Szabó Árnyékolástechnika Budapest

Minőségi műanyag és alumínium redőny készítés, szerelés. Kedvező redőny árak!

Rendelés és árajánlatkérés:   06-30-924-5323,   06-30-474-3982, (1) 360-3268, valamint az info@szaboredony.hu és a Kapcsolat oldalon

Redőnyszerelést akadályozó homlokzatszigetelési hibák megelőzése

 

Ezzel az ismertetővel azoknak szeretnénk segíteni akiknél ezután kezdődik el az építkezés, illetve azoknak is akik a már kész épületet utólagosan szeretnék szigeteltetni, majd ezt követően redőnyt szeretnének szereltetni nyílászáróikra.

Redőnyszerelést akadályozó homlokzatszigetelési hibák

Az utóbbi időben egyre több olyan lakástulajdonos kér tőlünk redőnyszerelést, ahol a szigetelést végző kivitelező nem vette figyelembe, hogy a nyílászárókra redőnyök is lesznek felszerelve és a nyílászárók tokját a szigeteléssel túlzottan lefedte.
A helytelen homlokzatszigetelés kialakítása nem csak a redőnyszerelést nehezíti vagy gátolja meg, hanem az így szigetelt épületek nyílászáróinak látványa sem lesz esztétikus.

Redőnyszerelést akadályozó szigetelési hibák megelőzése

Amennyiben a nyílászárókra redőnyök is lesznek felszerelve, akkor a  szükséges helyigény a kész falazat kávarésze, valamint a nyílászáró tokjának a nyíló szárny találkozásáig mért távolság 6-7 cm!
Ennek az 6-7 centiméternek a nyílászárók mindkét oldalán és felül az áthidalónál is meg kellene lenni.

Amennyiben a fenti érték be van tartva és a falkáva külső széle felé nem szűkül be ez a méret,azaz párhuzamos a falkáva, akkor biztonságosan felszerelhetők a redőnyök és a gurtnival történő mozgatás is lehetséges.

Ha kisebb ez a méret mint 6-7 cm, akkor kb. 3,5-4 cm szélességig ugyan még felszerelhetők a redőnyök, de ekkor már többnyire nem lehet gurtnit alkalmazni.
Ebben az esetben, kézi működtetéskor, csak zsinóros redőnymozgatásról lehet szó, mert a zsinórt egy rugós kivezető segítségével ferdén is lehet vezetni, míg a gurtnit csak az ablak vagy ajtó síkjára merőlegesen, mert ellenkező esetben a gurtni leugrik a tárcsáról és nem fog működni a redőny.
Másik lehetőség a redőnyök motoros (elektromos) mozgatása, mert a motor elektromos kábelét szinte tetszés szerint lehet bevezetni a lakásba.

Redőnyszereléshez szükséges peremszélességek.

Redőnyszereléshez szükséges ablaktok peremszélességek

 

Hogy miért van szükség az 6-7 cm méret betartására, illetve zsinóros mozgatás esetén miért nem lehet kisebb mint kb. 3,5 cm .., de inkább 4 cm?
Azért mert ellenkező esetben a nyílászárók falcába átszakadnának a felfogató csavarok, illetve ami még rosszabb, a gurtni vagy a zsinórbevezető is beszakadna a nyílászárók falcába! (Megjegyzés: a nyílászáró tokjának falca az a lépcsős kialakítású rész ahová a mozgó ablakszárny csukódik.)

Fix ablakoknál okvetlen szükséges, hogy a nyílászárók tokján meglegyen a kb. 7 cm szabad felület (két oldalt és felül), mert az üveg kb. 2-2,5 cm-t benyúlik a nyílászáró tokjába. Amennyiben csak 3,5-4 cm szabad hely lenne, a redőny felszerelésekor, a felfogatócsavarok szétrobbantanák az üveget.
A fentiek miatt a fix nyílászáróknál ajánlott kb. 7 cm szabad helyet biztosítani a redőnyök biztonságos felszerelhetősége érdekében.

 

Redőnyszerelést akadályozó szigetelési hibák megelőzése toktoldók beépítésével

A fent leírt hiba elkerülése érdekében az új építkezéseknél, valamint nyílászárók cseréjénél nagyon ajánlott úgynevezett toktoldókat használni a nyílászárók beépítésekor, mert ebben az esetben a Polisztirol hablemez a toktoldókat fogja eltakarni és megmarad a redőnyszereléshez szükséges optimális szélesség.

A toktoldók különböző méretben rendelhetők (például 15 mm, 30 mm, 45mm, 100mm, stb).
Hogy Önöknél milyen méretű toktoldó lenne a legjobb választás azt a nyílászárók megrendelése előtt a szigetelést végző kivitelezővel kell megbeszélni, hogy Ö milyen vastagságú Polisztirol hablemezzel „fordul be” a falkávánál, majd ennek ismeretében kell a megfelelő méretű toktoldót a nyílászárókhoz megrendelni.

Toktoldók alkalmazásával elkerülhető a Polisztirol szigetelőréteg túlzott rátakarása a nyílászárók tokjára, ami egy esztétikus megjelenést eredményez, nem mellékesen a redőnyök is biztonságosan felszerelhetők a nyílászárókra.

 

Ha kérdése lenne akkor azt a Kapcsolat oldalon keresztül vagy az info@szaboredony.hu címre küldje el nekünk és mi válaszolni fogunk Önnek.

 

A különböző redőnytípusokról bővebb információ a Redőny oldalon található, míg a redőnyök árai
a Redőny árak oldalon találhatók.

 

 

Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete

Szabó Árnyékolástechnika Budapest a Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesületének
alapító tagja, több mint 30 éve a lakosság megbízható partnere!

Copyright 2007-2018 © Szabó Árnyékolástechnika Budapest. Minden jog fenntartva!