Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Közös tengelyen lévő, különböző hosszúságú redőnyök szerelése.

A közelmúltban találkoztam egy kollégával aki a beszélgetésünk előrehaladtával megemlítette, hogy sajnálatos mód egy nagyobb munkát nem tudott elvállalni, mert nem tudta, hogy a közös tengelyen lévő különböző hosszúságú redőnyöket hogyan lehet korrekt módon  megcsinálni. Pechjére a régi redőnyök már nem voltak bent a redőnytokban, mert azok annyira rossz állapotúak voltak, hogy a tulajdonos kiszerelte azokat, ezért még csak lelesni sem tudta hogyan voltak azok felszerelve.

Mivel vállalkozásunknak ezidáig már több hasonló munkája volt, amit a megrendelőink azóta is nagy megelégedéssel használnak, ezért rögtön elmondtam az ilyen redőnyök szerelésének mikéntjét, aminek a kolléga nagyon örült, bár egy kicsit bánkódott, hogy miért nem előbb találkoztunk, mert akkor meg tudta volna csinálni a munkát.
Hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe, alább ismertetem a közös tengelyen lévő, egy gurtnival működtethető, különböző hosszúságú redőnyök szerelésének módját.

 

Ha azt szeretnénk, hogy az egyszerre leengedett redőnyök közül az ajtó redőnye ne csak az ablak párkányának magasságáig hanem teljesen végig, a járólapig, menjen le, akkor azt az alábbi szerelési móddal érhető el.
Az erkélyajtó redőnypalástjának a rögzítése a tengelyre a szokásos hosszúságú gurtnikkal történik.
Ezzel szemben az ablak redőnypalástjának a tengelyhez való rögzítéséhez lényegesen hosszabb, általában a parapet magasságával közel azonos, gurtnihosszra van szükség. Az optimális hosszúság eléréséhez némi próbálgatásra, “kísérletezésre” van szükség, ami időigényes művelet.
A kísérletezés közben nem kell különösebben törődni azzal, hogy elég sűrűn igazgatni kell a hosszú és laza gurtnikat, lényeg, hogy leengedéskor a két különböző hosszúságú redőny közel egyszerre zárjon.
Ha ezt sikerült elérni, akkor az ablak redőnypalástjának felfogató gurtnijaihoz, keresztben, a redőnypalást szélességével közel azonos hosszúságú faléceket kell rögzíteni. Hogy pontosan hány darabot az attól is függ, hogy milyen hosszúak a felfogatógurtnik. Hogy milyen távolságra kerülnek egymástól a falécek azt szintén kísérletezéssel lehet eldönteni, lényeg, hogy ne egymás tetejére kerüljenek a falécek, így közel körkörösen fog feltekeredni a redőnypalást nem pedig oválisan.

Egytengelyen lévő különböző hossúságú redőnyök szerelése.

Közös tengelyen lévő, különböző hosszúságú redőnyök szerelésének elvi vázlata

 

Mint a fenti leírásból is látható, az egy tengelyen lévő különböző hosszúságú (ablak és ajtó) redőnyök szerelése sokkal hosszadalmasabb munkafolyamat mint a normál redőnyök szerelésére fordított idő, ezért a munka elvégzésére megfelelő hosszúságú időt kell szánni.

 

 

Hasznosnak találta ez az ismertetőt? Esetleg kérdései vannak a cikkel kapcsolatban?
Ha kérdései lennének, akkor ide kattintva küldje el azokat és mink rövid időn belül válaszolunk felmerülő kérdéseire.

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!