Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőnyök használati és karbantartási útmutatója.

Annak ellenére, hogy a redőnyök használata egy egyszerű művelet nem árt egy két dologgal tisztába lenni, amivel a helytelen használat, valamint a redőnyök karbantartása, tisztítása során esetlegesen keletkező meghibásodások megelőzhetők.

Kérjük, hogy fokozott figyelemmel olvassa el a használati útmutatót, különös tekintettel a biztonsági részekre, mert a helytelen használat, illetve helytelen karbantartás, tisztítás miatt bekövetkezett meghibásodásokra és károkra nem terjed ki a garancia!

Redőnyök használati útmutatója.

1. A redőny mozgási síkjában soha ne legyen semmilyen tárgy (például virágtartó vagy erkélyajtónál szék, stb.). Ez a figyelmeztetés fokozottan érvényes a motoros redőnyök esetében, mert az alaptudású redőnymotorok nem képesek érzékelni az akadályt/nyomatékváltozást, ezáltal roncsolódna a redőnypalást valamint deformálódnak vagy akár el is törhetnek a redőnytest akasztói, stb.
2. Erős vagy viharos szélben a redőny ne legyen „félállásban”, mindig legyen teljesen felhúzva.
3. Nyitott ablaknál, erős huzatban a redőny mindig legyen felhúzva.
4. Télen a lefagyott redőnyöket tilos erőszakosan felhúzni, felhúzás megkezdése előtt meg kell győződni arról , hogy a redőny nincs lefagyva.
5. Hófúváskor a motorosredőnyöket csak állandó felügyelet mellett szabad felhúzni, mert a redőnypalástra fagyott hó megnöveli a feltekert redőnypalást átmérőjét. Ilyenkor a motor egy fordulat alatt, a normál állapothoz képest, több anyag tekeredik fel a redőny tengelyére, ezért a redőnypalástot kihúzza a lefutósínekből és behúzza a redőnytokba. Ilyen esetben már nem lehet leengedni a redőnyt.
Ha a tokba behúzott redőnyt ilyenkor a motorral leakarnánk engedni az a redőnypalást roncsolását eredményezné, ezért a redőnypalástnak a lefutósínekbe történő szakember által történő szakszerű visszahelyezéséig tilos a motorosredőnyt használni! Talán mondani sem kell, hogy a fenti hibák egyikére sem terjed ki a jótállás!
Ahhoz, hogy a fentebb leírt hibák keletkezését megelőzzük folyamatosan kísérjük figyelemmel a redőnypalást feltekeredését és  a végállás elérése előtt inkább állítsuk le a redőny felhúzását!
6. A redőnypalástot tilos kézzel feltolni.
7. A redőnygurtnit az ablak síkjára merőlegesen ajánlott húzni, mert ettől eltérő felhúzások kopást deformálást eredményeznek.
8. Motoros redőnyöknél ne engedje a gyerekeket a kapcsolóval vagy a távirányítóval játszani, mert egyrészt balesetveszélyes, másrészt a helytelen használat miatt meghibásodhat a redőnymotor vagy a vezérlőegység.
9. Motoros redőnyöknél tilos egyszerre két vezérlőgombot (távirányítónál, kapcsolónál) megnyomni, mert az ellentétes utasítás meghibásodást eredményezhet.
10. Motoros redőnyök elektromos hálózatának mások által történt helytelen kialakítása, illetve a helytelen motorbekötés miatt keletkezett hibákra nem terjed ki a garancia.
11. Fokozottan ügyelni kell, hogy a redőnymotorok elektromos hálózatba történő bekötése fázishelyesen történjen, mert a helytelen bekötés a motor meghibásodásához, működőképtelenségéhez vezethet, amire nem terjed ki a jótállás/garancia.
12. Motoros redőnyök feltolásgátlására nem ajánlott a manuálisan használható feltolásgátló csipesz használata, mert ennek bent felejtése esetén általában a redőnymotor nem érzékeli azt és szétszakíthatja a redőnypalástot vagy eltörheti a palástot a fémtengelyhez kapcsoló laprugós akasztót.
13. A szúnyoghálóval kombinált redőnyöknél (de az összes szúnyoghálónál is) a szúnyogháló felengedésekor végig fogni kell a szúnyogháló kezelőjét, mert ennek elengedésekor a rúgós szerkezetű szúnyogháló felcsapódik, ami deformálódást, rosszabb esetben törést eredményezhet.
14. A gurtnis vagy zsinóros mozgatású redőnyök felhúzásakor ügyelni kell arra, hogy a felhúzás vége felé óvatosan történjen a húzás, mert a nagy erejű, gyors felhúzáskor a rejtett ütközők letörhetnek és ennek következtében a redőnytokba fút fel a redőnypalást, amit ezt követően már nem lehet leengedni. Az ilyen kezelési hibából eredő rejtett ütköző törésre nincs garancia.
15. Rendeltetésszerű használatkor keletkezett kopásokra nem terjed ki a garancia.
16. Törésekre, roncsolódásokra valamint rendeltetéstől eltérő használatból eredő hibákra nincs garancia.

Redőnyök karbantartási útmutatója.

1. A redőny esetleges meghibásodáskor más által végzett redőnyjavítás a garancia elvesztését jelenti, ezért a garanciaidőn belül mindig a gyártóval végeztesse el a javítást.
2. A meghibásodás észlelésekor ne használja tovább a hibás terméket, valamint haladéktalanul értesítse a redőny készítőjét, ezzel is megelőzve a hibák súlyosbodását.
3. Tilos bármit is a redőnyökre felszerelni.
4. Utólagos külső házszigeteléskor tilos a redőnyszerkezetet befedni, mert hiba esetén nem lesz szervizelhető a redőny.
5. A redőnyöket tisztítani csak oldószer és szemcsementes langyos vízzel szabad, mert ennek figyelmen kívül hagyásakor sérülhet a redőny.
6. A redőnypalást tisztítása mindig csak függőlegesen történjen, mert az oldalirányú tisztításkor könnyen elcsúszhatnak a redőnylécek, ami akadást eredményez, Az ilyen hibákra nem terjed ki a garancia.
7. Hóeséskor ajánlott letisztítani a hótól a párkányokat és az erkélyajtó redőnyénél lévő felületet, hogy ezzel is csökkentse a redőny lefagyásának veszélyét.

 

Ha esetleg kérdése lenne a redőnyök használatával kapcsolatban, kérem hívjon minket a 06-30/924-5323 számon vagy írja meg kérdését az info@szaboredony.hu e-mailcímre és a Szabó Árnyékolástechnika Budapest munkatársai válaszolni fognak Önnek.

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!