Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Lakások védelmének növelése feltolásgátlóval szerelt redőnyökkel.

Feltolásgátlóval szerelt redőnyök használatával nem csak télen fűtésre, nyáron hűtésre fordított energia költsége csökkenthető, hanem otthonaink védelme is növelhető.
Mivel az illegális lakásbehatolások döntő többsége a nyílászárókon keresztül történik, redőny készíttetésekor kézenfekvő megoldás lehet ha a redőnyöket a redőny palástjának feltolását megakadályozó feltolásgátlóval látják el. Ezzel a megoldással nagymértékben javítható a lakások védelmi szintje. bár nem százszázalékosan mert olyan nincs.

A redőnypalást feltolásának megakadályozására több fajta megoldás is létezik, alábbiakban ezek közül ismertetünk néhányat.

 

Manuális és beépített feltolásgátló típusok

A legegyszerűbb és a redőnyök egy részénél alkalmazható megoldás a manuálisan használható feltolásgátló csipesz. Legfőbb előnye, hogy nem kell beszerelni a redőnyökbe ezért a meglévő redőnyökhöz utólagosan is alkalmazható.
A feltolásgátló csipeszből redőnyönként két darab szükséges amiket a redőny két oldalán a lefutósín és a redőnypalást közé kell beilleszteni, mindezt úgy hogy a csipeszek egyazon redőnyléchez kerüljenek.

Új redőnyök készítésekor több fajta feltolásgátlót lehet beépíteni a redőnyökbe, többek között ilyen az un. damilos-feltolásgátló, a tolóreteszes feltolásgátló valamint a fésűs-feltolásgátló is.

 

Feltolásgátló tolóretesz

A redőny zárólécébe szerelt tolóretesz

 

Motoros redőnyök feltolásgátlói

Motoros redőnyöknél nagyon jól bevált típusok a Somfy gyártmányú Euro block feltolásgátló és a Lock to play merev felfogató.
Működési elvük egyszerű, az álló helyzetben lévő redőnymotor elektromágneses fékje behúz, ezzel meggátolja a redőnyhenger bármely irányba történő elfordíthatóságát. A felfogatók zárszerkezete, mivel nem tud elfordulni a henger, állandó lefelé irányuló nyomás alatt tartja a redőnypalástot így azt feltolni nem lehet, meggátolva idegenek hozzáférését a nyílászárókhoz.

Az Euro Block és a Lock to play szerkezetekkel szerelt motoros redőnyök nagymértékben növelik a lakás biztonságát, mert a redőnypalást feltolása szinte lehetetlen, feltörése csak zajjal járó roncsolással lehetséges.

 

Amit érdemes tudni

Redőnylécek akasztói

Redőnyléc akasztók. Ezek nem túl biztonságos feltolásgátlók!

A csalódások elkerülése érdekében szükségesnek tartom megemlíteni, hogy a redőnypalástnak a tengelyhez történő  csatlakozására szolgáló laprugós redőnyléc akasztó (féder), köztudatban feltolásgátlónak hívják, szerencsés esetben olyan pozícióban tarthatja a redőnypalástot, hogy azt valóban nem lehet feltolni, de a palást minimális elmozdításának hatására általában a feltolásgátlás megszűnik és könnyen feltolhatóvá válhat a redőnypalást.

Ezért ha redőnyt vásárol, és Önnek fontos a feltolásgátlás, akkor a redőny megrendelésekor érdemes pontosítani, hogy a redőnyök milyen típusú feltolásgátlóval lesznek ellátva.

 

A félreértések elkerülése érdekében hangsúlyozni kell, hogy az itt bemutatott eszközök nem védenek a roncsolással járó vagy egyéb módú betörések ellen, viszont védelmet nyújtanak a redőnypalást feltolása ellen!

 

 

Ha a feltolásgátlóval szerelt redőnyöket megszeretné rendelni, vagy árajánlatot szeretne kérni. akkor
a 06-30-924-5323 mobilszámon vagy az info@szaboredony.hu e-mailon várjuk jelentkezését.
Kérem forduljon hozzánk bizalommal, mert a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai több
évtizedes tapasztalattal állnak az Ön rendelkezésére!

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!