Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Műanyag redőnyök – üdítő változatosság

A műanyag redőnyök a legkeresettebb árnyékolók Magyarországon és a környező országokban. Ez nem véletlen, hiszen a legjobb ár/ érték aránnyal rendelkeznek, valamint nagyon változatos megjelenésűek, így könnyű őket beilleszteni a ház, vagy lakás összképébe.

A műanyag redőnyök relatíve tartós anyagú, nagyon egyszerű, kevés hibalehetőséggel rendelkező mechanikával készülnek, ezért normál használat mellett, minimális sok-sok évig gondtalanul lehet őket használni

A műanyag redőnyök legtöbbször fehér színűek, mert ez a szín szinte bármilyen háztípushoz, bármilyen homlokzathoz illeszkedik ráadásul a nyári tűző napsugárzásnak is a legjobban ellenáll, valamint a fehér színű redőnyök szigetelik legjobban a lakások nyílászáróit.
A műanyag redőny tokját, melybe a redőnypalást felcsavarodik, nem lehet műanyagból készíteni, ez legtöbbször valamiféle erős, szívós acéllemez, általában Lindab jellegű nem rozsdásodó acéllemezből készül, aminek a színe általában megegyezik a redőny színével.

Nagyon változatos hatást lehet elérni akkor ha a redőnytok és a lefutósínek más színűek mint a redőnypalást, ilyenkor általában a palást egyszínű, míg a sínek és a tok sötétebb színű is lehet. Az ilyen szín-összeválogatással változatosabbá lehet tenni az egyszerű redőny megjelenését is, hiszen ha a házon is kettő szín dominál, akkor a redőnynél is érdemes ezt a kettőt vagy az ezekre rímelő két színt választani, így hozva létre harmóniát a homlokzat megjelenésében.

Lindab acél alapanyagból készült redőnytok

Lindab tokos műanyag redőny

 

A műanyag redőnyök kivitele változatos, a külső tokos redőnyök mellett vakolható tokos és belső tokos redőnyök is készíthetők műanyagból. Míg a külső tokos és a vakolható tokos műanyag redőnyök 37 mm-es műanyag redőnylécekkel készülnek, ezáltal a redőnyök tokja a redőnymagasság viszonylatában a legoptimálisabb/legkisebb lehet.

A falba beépített fából készült belsőtoknál nem kell törekedni a minél kisebb tokméret elérésére, mivel az itt beépítésre kerülő műanyaglécek mérete általában 55 mm.
A modern belső tokos redőnyöknél, ahol a falba beépített tok hőszigeteléssel ellátott műanyagból készül, szintén 37 mm-es redőnylécek alkotják a redőnypalástot. Ez azért szükséges, mert csak így lehetett biztosítani a redőny tokjába elhelyezett szigetelőanyag helyét.

A műanyag redőnyök időtállók ugyan, de az utóbbi években tapasztalható extrém UV sugárzás miatt ajánlatos minél világosabb, lehetőleg fehér színű műanyag redőnyt választani, mivel ezek a színek jobban ellenállnak az UV sugárzásnak, egyúttal sokkal kevésbé áll fent a redőnylécek vetemedésének lehetősége, valamint szigetelő hatásuk is jobb a sötétebb színű redőnyöknél.

 

 

A műanyag redőnyökről bővebb információ a Műanyag redőny oldalon, míg az árai a Redőny árak oldalon találhatók.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!