Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Belső árnyékolók – Szalagfüggöny és reluxa

A belső árnyékolók két legkedveltebb típusa a szalagfüggöny és a reluxa, melyek immár hosszú évtizedek óta jelen vannak a lakásokban, irodákban. Ezen árnyékolók számos előnnyel rendelkeznek, melyeknek köszönhetően éppúgy tudnak igazodni egy hangulatos szoba, mint egy hivatalos célokra használt helyiség kívánalmaihoz.

Anyaguk, színeik és méret tekintetében rendkívül rugalmas választék áll rendelkezésre belőlük, így bármilyen adottságú és stílusú helyiségbe könnyen meg lehet találni az oda leginkább illő változatot.

A szalagfüggöny és a reluxa tökéletes megoldást jelentenek azok számára, akiket zavar a túl sok fény. Ha valakinek érzékenyebb a szeme vagy a monitort, a tv képernyőjét nem látja jól bizonyos napszakokban az ablakon betűző napsugártól, ugyanakkor mégsem szeretne teljes sötétbe burkolózni, a belső árnyékolók segítségével könnyedén és fokozatonként szabályozhatja a helyiségbe bejutó fény mennyiségét.

Ezek a belső árnyékolók a helyiségbe kintről való belátás problémáját is orvosolják, útját állják a pillantásoknak anélkül, hogy teljesen lesötétítenék a helyiséget. Ezen praktikus szempontok mellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a reluxa és a szalagfüggöny rendelkeznek bizonyos hőszigetelő képességgel is, a reluxa alumínium lamelláit ennek érdekében még egy speciális fedőréteggel is ellátják.

 

A reluxa alapanyagát tekintve készülhet alumíniumból és fából is, lamelláit egyetlen egyszerű mozdulattal állíthatjuk be a kívánt dőlésszögre, ezzel megszűrhetjük a bejutó fényt, meghittebb hangulatot is teremthetünk a szobában. Választáskor érdemes figyelembe venni, hogy a fából készült reluxák helyigénye jóval nagyobb, míg az alumínium változatok esetében a szinte hajszálvékony lamellák felhúzott állapotban sem foglalnak nagy helyet.

A reluxákat utólag bármilyen típusú nyílászáróhoz fel lehet szerelni, boltíves és háromszög alakú nyílások árnyékolásához is ideális, rögzíthető a falra, a mennyezetre, az ablakkeretre, sőt akár két üvegfelület közé is, ez pl. a bukóablakoknál jelent nagy könnyebbséget a mindennapos használat során. Ha a reluxát két üveg közé helyezzük el, tovább növelhetjük hőszigetelő képességét. Egyszerűen kezelhető, a bőséges színválasztéknak köszönhetően minden körülmények közt esztétikus és hosszú az élettartama, ugyanakkor az árnyékolókon belül a reluxa az olcsóbb változatok közé tartozik.

Modern belsőtérhez illeszkedő szalagfüggöny

Szalagfüggöny

 

Annak ellenére, hogy korábban a szalagfüggöny szinte kizárólag az irodák árnyékolója volt, az anyag- és színválaszték kiszélesedésével nyilvánvalóvá vált, hogy kellemes hangulatot tud kölcsönözni egy meleg, családias hangulatú otthonnak is.

Lamellái 180 fokban elfordíthatók, kényelmesen szabályozható velük a fény mennyisége, amit nagyban befolyásol a lamellák szélessége és anyaguk szövésének sűrűsége is.

A szalagfüggöny kezelése történhet manuálisan, illetve ma már van lehetőség a motoros vezérlésre is, amit kapcsolóval vagy távirányítóval lehet működtetni.

 

A szalagfüggöny árai között nagy eltéréseket eredményezhet a készítéshez felhasználhat anyag minősége, valamint a felszerelés módja is, hiszen ha speciális felületről van szó, a lamellákat egyenként kell méretre szabni. Ennek a típusú árnyékolónak szintén nagy előnye, hogy szerelése bárhova megtörténhet utólag – mennyezetre, oldalfalra, tetőablakra is -, valamint hogy egyszerre képes betölteni a függöny és a sötétítő szerepét is. Ívelt és ferde felületeken is megállja a helyét, a lakberendezés pedig egyre gyakrabban hasznosítja térelválasztóként.

 

 

Ha szeretné megrendelni valamelyik belső árnyékolónkat, vagy ha kérdése lenne ezzel kapcsolatban kérem írjon nekünk az info@szaboredony.hu címre vagy hívjon minket a 06-30-924-5323 mobilszámon

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!