Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982,   (1) 360-3268, valamint   info@szaboredony.hu

ASA redőnymotorok végállásának beállítása

Alábbiakban a távirányítású ASA ETR-es motorokkal mozgatott motoros redőnyök végállásainak beállítását ismertetjük, mellyel gyorsan és biztonságosan beállíthatók az ASA ETR-es  motoros redőnyök.

Az ASA motorok beállítását ismertető leírás főleg azoknak a szakmabelieknek szól akik megfelelő képesítéssel és hozzáértéssel rendelkeznek a témában, de csak most ismerkednek az ASA távirányítású (ETR) motorok végállásának beállításával.

Annak ellenére, hogy mink, a Szabó Árnyékolástechnika Budapest, évek óta probléma nélkül használjuk az ismertetőben szereplő beállítást, fel szeretném hívni mindenki figyelmét, hogy mindenki csak saját felelősségére alkalmazza azt, mert a helytelen alkalmazásból eredő esetleges hibákért, károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk!

 

Fontos tudni, hogy

  • az ismertető az átmérő 35mm, illetve 45 mm-es ASA ETR-es motorokra érvényes.
  • az ASA ETR-es motorokat csak ASA ETR-es távirányítóval lehet beállítani.
  • ha kettő vagy több motoros redőnynek a végállását kell beállítani, akkor mindig csak az a redőnymotor legyen az elektromos hálózatra kötve aminek a végállásait kell beállítani.
ASA redőnymotorok

ASA távirányítású redőnymotorok

 

ASA négycsatornás távirányító

ASA négycsatornás távirányító

 

ASA ETR (távirányítós) redőnymotorok végállásának beállítása.

A távirányító le és fel gombjának nyomása1. A távirányító LE és FEL gombjainak kb. 2 másodpercig tartó együttes megnyomásával a motort és a távirányítót egymásra hangoljuk, ennek megtörténtét a redőny le majd felfelé történő megmozdulása jelzi.

A távirányító le gombjának nyomása2. Ezt követően a forgásirányt kell leellenőrizni ami a LE gomb megnyomásával lehetséges. Ha lefelé indul el a redőny, akkor a 3-as pontban írtak kihagyható.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása3. Ha nem lefelé hanem felfelé indulna el a redőny, akkor rögtön el kell engedni a LE gombot és a STOP gombot addig kell nyomva tartani (kb. 2mp) míg a redőny le és fel mozgással vissza nem jelez, majd győződjünk meg arról, hogy a LE gomb nyomásakor lefelé indul el a redőny.

A távirányító LE gombjának nyomása4. Ha jó a forgásirány akkor elsőnek mindig az alsó végállást kell beállítani.
A LE gomb folyamatos nyomva tartásával a kívánt alsó végállásba vezéreljük a redőnyt.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása5. Amennyiben sikerült a kívánt alsó végállást beállítani, akkor ennek az elmentéséhez kb. 2 másodpercig meg kell nyomni a STOP gombot, amikor eltárolódik a beállítás akkor a redőny le és fel mozgásával vissza fog jelezni.

A távirányító FEL gombjának nyomása6. Ezt követően a FEL gomb folyamatos nyomásával a felső végállásba kell küldeni a redőnyt és azt kell beállítani.

 

A távirányító STOP gombjának nyomása7. Ha sikerült a kívánt végállást elérni, akkor a STOP gomb kb. 2 mp-ig tartó nyomásával a beállított felső végállást is elmentjük. A sikeres mentéskor a redőnymotor le majd felfelé mozdul amit kétszer ismétel meg.

 

Ezzel készen is van az ASA ETR-s (távirányítású) redőnymotor végállásainak beállítása.
Ha szükséges nyugodtan leköthető az elektromos hálózatról a beállított motoros redőny, mert az előzőekben beállított végállasokat a motoros redőny megtartja és a végleges hálózathoz való csatlakozás után probléma nélkül fog működni.

 

Ha több motoros redőny motorjának végállását kell beállítani, akkor a fent leírt sorrend betartásával állíthatjuk be azokat is, de ügyeljünk arra, hogy a még beállításra váró motoros redőnyök közül csak az legyen az elektromos hálózatra kötve amit be szeretnénk állítani

 

Az általunk készített motoros redőnyökről bővebb információ a motoros redőny oldalon található, míg a  motor árak az Árak oldalon találhatók.

 

Ha motoros redőnyt szeretne rendelni, vagy árajánlatot szeretne kérni. akkor a 06-30-924-5323
mobilszámon vagy az info@szaboredony.hu e-mailon várjuk jelentkezését.
Kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest
munkatársai több évtizedes tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére!

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, közel 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2017 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!