.

Ha azt szeretnénk, hogy az összes redőnyt egy gombnyomással tudjuk felhúzni vagy leengedni, akkor a csatornaváltó gombbal addig kell “lépkedni” (addig kell nyomogatni) míg a távirányító összes LED-je egyszerre fog világítani (ez a +1 csatorna) és ekkor minden egyes redőny beállítását követően erre a +1-es csatornára is el kell menteni a redőny beállítását.

A beállításokat követően ha szükséges nyugodtan leköthető az elektromos hálózatról a beállított motoros redőny, mert az előzőekben beállított végállasokat a motoros redőny megtartja és a végleges hálózathoz való csatlakozás után probléma nélkül fog működni.

Ha több motoros redőny motorjának végállását kell beállítani, akkor a fent leírt sorrend betartásával állíthatjuk be azokat is, de ügyeljünk arra, hogy a még beállításra váró motoros redőnyök közül csak az legyen az elektromos hálózatra kötve amit be szeretnénk állítani.

 

FRISSÍTÉS! (2017. szeptember)

A közelmúltban az ASA továbbfejlesztést hajtott végre a 35 mm átmérőjű ETR (távirányítású) csőmotoroknál, elsőként a 10N terhelhetőségűn, melynek következtében a redőnyök végállásainak beállítása kis mértékben módosult.
Alábbiakban a továbbfejlesztett csőmotorok (ETR3) beállításának folyamata olvasható.

 

ASA ETR3 redőnymotorok végállásának beállítása

1. A távirányító és a motor egymásra hangolásához egyszerre meg kell nyomni a LE és FEL gombokat és addig nyomva kell tartani míg a redőny vissza nem jelez.

2. A LE gomb megnyomásával ellenőrizzük le a forgásirányt. Ha a redőny lefelé indul el, akkor a következő pontban írtak kihagyhatók.

3. Amennyiben nem lefelé indul el a redőny, akkor azonnal el kel engedni a LE gombot majd a STOP gombot 2 mp-ig nyomva kell tartani aminek hatására átvált a forgásirány.
A LE gomb megnyomásával újból ellenőrízük le, hogy valóban lefelé indul e el a redőny.

4. Ha megfelelő a forgásirány, akkor a LE és FEL gombok egyszerre történő, a redőny visszajelzéséig tartó nyomásásával rögzítjük a forgásirányt.
Azt, hogy a sikerült e rögzíteni a forgásirányt onnan is tudható, hogy ha nem sikerült, akkor nem lehet továbbfolytatni a beállítást.

5. A redőny alsó végállásának beállításához a LE gomb nyomásával a kívánt alsó végállásba kell küldeni a redőnyt.
Az alsó végállás rögzítéséhez, a beállítás elmentéséhez, a redőny visszajelzéséig nyomva kell tartani a STOP gombot.

6. A felső végállás beállításához, a FEL gomb nyomásával, a kívánt állásig kel felhúzni a redőnyt, majd a STOP gombot addig kell nyomva tartani míg vissza nem jelez a redőny.

Ezzel befejeződött a redőny végállásainak beállítása. Biztonság kedvéért érdemes a végállásokat újból leellenőrizni majd a “sima” ETR motoroknál ismertetett módon, a Program kapcsoló segítségével, azokat elmenteni.

 

„Kedvenc” (köztes) redőnyállás beállítása

Tekerjük a redőnyt a kívánt köztes állásba, majd a FEL és a STOP gombok egyszerre történő nyomásakor kb. 5mp múlva a redőny vissza fog jelezni. Ezzel be is lett állítva egy tetszőleges köztes (kedvenc) redőnyállás.

A redőny „Kedvenc” (köztes) állásba történő küldéséhez a STOP gombot kell megnyomni.

 

A motor beállításainak törlése, gyári állapotba történő visszaállítás

Amennyiben valami ok miatt (például hibás beállítás) törölni kell a motor beállításait, akkor azt az alábbi leírás szerint elvégezhető.
1. A motor áramellátását ki kell kapcsolni kb. 5 mp-re, majd ezt követően vissza kell kapcsolni.

2. A távirányító mindhárom gombját (FEL, STOP, LE) egyszerre le kell nyomni és a redőny visszajelzéséig (kb. 2 mp) így kell tartani.

3. A távirányító hátoldalán lévő gombot addig kell nyomva tartani ameddig (kb. 7 mp) a redőny egymásután kétszer vissza nem jelez.
Ezzel minden eddigi beállítás törölve lett, a redőnymotor gyári állapotba került.

 

 

Az általunk készített motoros redőnyökről bővebb információ a motoros redőny oldalon található, míg a  motor árak az Redőny árak oldalon találhatók.

 

Ha motoros redőnyt szeretne rendelni, vagy árajánlatot szeretne kérni. akkor a 06-30-924-5323
mobilszámon vagy az info@szaboredony.hu e-mailon várjuk jelentkezését.
Kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest
munkatársai több évtizedes tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére!

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, közel 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!