Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőny gurtnicsévélő automata cseréje.

Mint általában minden, így a redőnyök gurtnicsévélő automatája is elromolhat, és mint legtöbbször lenni szokott, mindig a legváratlanabb pillanatba teszi ezt, amikor másra is alig jut idő.
Mivel a felhúzott redőnyt ilyenkor nem rögzíti semmi, azaz a felhúzott redőnypalást visszacsúszik, sokan azzal követnek el nagy hibát ha a redőnygurtnit kikötik valamihez, mert ilyenkor óhatatlanul maradandó deformáció keletkezik a gurtnin. És ami még tetézi a bajt az az ha hosszú időn keresztül így rögzítik a redőnyt, mert szinte biztosak lehetünk abban, hogy nem csak az elromlott redőny gurtnicsévélőjét hanem magát a gurtnit is cserélni vagy cseréltetni kell, ami jelentős többletkiadást okozhat.

Hogy megelőzhető legyen a redőnygurtni tönkremenetele (csavaródás, deformáció, szélek visszahajlása, stb.) és az ezzel járó plusz kiadás, érdemes körülnézni a lakásban, hogy arra a rövid időre míg a rugós gurtnicsévélő automatát kicserélik, mivel lehetne rögzíteni a felhúzott redőnyt, hogy fény áramolhasson be a lakásba és ne keljen feleslegesen használni a világítást, ami megint csak plusz kiadást okozna.

Rugós gurtnicsévélő

Redőnygurtni rugós csévélője

Általában sok alkalmas eszköz található egy lakásban amivel a felhúzott redőny rögzítését átmenetileg meg lehet oldani, ilyen például egy erős csipesz (de ha nem elég egy, akkor akár kettőt is lehet használni) vagy egy nagyon vékony szög, amivel óvatosan úgy kell átszúrni a gurtnit, hogy a gurtnit alkotó elemi szálak ne sérüljenek meg.

Bármi is legyen az amivel az ideiglenes redőnyrögzítést megakarják valósítani törekedni kell arra, hogy a teljesen felhúzott redőny (mert ekkor van a legkisebb súlya a redőnynek!) gurtnijára minél magasabban, lehetőleg a bevezetőgörgő közvetlen közelébe kell feltenni azt.

Ha még sincs a lakásban a redőny rögzítéséhez alkalmas eszköz, akkor marad a valamilyen stabil tárgyhoz való odakötözés, de ezt csak végszükség esetén és úgy kell alkalmazni, hogy a redőnygurtni ne törjön meg és ne deformálódjon!

Hangsúlyozni kell, hogy ezeket a megoldásokat csak ideiglenesen és minél rövidebb ideig szabad használni, sürgősen hívni kell egy szakembert, vagy ha bárki saját maga szeretnénk a rugós gurtnicsévélőt kicserélni, akkor sürgősen be kell szereznie azt és minél előbb el kell végezni a cserét.

Ha a gurtnicsévélő automata cseréjét „házilagosan” szándékoznak elvégezni nem szabad megfeledkezni arról, hogy a cseréhez némi kézügyességre is szükséges és maga a csere balesetveszélyest is rejt magában!

Ha ennek ellenére olyan döntés születne, hogy saját kezűleg kívánja elvégezni a cserét, akkor nagyon fontos tudni, hogy a gurtnicsévélő dobozát nem ajánlott szétszedni, mert a benne lévő felhúzott laprugó szétugorva súlyos sérüléseket okozhat!!!

A gurtnicsévélő cseréjének menete:

  • Maga a gurtnicsévélő cseréje nem túl bonyolult művelet, ennek ellenére mindenki csak a saját felelősségére kezdjen hozzá!
    Leengedett redőnynél ki kell teljesen húzni a gurtnit a rugós csévélő tokjából, egy csavart kell bedugni a dobozból kijött laprúgón található furatba, hogy az meggátolja a rugó visszapörgését, majd a gurtnit 90°-al elforgatva ki kell akasztani a laprugó elején lévő, „T” alakban kialakított részből.
  • Ha ez megtörtént, akkor le kell szerelni a hibás rugós gurtnicsévélőt, majd az újat a helyére kell csavarozni. A kiálló laprugóba be kell akasztani a gurtnit, majd azt megfeszítve óvatosan ki kell venni a laprugó furatában lévő csavart (szöget, vagy ami benne van) és lassan vissza kell engedni a gurtnit a csévélő dobozába.

Ha a gurtni teljesen megfeszül, akkor tulajdonképp kész is a redőny gurtnicsévélőjének cseréje, de egy két felhúzással és leengedéssel nem árt ellenőrizni a gurtnicsévélő működését.

 

Ha bizonytalan az önállóan végzendő csere sikerében és jobbnak látja a gurtnicsévélő cseréjét szakemberrel elvégeztetni, akkor bátran hívjon minket, mert nagy gyakorlattal rendelkező munkatársaink gyorsan és szakszerűen elvégzik a redőny gurtnicsévélőjének cseréjét.

 

A gurtnicsévélő cseréje képekben.

Gurtnicsévélő kihúzott gurtnival                       Csavar behelyezése a laprugó fzratába
Teljesen ki kell húzni a gurtnit                                Egy csavart be kell tenni a furatba

A gurtni 90°-os elforgatása                       Gurtnicsévélő gurtni nélkül
90°-al el kell forgatni a gurtnit                                       Majd le kell venni a gurtnit

A gurtni ráfűzése az új, kicserélt csévélőre                       A gurtni visszaforgatása
Az új csévélőre rá kell fűzni a gurtni                              A gurtnit vissza kell forgatni 90°-al

A gurtni beeresztése a csévélőbe                       A gurtni "nyeletése".
A gurtni elejét be kell illeszteni a nyílásba                    Majd lassan vissza kell engedni a gurtnit

Gurtnicsévélő csere után                       A kicserélt és kipróbált csévélő
A teljesen felcsévélt gurtni                                               Kipróbálás utáni állapot

 

Frissítés:
Az ismertető megjelenése óta újabb kivitelű gurtnicsévélő automata került forgalomba.
Eltérés a régi típushoz képest mindössze annyi, hogy most már nincs a laprugón furat ahová a visszapörgés meggátolása érdekében egy csavart kell betenni.
Az új típusoknál a laprugón van egy kihajtás amit beakasztva lehet a felhúzott rugót fix helyzetben tartani.

Beakasztható laprugó

A rugó rögzítése a laprugó beakasztásával lehetséges

 

 

Ha Önnél is szükségessé vált a redőny hibás gurtnicsévélőjének cseréje, és azt meg szeretné rendelni, kérem hívjon minket a 06-30-924-5323 mobilszámon és mi rövid időn belül elvégezzük redőny automata cseréjét.

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Egyesület alapító
tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!